10 hårmisstag du inte vill göra på din bröllopsdag

Det kanske ”bara” är hår, men å andra sidan vill du självklart se ut som ditt absolut bästa jag på din bröllopsdag. Därför vill vi tipsa och några klassiska hårmisstag att undvika på den stora dagen. Läs och spara, eller bolla dem med din hårstylist! 

Brollops Uppsattning.bt
Brollops Uppsattning.bt

1. Kör inte ”au naturel”

Oavsett hur långt eller tjockt ditt hår är, är det faktiskt en bra idé att överväga att bära extensions (hårförlängning) i bröllopsfrisyren. Både när det kommer till en uppsättning eller lösa lockar så gör extensions susen. Håret blir för det första fylligare, och när ditt eget hår blandas upp med den hårdare texturen på löshåret gör det att frisyren håller bättre. Det blir även ett extra lager för eventuella håraccessoarer att fästa i, och du sparar ditt eget hår från det slitage som uppkommer på ditt eget hår när det kommer till exempelvis tupering.

2. Fråga inte andra om deras åsikt

Låt inte dina nära och kära styra hur du ska bära ditt hår på bröllopsdagen – det är helt upp till dig (och eventuellt hårstylisten om sådan finns). Även om andra brudar har erfarenheter som de vill dela med sig så är det faktiskt ditt hår, din dag! Dessutom vet du bäst själv vad du trivs med och känner dig som vackrast i.

3. Färga inte håret precis innan

Det är inte jättekonstigt att du väljer att fräscha upp din hårfärg precis innan bröllopet. Men, gör det hellre en eller två veckor innan. Ett nyfärgat hår är svårjobbat och dessutom tar det några dagar för ”rätt” färg att framträda. Om du är blond och vill gå åt det kallare hållet, kan du istället använda dig av silverschampo för färg, eller lägga i en hårmask som boostar din nuvarande hårfärg och återfuktar det.

4. Tvätta inte håret

Att schamponera sig på morgonen av bröllopet kan tyckas vara naturligt. Men, hårstylister menar annorlunda! Tvätta istället håret kvällen innan, och använd ett stärkande schampo som ger glans, volym och liv till håret. Ett nytvättat hår är svårare att styla då det är väldigt lent; lockar tenderar därför att släppa snabbare och nålar, accessoarer och blommor fäster inte lika bra som på ett hår som är lite strävare.

5. Stressa inte med hår och make

Oavsett om du har en hår- och make up-stylist som hjälper dig eller om du gör din look själv, se till att du har gott om tid för att kunna göra ändringar om något känns fel. Håret kan påverkas av fuktig luft, vara svårt att fästa, eller liknande. Risken för tårar är dessutom stor, så att sminket behöver putsas mer än en gång är nästan en regel snarare än ett undantag.

6. Förlita dig inte enbart på hårspray

För att en frisyr ska hålla i så pass många timmar som en bröllopsfrisyr kräver, är det viktigt att välja rätt produkter för jobbet. Om du inte har en hårstylist som är ett proffs på detta, googla på den typen av frisyr du har tänkt och se om du kan hitta tips på produkter och behandlingar. Ett tips är att fokusera på volym-produkter (eftersom hår med mycket spray tenderar att ”lägga sig” snabbt), vårdande värmeskydd om du använder stylingverktyg som lock-eller plattänger, och någon typ av olja som eliminerar frizz och ”babyhår”.

7. Var inte för äventyrlig

I ärlighetens namn, så är inte din bröllopsdag den rätta dagen att experimentera med en helt ny längd, stil eller textur. Sikta istället på att se ut som den bästa versionen av dig själv!

8. Klipp dig inte direkt innan bröllopet

När topparna är precis nyklippta kan det göra att frisyren inte håller lika bra. Även om håret är fräscht och mjukt, så hjälper faktiskt lite slitna toppar till att hålla lockar eller uppsättning på plats bättre. Om du behöver klippa dig, beställ en frisörtid som ligger cirka 4-6 veckor innan bröllopsdagen.

9. Glöm inte glanset

Gör en ”hair gloss”-behandling strax före bröllopet. Dessa kan göras både på salong eller hemma med speciella produkter (kostar cirkaa 200 till 300 kronor). En sådan typ av glansbehandling förstärker den befintliga hårfärgen och lämnar en härlig glansig effekt – som läppglans för håret!

10. Skippa blomsterkransen

Ledsen, alla boho-brudar… en blomsterkrans passar helt enkelt bättre på en musikfestival, eller varför inte möhippan? En krans på huvudet är fint i cirka 10 minuter, innan den börjar klia, bli varm och vara i vägen (läs: kransen stöts till varje gång du kramar någon). Om du dessutom stylar håret efter kransen kommer det inte se speciellt fint ut när du väl tar av den. Nej, satsa på en klassisk, romantisk frisyr som inte involverar en huvudbonad!

Artikeln är inspirerad och översatt från denna publicerad på Harpers Bazaar Bridal

Foto: Shutterstock

Se i videon nedan: 5 enkla sminkmisstag som kan förstöra ditt bröllop

Powered by Labrador CMS