Bröllop

Blomdekorationer till håret

Om bruden väljer att ha hårblommor bör dessa matcha brudbuketten. Ofta rådgörs med frisören hur dessa skall se ut och fästas i håret.

Blomma

Om bruden väljer att ha hårblommor bör dessa matcha brudbuketten. Ofta rådgörs med frisören hur dessa skall se ut och fästas i håret.

Bruden kan tex. välja att ha lösa blommor i håret, ett diadem eller ett mindre spänne gjort av blommor och blad som matchar buketten. Väljer bruden att ha rosor i håret blir det oftast finast med mindre kvistrosor. Det finns olika sätt att fästa blommorna i håret. För lösa blommor kan man tex. fästa stjälken i oasis, lägga en ståltråd med en ögla längst ut parallellt och vira runt grön tejp. Ett blomspänne görs på samma sätt men med två öglor på var sida av ståltråden och kostar omkring 150 kr. Blommorna fästes sedan i håret med hårnålar som träs genom öglan. Hos frisören brukar de ha bildcollage över olika typer av håruppsättningar med blommor från vilka bruden kan få inspiration. Det är en fördel om hårblommorna beställs samtidigt som brudbuketten.

Ett tips är att hämta hårblommorna dagen före bröllopet och lägga dem i kylen hemma, det gör ingen skillnad på kvalitén på blommorna eftersom de ändå görs klara dagen före och förvaras i butikens kyl. På detta sätt slipper bruden åka förbi blomsterhandeln på väg till frisören, det är tillräckligt stessigt på bröllopsdagen ändå. Det kan till och med vara nödvändigt att hämta hårblommorna dagen före ifall frisörbesöket är inbokat tidigt på morgonen och blomsterhandeln inte hunnit öppna.

Brudgummen kan sedan hämta resten av blommorna på själva bröllopsdagen.

Powered by Labrador CMS