13-årig bröllopsdag: Presenter och aktiviteter när ni firar Spetsbröllop

Se vår lista med aktiviteter och presenter som inspiration när du och din älskling ska fira 13 år som gifta.

Kläder i spets kan vara en bra present när man firar 13 år som gifta.
Kläder i spets kan vara en bra present när man firar 13 år som gifta.

Oavsett om ni slår på stort varje bröllopsdag, köper presenter eller bara ger varandra lite extra uppmärksamhet på årsdagen så kan det vara bra att veta vad man firar. När ni har varit gifta i 13 år så är det spetsbröllop som firas.

Varför heter det Spetsbröllop?

Ett väldigt vackert namn, men hur applicerar man detta på dagen? Det ska vi gå igenom här. Kallas även knypplingsbröllop Ett annat namn på den 13 åriga bröllopsdagen är knypplingsbröllop. Även om detta namn inte är lika vackert som spetsbröllop så ger detta namn större möjligheter. Knyppling är nämligen en form utav handarbete. Detta hänger ihop med spets, det är med detta knyppling handarbete som man tillverkar bland annat spets.

Olika sätt att fira spetsbröllop

Vill ni slå flera flugor i en smäll så kan ni dagen till ära testa på knyppling. Är det någon gång ni ska prova på detta handarbete så är det förstås på er dag. Förutom att ni testar något nytt tillsammans så gör ni även något som verkligen symboliserar just denna bröllopsdag.

Om handarbete inte alls känns lockande så kanske en dejt på tu man hand gör det. Ta med din älskling på middag och bio, ta en romantisk promenad, åk iväg tillsammans eller spendera bara dagen tillsammans precis så som ni vill.

Presenter till spetsbröllop och 13-årig bröllopsdag

Denna årsdag är knappast den svåraste att hitta en present till. Det finns många fina saker i spets att köpa: kläder eller underkläder, gardiner eller dukar, sjalar, handskar, solfjädrar, en festväska eller något annat i detta vackra material.

Självklart måste inte presenten symbolisera årsdagen på något sätt. Om man inte är traditionell så kanske en helt annan present passar bättre. Eller varför inte bara pyssla om din älskling lite extra? En frukost på sängen eller en avslappnande massage kan vara minst lika uppskattat.

Powered by Labrador CMS