• Cciccci

    bröllop utomlands - frakt av klänning?

    Ska gifta mig utomlands och måste frakta bruklänningen och två andra aftonklänningar på något sätt. Eftersom det är tre klänningar vill jag inte ta med dem som handbagage på flyget.

    Ni som ska gifta er utomlands, hur plannerar ni att göra? Funderar på att kontakta någon budfirma. Är det någon här som har tips på bra budfirmor? Klänningarna ska fraktas till Mellanöstern.

  • Svar på tråden bröllop utomlands - frakt av klänning?
  • sk@lman

    jag köpte min klänning utomlands och tog den som handbagage i flyget. Flygplan har en klädsskåp vart man kan sätta kostymer, klänningar och sånt om man anmäler det först ! t,ex. jag fick ha min klänning i businessklass skåpet hängande i en klänningspåse .. blev inte ens skrynklig.

  • London wedding

    Be affaren packa klanningarna och bestam sen om du vill riskera att check in dem, ta som handbagage eller skicka med bud. Ring till Fedex, UPS etc for prisuppgifter. Se till att en forsakring ingar i frakten.

    Kommer sjalv kopa min klanning i Sverige och ta som handbagage.

  • 6-train

    hej!
    Jag flög nyligen hem till Sverige för att gifta mig och ville absolut inte riskera att min klänning skulle komma bort så jag tog den som handbaggage. Även min man tog sin kostym som handbaggage. Det är som sk@lman säger; man kan be personalen på planet att hänga undan kläderna i en speciell garderob så du slipper "ha dem själv" på din plats. Det gjorde vi. När vi sa att det var brudklänning och kostym tyckte de det var jättekul och gratulerade oss....! :)

  • London wedding

    Sa lange man inte aker med lagbudget flygbolag (ryan etc) sa brukar det inte vara nagra problem. Tog sjalv med en stor tavla (100X120cm) som de stallde i forsta klass/business garderoben. Ar dock tveksam om de accepterar att en person har 3 klanningar/kartoner. Ar ni flera eller flyger du sjalv?

  • Cciccci

    London wedding

    Det är just det jag är rädd för, att de inte gillar att man har tre stycken klänningar... Just nu vet jag faktiskt inte om jag kommer att flyga själv eller om mina föräldrar kommer att åka samtidigt som jag.

    Ska kolla upp Fedex,UPS och DHL men tänkte fråga om det var någon här som hade skickat eller hade tänkt skicka klänningen med bud.

  • Snowflake

    Vad bra att man kan hänga upp dem på planet.
    Ska man säga till vid incheckningen då, eller ännu tidigare och vart/med vem ska man prata då?

    Vi ska gifta oss i thailand och kommer åka med Ving.

  • London wedding

    Cciccci - Funderade i varas pa att skicka bestick fran Sverige till London med bud men det skulle bli otroligt dyrt (flera tusen). Har hort att freight carrier ska vara mycket billigare men det kan ta flera veckor. Kanske dina foraldrar kan ta tarnornas klanningar aven om ni inte aker samtidigt.

    Snowflake - Kolla flygbolagets regler ang bandbagaget. Om klanningen haller sig inom storleks matten behover du inte gora nagot speciellt. Vet dock inte om Ving har nagon garderob som man kan anvanda eftersom det ett charterflyg.

    Flyger ni via London sa kom ihag att man pga de senaste dagarnas handelser endast far ha pass, pengar och nycklar som handbagage.

  • emra

    london wedding-
    tror du att begränsningarna med handbagaget kommer gälla länge...
    flyder london -NY den 2 oktober...med brudklänning.:O

    Jag känner mig jätteledsen och orolig idag.Önskar att jag inte valt mellanlandning just i london, london-NY känns som den mest hotade sträckan i världen idag.
    Men det kommer ju gå bra, men jag är flygrädd sen innan, och vill inte sitta och vara rädd för terrorister oxå!:(

  • London wedding

    Emra - Tror att det kommer bli lite flexiblare men fortfarande ganska strange, speciellt London-US. Du bor nog kolla upp lite andra alternativ ang klanningnen. Kanske checka in den och ta en jattebra reseforsakring. Ring flygbolaget i slutet av september och kolla.
    Har du provat att omboka biljetten och mellanlanda i Paris? De flesta flygbolagen har varit ganska forstende och tillatit folk om/av boka utan extra kostnad.

  • emra

    Hur menar du med jättebra reseförsäkring?
    jag har en jag tror är bra, men vet inte hur mycket det hjälper mig om klänningen hamnar i hongkong:o

    skall nog ringa och höra om de vill boka om faktiskt, det konns inte ok att sitta och oroa mig på vår LIVS resa!

  • Cciccci

    London wedding - hu, flera tusen? låter inte så himla roligt! Berodde det kanske på att besticken vägde en hel del? Vet inte hur mycket klänningarna väger tillsammans faktiskt. Får kolla upp det där.

  • London wedding

    Emra - Foredra ocksa att ta den som handbagage men vad gor man om de sager att man inte far? Har inte sjal bestamt vad jag ska gora i var.

    Cciccci - det kan ev bero pa att jag ville ha dem forsakrade for 15.000 kr. Ingen av dem fragade efter vikten, bara intereserade av storleken.

  • Cciccci

    Ringde precis till DHL. Ett paket på 5kg skulle kosta 3500kr, ett paket på 10 kg 5111kr. Vill man tilläggsförsäkra så tillkommer 1% av värdet på varorna. Man måste dessutom skaffa sig en tullfaktura från tullverket. Hu, det här känns ganska omständigt och dyrt!

  • Pepparmyntan

    Det enklaste och billigaste ar formodligen att packa ner klanningen som handbagage. Aven om den blir lite skrynklig under resan kan man ju stryka lite pa den da man kommer fram eller hanga den i badrummet medan man duschar sa att fukten ratar ut skrynklorna.

  • Cciccci

    ja, det verkar definitivt vara det enklaste och billigaste sättet...

  • 6-train

    Jag tycker du ska ringa flygbolaget och kolla vad som gäller nu med tanke på de strängare restriktionerna som är nu. Vad jag läst så gäller just nu superstränga regler för vad som får och inte får tas med som handbaggage och vad jag förstår är det i stort sett inget annat än pass, plånbok och andra nödvändiga saker. Man får inte ta med sig mobil, iPod eller andra saker med batterier. Man får inte ta med sig vätska av något slag (undantag "bröstmjölk", välling eller sådant om man har barn med sig. Och då måste man själv kunna provdricka det innan man går ombord på planet för att bevisa att det verkligen är vad man säger att det är.
    Skitttrist!!! :(

    Men kanske kommer inte dessa hårda regler att gälla så llänge, men kolla ändå upp det tycker jag!
    Ev boka om din flight via annat land!!

    Lycka till!

Svar på tråden bröllop utomlands - frakt av klänning?