Inlägg från: Fea |Visa alla inlägg
  • Fea

    Hur lång uppsägningstid??

    Hej

    Jag jobbar på ett fackförbund, så jag kan svara på din fråga.

    Om det står en månad uppsägningstid så betyder det 30, eller möjligtvis 31, dagar. Dvs har du sagt upp dig den 18:e mars så är den 18:e april din sista dag. Detta är det normala på hela arbetsmarknaden. Visst kan det finnas annat, men det där att man skulle gå vid månadsskiftet har jag aldrig sett.

    Säg upp dig skriftligt för att det inte ska bli något bråk om vilken dag du sa upp dig.

    Om du vill sluta tidigare än så måste du komma överens med arbetsgivaren, också helst skriftligt. Skulle du bara på eget bevåg sluta tidigare så bryter du ert avtal (dvs avtalet om din anställning mellan dig och arbetsgivaren). Då kan du bli skadeståndsskyldig, ifall arbetsgivaren vill jävlas med dig. Inte att rekommendera.

    Om du sjukskriver (utan att vara sjuk) dig kan du också råka illa ut. Blir du påkommen så kan fallet tas till domstol och du kan dömas till bidragsfusk. Så jag skulle inte rekommendera det heller.

    Det enklaste för att få hjälp mot krångliga chefer och att tolka avtal är förstås att gå med i facket. Många fack, som vi, har dessutom grundkurser för medlemmar där man får lära sig sina rättigheter.

  • Fea

    Naturligtvis lite reklam, jag tycker ju själv att det är bra att vara med och det har hjälpt mig väldigt mycket. Men du är fri att fatta ditt eget beslut.

Svar på tråden Hur lång uppsägningstid??