14-årig bröllopsdag – så kan ni fira elfenbensbröllop

Tips på presenter och aktiviteter när ni firar era första 14 år som gifta.

14-årig bröllopsdag kallas elfenbensbröllop.
14-årig bröllopsdag kallas elfenbensbröllop.

För många är det en självklarhet att fira bröllopsdagarna, men det är kanske inte lika självklart hur de ska firas. En del väljer att låta namnet på årsdagen bestämma när det kommer till såväl presenter som aktiviteter när det är möjligt, men det känns knappast särskilt enkelt när det gäller just elfenbensbröllop. Här kommer våra bästa tips för denna dag!

Presenter till den 14-åriga bröllopsdagen

Många väljer som sagt att ge en present som passar namnet på årsdagen, till exempel något av bomull när man firar bomullsbröllop eller av silke när man firar silkesbröllop. Svårare blir det förstås denna dag, eftersom elfenben är både olagligt och oetiskt då elefanterna är utrotningshotade.

Med det sagt så är det dock fullt möjligt att ge något som är relaterat till denna dag ändå. Det finns till exempel produkter av oäkta elfenben, till exempel plast som liknar elfenben.

Känns inte detta som ett alternativ så kan man även tänka "elefant" istället. Tavlor med elefanter, kläder med motiv av elefanter, en staty med elefant, pussel med elefant eller vad som helst med detta motiv.

En annan fin present är att låta din partner bli elefantfadder eller adoptera en elefant genom en djurrättsorganisation, som till exempel WWF.

Aktiviteter på den 14-åriga bröllopsdagen

Just aktiviteterna behöver förstås inte hänga ihop med årsdagen, utan här kan ni välja vad som helst som ni tycker är roligt. Kanske var det länge sedan ni åt middag på tu man hand, eller gick på bio. Eller varför inte göra det ni gjorde på er första dejt?

Något annat som passar väldigt bra på årsdagen är att prova på något nytt eller lära sig något nytt tillsammans. Välj en aktivitet som ingen av er har gjort tidigare, och testa tillsammans. På så sätt kan ni lära känna varandra på nytt, och se nya sidor hos varandra, trots att ni redan känt varandra länge.

Powered by Labrador CMS