• Bugatti

    Roaccutan mot akne - hjälp!

    Har ätit Roaccutan i två omgångar, och hade heller inga biverkningar förutom torr hud, torra läppar och lite mer näsblod av samma orsak. Under behandlingen kollades mina levervärden med jämna mellanrum också, och det skedde inga större förändringar.

    Däremot så tillhörde jag tyvärr de fall som inte blev hjälpta av Roaccutan, jag hade perfekt hy medan jag åt pillren, men så fort jag slutade kom de tillbaka. Enligt min hudläkare blir ca 70% acnefria efter den första omgången, för ytterligare 20% hjälper ytterligare en omgång, men cirka 10% får ingen varaktig effekt.

    Har också läst en del om de andra biverkningarna, och sett en del teorier om att depressionerna som ibland följer på Roaccutananvändning inte är medicinskt relaterade, utan beror på att man hade hängt upp en del andra problem just på acnen. Om man har fokuserat på att "bara jag blir av med acnen så kommer jag att bli populär, omtyckt och få en pojk/flickvän", och det inte automatiskt händer, så ökar risken för depression. Relativt vanligt när det gäller alla typer av skönhetsoperationer/medicinering...

Svar på tråden Roaccutan mot akne - hjälp!