16-årig bröllopsdag: Roliga sätt att fira fjäderbröllop

Fira 16 år som gifta med roliga aktiviteter, vi har massor av tips!

Ett par som firar Fjäderbröllop / 16-årig bröllopsdag
Fjäderbröllop kallas det när man varit gifta i 16 år.

När ni har varit gifta i 16 år så firar ni fjäderbröllop. Det finns många sätt att göra denna dag extra speciell, oavsett om ni vill ge dagen temat "fjäder" eller om ni bara vill fokusera på er två och fira på ett helt annat sätt. Här kommer våra bästa tips på hur ni kan fira 16 år som gifta.

Fjäderbröllop - bästa presenten när man firar 16 år tillsammans

Om ni vill låta fjädern vara temat för dagen, då finns det förstås massa sätt att göra detta på. När det gäller presenter så ska du förstås tänka på mjuka sådana. Kanske kan en dunkudde eller täcke vara ett bra val. Om din partner gillar djur och ni har pratat om att skaffa ett husdjur så kanske det här kan vara ett bra tillfälle att köpa en fågel? Eller i annat fall bara köpa något med fågelmotiv.

Självklart behöver du inte vara bokstavlig, utan du kan lika gärna fundera över vad ordet fjäder symboliserar och vilka känslor det väcker. Lätt som en fjäder är ett uttryck vi hör ibland. Man kan även tänka frihet, värme, lätthet, enkelhet och så vidare. Vad betyder det för dig, eller närmare bestämt för er? Att göra en tolkning av ordet och köpa en present utifrån det kommer med stor sannolikhet att göra din partner imponerad.

Aktiviteter när man firar fjäderbröllop

När det gäller aktiviteter kan du göra samma sak som när du ska köpa present: antingen tänka bokstavligt, eller göra en tolkning. Eller också göra något helt annat, för när allt kommer omkring så spelar det ingen större roll vad ni gör, så länge ni gör det tillsammans.

Roliga aktiviteter som relaterar till fjäderbröllop

Vill du göra en bokstavlig tolkning och välja aktivitet utifrån då kan kanske ett besök på Fjäderholmarna, eller annan plats med passande namn, vara ett bra val? Planera en dag med middag, picknick, promenad eller vad ni än föredrar, på en plats som får symbolisera årsdagen.

  • Restaurangbesök
  • Picknick
  • Promenad
  • Vinprovning
  • Chokladprovning

Roliga aktiviteter utan en koppling till fjäderbröllop

Med en mindre bokstavlig tolkning kan du istället välja ordet "frihet", och välja en aktivitet utifrån det. Kanske kan ni resa iväg, ha en dag för er själva, gå ut i naturen eller göra något annat som får er att känna er fria. För par som gillar äventyr har vi följande tips:

  • Flyga luftballong
  • Helikoptertur
  • Bungyjump
Powered by Labrador CMS