24-årig bröllopsdag: Så kan ni fira Sammetsbröllop

Tips och inspiration när ni firar 24 år som gifta.

24 år som gifta.
24 år som gifta.

Ni firar sammetsbröllop när ni har varit gifta i 24 år, och även om detta bara är en av många bröllopsdagar så måste man väl ändå säga att varje år är speciellt - och varje bröllopsdag är värd att fira. Med det sagt avgör man förstås själv om man vill fira årsdagar, men det är onekligen en anledning att fira.

Den 24:e bröllopsdagen kallas som sagt sammetsbröllop, vilket man kan ta fasta på om man vill köpa en present till sin partner. Sammet är ett mjukt men samtidigt hållbart tyg, vilket ert äktenskap med stor sannolikhet också är när det har varat i hela 24 år.

Presenter när ni firar sammetsbröllop

Det finns förstås massor utav fina presenter i sammet som passar perfekt som present denna dag. Faktum är att det mesta blir lite finare och känns lite lyxigare när det är gjort av sammet, vilket gör att även sådant som annars kan kännas lite tråkigt blir finare och lyxigare.

Passande presenter denna bröllopsdag är till exempel kläder, kuddfodral, gardiner, lampskärm, sittfpuff, smyckeskrin, sminkväska, pall, stol, överkast, kuddar, väska, morgonrock, nattlinne, matta och kavaj.

Det finns egentligen hur mycket som helst av sammet, så valmöjligheterna är stora. Om du inte vill uppmärksamma att denna bröllopsdag kallas för just sammetsbröllop så går det förstås att köpa någonting helt annat istället, eller något av ett annat material än sammet.

Så kan ni fira den 24:e bröllopsdagen

Hur man firar bröllopsdagar, och om man firar, varierar förstås mycket. Här finns inget rätt och fel, så detta bestämmer man helt själv. Vill man slå på stort och bjuda in till fest den 24:e bröllopsdagen, men knappt fira alls när det vankas silverbröllop året därpå, så gör man förstås så.

Med det sagt finns det många olika sätt att fira denna bröllopsdag. Antingen gör ni någonting litet: tänder ljus till middagen, kramas lite extra, masserar varandra eller lagar middagen tillsammans. Eller så firar ni stort med hotellövernattning, middag på en lyxig restaurang eller någonting annat påkostat.

Om inget av detta känns rätt så kanske ni helt enkelt kan fira lite lagom, med en mysig dejt på tu man hand, att testa någonting nytt, gå ut och äta eller gå på bio. Det spelar ingen större roll vad ni gör denna dag, så länge ni gör det tillsammans, och så länge det är någonting just ni vill göra.

Powered by Labrador CMS