20-årig bröllopsdag: Så firar ni kärleken och Porslinsbröllop

Tips och inspiration för er som ska fira 20 år som gifta.

Så kan ni fira porslinsbröllop och 20 år som gifta.
Hur ni kan fira porslinsbröllop och 20 år som gifta.

Även om det kanske främst är silverbröllop, guldbröllop och diamantbröllop som anses vara stora bröllopsdagar så måste man ändå säga att jämna år också är väldigt speciella. När ni firar 20 år som gifta kallas det för porslinsbröllop, och då har ni varit ett gift par i två decennier. Detta är förstås värt att fira lite extra, och här kommer tips på hur ni kan göra det.

Att göra på den 20-åriga bröllopsdagen

Självklart är det bara ni själva som kan avgöra hur ni vill fira, eller om ni vill fira, bröllopsdagar. En 20-årig bröllopsdag är dock en anledning att fira ganska stort, om man vill göra det. Kanske är det till och med värt att ha en liten fest för de närmsta, eller också så firar man helt själva.

Här passar det väldigt bra med en romantisk resa, ett besök på SPA, hotellvistelse eller liknande - om man vill slå på stort. En enklare dejt med rolig aktivitet, middag på restaurang eller biobesök fungerar förstås också utmärkt om det är vad man föredrar.

Låt dagen följa temat

Eftersom den 20-åriga bröllopsdagen kallas för porslinbröllop kan man förstås låta detta vara temat för dagen - och kanske måla porslin tillsammans. Gör vackra porslinskoppar tillsammans, som ni sedan kan behålla länge och minnas den här speciella dagen.

Presenter till 20-årig bröllopsdag

Självklara presenter denna dag är förstås av porslin. Detta behöver dock inte vara en enkel, tråkig porslinsservis - här finns det faktiskt många roligare, och personligare, alternativ. Det går att beställa personliga presenter, som frukostskålar och tallrikar, med eget motiv och/eller text. Tryck upp tallrikar med bilder på er två, till exempel bröllopsfotot.

Om man inte vill ge porslinet någon större uppmärksamhet denna dag så finns det förstås många andra presenter som passar utmärkt. Kanske ett presentkort på massage eller någon skönhetsbehandling, ett vackert smycke, en fin choklad eller ett klädesplagg.

Om ni inte brukar fira bröllopsdagar eller köpa presenter dessa dagar kan det kanske passa bättre med en fin gest: att laga en god middag, ge din partner en massage eller på annat sätt visa att du älskar honom eller henne minst lika mycket i dag som för 20 år sedan.

Tips på presenter när ni firar porslinsbröllop

  • Porslin
  • Massage
  • Choklad
  • Kläder
  • Middag
  • Bio
  • SPA
  • Smycke
Powered by Labrador CMS