Bröllop

10 saker du har att vänta dig under din bröllopsdag

Att det kommer bli magiskt vet du redan - och att stressen kommer bubbla i dig fram tills ringen är på och champagnen har hunnit börja verka, är ingen nyhet. Men här är lite mer exakt vad som kommer hända under bröllopsdagen.  

10 Saker Du Har Att Vänta Dig Under Din Bröllopsdag
10 Saker Du Har Att Vänta Dig Under Din Bröllopsdag

Att det kommer bli magiskt vet du redan – och att stressen kommer bubbla i dig fram tills ringen är på och champagnen har hunnit börja verka, är ingen nyhet. Men här är lite mer exakt vad som kommer hända under bröllopsdagen.  

1. Tio minuter innan ceremonin är den mest nervkittlande biten 

De sista minuterna innan du går ner för altargången är de som känns allra mest i magen. Är allt på plats? Hur ser jag ut? Är ringarna med? Du ska nu ta ett av ditt livs viktigaste beslut, det är helt naturligt att tankarna och nerverna går på högvarv. 

2. Ceremonin är den bästa delen 

Det är något magiskt med just ceremonin när alla blickar vänds mot dig och din kärlek tittar på dig med ögon som glimmar. Familjemedlemmar och vänner gråter och musiken skapar en stämning som i en filmscen. Det är denna del av bröllopet som du definitivt minns allra starkast efteråt.

3. Du kommer definitivt att gråta 

Det finns kanske några få som klarar av att hålla tårarna inne men de allra flesta fäller tårar flera gånger under dagen. När nerver, kärlek och fina ord kokas ihop till en soppa är det inte särskilt konstigt att man tappar minen. Se till att ha servetter och smink nära till hands. 

4. Du kommer le och skratta så mycket så att du får ont i ansiktet 

Förbered dig på att behöva dra på smilbanden. Fotografier, hälsa på gäster, skratta åt tal och framför allt, att le åt din make/maka – står på schemat. 

5. Du kommer bli överväldigad av all kärlek från familj och vänner 

Alla är samlade denna dag för en enda anledning – DIG (och din make/maka). Du kommer förmodligen ha svårt att hinna äta, gå på toaletten eller till och med hämta andan innan nästa person vill gratta dig och säga hur fin du är. 

6. Du kommer vilja ha lite egentid 

Med tanke på allt som står ovan är det inte konstigt om du går iväg några minuter och hämtar andan. Se till att det finns ett rum bara för dig dit du kan gå och sätta dig en liten stund innan nästa moment på festen. 

7. Allt kommer inte att gå som planerat 

Ingenting blir någonsin exakt så som du har tänkt dig. Det behöver inte betyda att det blir sämre. Men det kommer uppstå små problem och du kan inte på förhand veta exakt hur gäster kommer bete sig, om tekniken fungerar eller hur vädret kommer bli. Men alla är där för att stötta dig och göra det så bra som möjligt! 

8. Det mest magiska ögonblicket sker när du minst anar det 

Du föreställer dig säkert flera olika scenarion som har potential att bli helt fantastiska. Men det ögonblick som kommer betyda mest är ofta något du inte kunnat ana. En kram från pappa, ett tal från en oväntad person eller en minut på tu man hand med din kärlek. 

9. Du kommer vid ett eller annat tillfälle att känna dig utmattad 

Natten innan bröllopet kommer det med största sannolikhet vara svårt att få en hel natts sömn. På det ska du sedan stå i fokus en hel dag och kväll. Det är okej att känna sig utmattad och vilja vila i en vecka efteråt. 

10. Du kommer att känna dig förändrad 

Även om du och din partner kanske redan levt ihop i flera år så kommer det att kännas nytt och kanske lite läskigt i början. Ni har svurit varandra trohet och evig kärlek – och med det också startat ett nytt kapitel i era liv. 

Powered by Labrador CMS