• Lundengard

    Otroligt otrevligt bemötande på Bröllopskällan!

    Hej!

    Behöver få skriva av mig om mitt brudklänningsletande idag. Började dagen på Bröllopskällan. Blev mött av ägarinnan som innan jag ens kollat på brudklänningarna i princip gjorde klart för mig att om jag inte är beredd att lägga ut en väldigt hög summa pengar så har jag inget där att göra. Samt så skulle jag vara beredd på att köpa en klänning där och då och inte vilja kolla runt i andra butiker senare. Det som även gjorde mig upprörd var att hon ifrågasatte min inställning till val av brudklänning. För mig är det viktigast att jag känner mig bekväm och kan tänka mig att ha den under hela dagen. Hon kontrade med att ingen brud känner sig bekväm och att man i princip ska lida pin för att få vara så vacker som man möjligtvis kan. Kan man inte vara bekväm och vacker?

    Sedan gick vi vidare till Brud och fest lite längre bort och vi fick fantastiskt bemötande! Otroligt trevliga och tillmötesgående! Trots att de hade supermycket att göra så hade de tid att prata och ge råd. Helt fantastiska tjejer som jobbade där idag!

    Bröllopskällan var förövrigt tom när vi gick förbi där lite senare.

    Vad är era erfarenheter av bröllopsbutikerna i Stockholm?

  • Svar på tråden Otroligt otrevligt bemötande på Bröllopskällan!
  • Anettem

    Jag var aldrig till Bröllopskällan, vi var på väg men gick till Brud och Fest först där jag hittade min klänning på en gång så ansåg det inte nödvändigt. De flesta där inne tyckte jag var trevliga förutom en tjej som hade väldigt märklig attityd. Provklänningen saknade hyskan högst upp och gick inte att få igen helt så då stod hon och hävdade flera gånger att jag nog behövde gå upp en storlek, jag som provat klänningen två veckor innan när den var hel visste att den satt som ett smäck, det slutade med att en annan tjej tog över och sa detsamma att om den bara varit hel så hade den gått igen utan problem. Tror att hon nog fick sig en liten uppläxning efteråt då det i princip lät som att hon stod och kallade mig tjock, väldigt osmidig människa. :p När min klänning dök upp och jag skulle prova den så fick vi ta in den lite i överdelen och hon var väääääääldigt noga med att poängtera att jag absoluuuut inte fick gå ner något i vikt för då skulle den inte sitta lika bra.

  • Sthlm2015

    Jag fick ett trevligt bemötande av ägarinnan, jag kände att jag fick bättre information av henne än av de anställda. Jag blev informerad att jag behövde ha ett öppet sinne, och prova mig fram, även om jag hade en bestämd bild av vad jag ville ha. Jag tyckte väl att ja, det låter ok, jag kanske hittar en klänning som jag blir kär i trots att det inte skulle vara den jag egentligen ville ha från första början.

    Efter att ha varit i hennes andra butik, och provat tre klänningar som hon tog fram för den prisklassen jag ville ha, försökte hon få mig att bli övertalad att bli kär i en klänning som verkligen inte var det jag hade tänkt mig (princess-stilen). Då gav jag det en till chans och gick tillbaka till butiken vid Hornstull (Bröllopskällan) och fick prova ytterligare två klänningar. Hon hittade en som föll mig något bättre i smaken även om den inte var det jag hade tänkt mig från början. Klänningen hade massor med personer tidigare provat i några år, inget fel i det. Men den var utnött på ganska många ställen, och smutsig. Jag frågade henne hur mycket hon ville ha för klänningen. Hon svarade att den gick inte att beställa utan att det skulle få bli just den klänningen som de skulle få sy ihop samt skicka till kemtvätt, priset var 10 000 kr. Det kändes alldeles för ovärt. Så jag gick därifrån och kom aldrig tillbaka.

    Hittade senare en skräddare som kunde sy upp och designa en klänning som var baserad vad det jag egentligen ville ha från första början, så det löste sig. Men det kändes lite jobbigt att försöka känna sig tvingad att praktiskt taget försöka gilla och sedermera köpa grisen i säcken.

  • Aniara4

    Det är den som har samma ägare som den vid St Eriksplan va? Jag minns att de butikerna var uppe för ett par år sedan och att folk hade väldigt olika erfarenheter - en del hade bra erfarenheter av den ena butiken och dåliga av den andra, för en del var det precis tvärtom. Jag tror vi kom fram till att de roterade personalen och att vissa helt enkelt var trevligare än andra. Det fanns iaf då en tjej som var väldigt trevlig, men även andra som var... inte fullt så trevliga. Ägaren själv är kanske en av dem man inte vill bli betjänad av?

  • Jennyc
    Jag känner igen det där med Bröllopskällan. Jag och min ena tärna blev otroligt illa bemött där. Så jag tog beslutet att inte sätta min fot där igen, trots att de hade en otroligt vacker klänning som jag gärna hade velat prova igen.
    Så jag rekommenderar ingen att besöka Bröllopskällan 
    Ytterligare en butik som jag vill "varna" lite för är Wedding Castle i Barkarby. De skröt precis hela tiden om hur bra service de hade och hur mycket beröm de brukade få just för sin service. 
    Men, jag fick inte alls det intrycket... Mina tärnor fick prova sina klänningar i deras städförråd... Kändes lite sådär. Och jag fick vänta i närmare 45 minuter, trots en bokad tid. De klänningarna jag helst ville prova fick jag aldrig prova och de kom med modeller och kreationer som inte alls var i närheten av vad jag önskade... Vi fick alla en lite dålig känsla av butiken... Nu blev det så att vi trots allt beställde tärnornas klänningar där. Klänningarna var bra men någon vidare service vette sjutton...
    Stockholm brud och fest var helt ok. Jag var dit två gånger. Första gången var det kaos så då valde jag själv att återkomma. Andra gången var det lugnare och servicen var helt ok. 
    Bästa servicen i Stockholm fick jag nog på Lilly och KiK. KiK gav en lyxig känsla. Vi blev serverade mineralvatten i champagneglas och de berättade en del om deras tänk och hur de jobbar. Jag har dock svårt för "skitsnack" och jag blev lite irriterad när han i butiken allt för ofta talade nedlåtande om andra butiker. Ingen var minsann så bra som dem. Där tappade jag lite förtroendet. Men är man inte känslig för sånt så är det en väldigt bra butik, med bra service.
    Lilly var toppen. Allt var perfekt och man kände sig verkligen som en prinsessa där. Så ska jag rekommendera en butik i just Stockholm så är det Lilly!!
    Jag beställde däremot min klänning från Mäster Arnes i Uppsala. Det var precis som Lilly, en suverän butik. Där fick man full uppmärksamhet och all fokus låg på dig som brud. Man fick prova enskilt nere i källarlokalen som var riktigt fint inredd. Så om man är ok med att ta sig till Uppsala så rekommenderar jag starkt Mäster Arnes :)
  • 1augusti2015

    Har också dåliga erfarenheter! Jag och min tärna var först på butiken på söder men blev sen tipsade av en tjej som jobbade där att gå till deras andra butik på s:t Eriksplan. Där möttes vi av ägarinnan som frågade vad vi ville. Bara kolla på lite brudklänningar, svarade jag. Bara!? Jag ska bara gifta mig!?!, svarade hon. Redan där borde vi gått men vi började titta ändå. Hon frågade om jag var mentalt förberedd på att gå därifrån och ha köpt min klänning. Alltså?? Vi gick. Fick ingen bra magkänsla alls!!!

  • madmoxxi1177

    Åh nej men herre gud!
    Vilken OTROLIGT service minded kvinna.... not...
    Hoppas du hittar en klänning som DU känner dig fin i och orkar ha på dig hela dagen. För helt klart ska du ju vara begge två! Vilket stolpskott!!!!

  • SomethingElse

    Bröllopskällan... Vi möttes av en obrydd tjej i kassan som ungefär bad oss att gå för att det var ett år kvar till bröllopet. Om vi ville fick vi kika i butiken men absolut inte prova. Tänkte först boka en tid men ångrade mig lika snabbt.

    Av en slump fick vi bli en tid som hade blivit avbokad på Milagro. Där fick vi hjälp av en tjej som heter Malin och hon var otroligt hjälpsam och trevlig! Dock har de lite dyrare klänningar men även en stor del med rea-klänningar, och där hängde min drömklänning för nästan inga pengar alls. Så Milagro kan jag verkligen rekommendera!

  • Aniara4

    Haha, vad var det för fel på mitt inlägg nu då eftersom någon såg sig tvungen att göra tummen ned? Jag som tyckte jag var så diplomatisk! Skrattande

  • augusti

    Wow vad olika det kan vara. Jag köpte en klönning dör förra året av hon som öger butiken, tror hon hetr Pia, och fick jätte bra service. Hon kanske hade en bra dag just då :)

  • Aniara4
    augusti skrev 2015-05-28 18:06:17 följande:

    Wow vad olika det kan vara. Jag köpte en klönning dör förra året av hon som öger butiken, tror hon hetr Pia, och fick jätte bra service. Hon kanske hade en bra dag just då :)


    Eller så kanske du var rätt sorts kund? (Hur nu den typen ser ut enligt henne.)
  • augusti
    Aniara4 skrev 2015-05-28 18:22:31 följande:

    Eller så kanske du var rätt sorts kund? (Hur nu den typen ser ut enligt henne.)


    Vad menar du med det?
  • Aniara4
    augusti skrev 2015-05-28 18:28:10 följande:
    Vad menar du med det?
    Jag menar att på beskrivningarna verkar hon ha en viss idé om hur blivande brudar ska tänka och känna om brudklänningar och följer man inte hennes "stil" är det fel på kunden. Du kanske råkade vara på samma "våglängd" och tänka ungefär som hon?
  • augusti
    Aniara4 skrev 2015-05-28 19:01:23 följande:

    Jag menar att på beskrivningarna verkar hon ha en viss idé om hur blivande brudar ska tänka och känna om brudklänningar och följer man inte hennes "stil" är det fel på kunden. Du kanske råkade vara på samma "våglängd" och tänka ungefär som hon?


    Vet inte, jag var klar med att jag ville ha mermaid av justin alexander, och vi plockade fram några, inga konstiga kommentarer eller nånting om att jag borde ha öppet sinne eller att jag får lida pin för o va fin när jag inte gillade något eller det satt för tight.
  • Elisabet 31

    Vad synd att ni har haft en dåligt bemötande. Jag har totalt annorlunda upplevelse. Jag mailade bröllopsbutiken och berättade att jag skulle komma förbi kl 17 på tors med mina föräldrar. De ringde och bekräftade mötet. När jag kom dit så frågade (ägarinnan som sedan passade upp mig) när bröllopet var, var det var, vilken typ av bröllop och hur mycket klänningen fick kosta. Jag hade med mig min platta med alla bilder på hur mitt bröllops skulle se ut. Fick sedan gå runt och leta själv i ca 10 min. Hon tog sedan fram en klänning (som även jag hade tittat på) och sa att hon trodde den skulle passa. Jag älskade den klänningen. Provade två andra också men både mina föräldrar tyckte bäst om den första och även jag. Hon var jättevänlig mot både mig och mina föräldrar. Eftersom den var den sista klänningen med den designen så la jag deposition på den. Men jag sa till henne att jag även hade bokat ett besök på bröllopskällan med mina tärnor på mån veckan efter och frågade hur jag skulle göra om jag hittade en som jag tyckte ännu bättre om där. Då var hon vänlig att sa att den depositionen som jag la på den här klänningen kunde föras över som deposition på den andra klänningen. Var sedan även på KiK på fre med min väninna som är en liten bröllopsaffär på St:Eriksplan som gör sin egen design mycket i 50-tal, med väldigt trevliga ägare (ett äldre par). Hittade även där en klänning jag ville ha och köpte den dagen efter. Bestämde då att jag skulle ha två klänningar en till vigseln och en till festen, inte för det var planen utan för att jag tyckte om båda. På mån när jag var i bröllopskällan med mina tärnor så fick jag jättebra service av en trevlig tjej. Hittade en klänning till som jag ville ha där också men kunde inte köpa tre. Så jag bytte den klänningen jag hittade där mot den jag hittade på bröllopsbutiken (denne blev då festklänningen). Det var inga problem alls att föra över depositionen från bröllopsbutiken till klänningen på bröllopskällan. Var och hämtade den klänningen nu i veckan och var ägarinnan som var i kassan. Hon var jättetrevlig mot mig igen och önskade mig lycka till. PS jag är nog inte deb "perfekta" bruden som folk har skrivit i den här tråden. Jag är 1,55 com lång och 32 år och mörkhyad så att hon bara är trevlig mot fotomodelltjejer som är blonda är helt fel.

  • Lenblo
    Elisabet 31 skrev 2015-11-07 18:00:38 följande:

    Jag är 1,55 com lång och 32 år och mörkhyad så att hon bara är trevlig mot fotomodelltjejer som är blonda är helt fel.


    Jag tror inte alls att det är utseendet som menas. Snarare "någon som är inställd på att besluta sig för att köpa hos oss idag".
Svar på tråden Otroligt otrevligt bemötande på Bröllopskällan!