Bröllop

Bröllopshälsning till brudparet – tips på vad du kan skriva

Om du är bjuden på bröllop men inte har möjlighet att delta kan du skicka en bröllopshälsning eller telegram till brudparet som läses upp under middagen.

Shutterstock 1120028120
Shutterstock 1120028120

Vad som skrivs i ett telegram kan variera, men det är vanligt att det skrivs på exempelvis vers eller har en humoristisk ton. Det finns flera sidor på nätet där du kan hämta inspiration, eller kopiera telegramtexter rakt av. Tänk dock på vad det är för slags bröllop; är det ett väldigt formellt bröllop så kanske det inte passar sig med ett telegram som är allt för oseriöst och skämtsamt.

Ett telegram behöver inte vara speciellt långt, några meningar räcker gott och väl. Eftersom bröllopshälsningen ska läsas får det inte ta längre tid än ett vanligt tal tar, vilket brukar ligga på mellan två, tre minuter. Om du ska skriva ett eget, tänk även på att inte vara för personlig och nämna sådant som bara du och brudparet förstår – lite samma grundregler som om du skulle hålla ett tal, helt enkelt.

LÄS ÄVEN: Dikt till bröllopsdagen

Här är exempel på bröllopshälsningar du kan kopiera:

Må solljuset lysa
i hemmet ni rett
och kärleken värna
de löften ni gett
Lycka till med allt!

Ni har nu funnit varandra av kärleken och ingått ett äktenskap, ta vara på den tiden ni har med varandra och gläds åt varje dag som går. Och låt varje dag vara en överraskning för Din Kära.

När ringen blir sliten och lockarna grå
Låt kärleken förbli lika vacker ändå

Vi önskar er lycka, skor som ej trycka. Glädje och sång, hela kvällen lång.
Inga bekymmer och ljus när det skymmer.

Foto: Halfpoint/Shutterstock.com

Svårt att veta vad du ska ha på dig på nästa bröllop? Följ  stiltipsen i videon nedan och du kommer göra succé!

Powered by Labrador CMS