Inlägg från: Anonym (rådvill) |Visa alla inlägg
  • Anonym (rådvill)

    Kan man bjuda utan sambo?

    Hej,
    Jag och sambon ska ha ett mindre bröllop nästa sommar. Vi har hela tiden sagt att vi ska hålla inbjudningslistan till enbart de närmsta och har sagt till släktingar och vänner att enbart familj kommer bli bjudna. Nu är det så att vi gärna bjuder våra riktigt närmsta vänner, de som vi anser vara "vår familj" utanför den biologiska familjen. Det blir i så fall ett par som vi umgås med flera gånger i veckan (både jag och sambon står dem båda väldigt nära) och mina två bästa tjejkompisar.

    Nu till problemet, kan vi bjuda dessa två tjejkompisar, utan deras sambos? Vi tycker om deras sambos, men känner inte att de är tillräckligt nära för att det ska kännas bekvämt. Antingen bjuder vi tjejerna, utan sina sambos, eller så bjuder vi inga vänner alls. Vilket gör mig väldigt ledsen, då jag väldigt gärna vill ha dem där och dela denna dag med mig. Skulle deras sambos dock vara med, tror jag inte jag eller min sambo skulle trivas eller kunna slappna av på vår dag... :( Båda mina tjejkompisar bor numera flera mil härifrån, så de måste ta sig en bit för att närvara vid bröllopet.

  • Svar på tråden Kan man bjuda utan sambo?
  • Anonym (rådvill)

    Tack för era svar! Det är just på grund av etikett som jag är orolig över att bara bjuda tjejerna Glad Det är svårt att veta hur tjejerna och deras sambos känner. Jag kanske får ta och diskutera det med båda och se vad de själva tycker. Tycker de att det är fel och konstigt att inte bjuda deras sambo, så blir det bara familjen. Tyvärr.

    Men är det fel att fråga och öppna diskussionen med dem? Jag vill ju inte trampa på några tår och frågan kan ju göra det...

Svar på tråden Kan man bjuda utan sambo?