22-årig bröllopsdag: Att fira Jutebröllop

Tips och inspiration för er som ska fira Jutebröllop.

Par som firar 22-årig bröllopsdag.
Tips på presenter och aktiviteter när ni firar 22 år tillsammans.

När ni har varit gifta i 22 år så firar ni det som brukar kallas för Jutebröllop. Hur mycket man bryr sig om vad dagen kallas varierar förstås, många tycker att det är roligt och vill låta namnet representera dagen på något sätt eller köpa presenter utifrån detta. För andra spelar det ingen större roll vad bröllopsdagen kallas. Hur man vill fira och om man vill fira avgör man förstås själv, men här är lite inspiration och tips för den som vill fira Jutebröllop.

Presenter när ni firar Jutebröllop

Förmodligen kommer du inte på någon present direkt när du tänker på jute, men faktum är att det faktiskt finns många presenter som passar perfekt denna dag. Jute är ett robust och hållbart material, som är ganska vanligt att använda på bröllop faktiskt.

Tips på presenter när ni firar 22-årig bröllopsdag

När du vill köpa presenter i detta material så finns det till exempel en hel del inredning i materialet som passar bra som presenter. Matta, tallriksunderlägg, korgar och kuddfodral till exempel. Andra presenter i jute är till exempel väskor och skor.

Hittar du ingenting passande i jute så kan du köpa någonting helt annat, men använda jute när du slår in presenten. Det finns till exempel presentpåsar och presentsnören i jute, eller vinpåsar som passar bra om du vill ge din partner ett fint vin i present.

  • Matta
  • Bordsunderlägg
  • korgar
  • Kuddfodral
  • Väska
  • Skor
  • Vin (Ge den i en påse av jute)

Aktiviteter när ni firar 22 år som gifta

Att fira dagen med temat "jute" kanske inte är så enkelt eller roligt, så vill du att någonting ska symbolisera dagen är det bättre att presenten får göra det. När du sedan planerar aktiviteter så kan du istället välja något som passar er bra.

Kanske finns det någonting som ni länge har pratat om att göra tillsammans, men som inte har blivit av ännu? Det spelar ingen roll om det var flera år sedan ni pratade om detta, det här kan vara helt rätt tillfälle att låta det bli av.

Vill ni fira ordentligt så kanske en liten resa, weekend, hotellnatt eller ett SPA besök kan vara något. Annars kanske en fin middag hemma eller på restaurang är ett bättre val, eller varför inte ett biobesök eller en mysig kväll hemma.

Powered by Labrador CMS