Inlägg från: Strassbruden2016 |Visa alla inlägg
  • Strassbruden2016

    Dalabröllop 2016

    Hej

    Här en till som ska gifta sig i dalarna, Lite utanför Borlänge i Silvbergs kyrka. Den 30 jan 2016.

    Vi har fixat en del, men har väldigt mycket kvar att fixa. Vi bor i södra skåne ca 70 mil från Borlänge så det är mkt planering på distans.

  • Strassbruden2016
    Ankan skrev 2015-10-12 11:03:04 följande:
    Får jag fråga vad du betalar för frisör och smink? Gör du det på samma salong eller på två olika? Jag håller på att leta efter en frisör som sminkar också annars blir det ännu dyrare och jag tycker att det redan kostar en hel del.
    Jag ska gå till makeupyour mind.

    make-up-your-mind.se/


    Vi kom väldigt bra överens och hon provsminka mig och gjorde det väldigt bra. Jag ska ha lila ögonskugga o det är inte det lättaste o få det snyggt,, satt som berget hela kvällen och var mkt jobb o få bort det sen . Priset med håruppsättning o makeup inkl provtillfälle 2800 tror jag (blev osäker nu) vi har betalt en del o ska bet resten på bröllopsdagen.
  • Strassbruden2016

    Ni som bor i dalarna. Jag letar efter transport från kyrkan till festlokalen , och vill gärna åka häst och släde. Vi gifter oss utanför Borlänge, mellan Borlänge och Säter typ. Och vigseln är den 30 jan. Eller vad har ni annars för förslag? Vi vill inte åka limo

  • Strassbruden2016
    Olina skrev 2015-11-01 16:50:54 följande:

    Hej! Då jag och sambon ska gifta oss 23 juli i Avesta så hoppar jag in i tråden. Vi har kommit en bit på väg med planerandet med det känns som om det är tusen och åter tusen små detaljer som ska planeras och bestämmas. Man vill ju liksom att det ska bli bra! Vi bokade i alla fall fotograf men vad dyrt det blev. Hur har ni tänkt med det?


     


    Calle Svensson på Neros hyrverk kör häst och släde =) Om du säker på Neros hyrverk så kommer du till hans hemsida.
    har mailat de och de kunde ej
  • Strassbruden2016

    Vi har 70 dagar kvar nu, så det börjar dra ihop sig, är en del kvar att fixa, men i det stora hela så har vi ändå läget under ganska bra koll....

    Hindersprövning är klar o inlämnad till prästen, och idag köpte jag en vinterkappa i vit päls som jag ska ha på mig utanpå.

    Ang fotograf så kommer vi ta med en från skåne där vi bor som jobbar som fotograf, nu hade vi tur för han o hans fru kombinerar det med skidsemester efter bröllopet, men tanken var att vi skulle bjudit på resa o hotell för han. Nu blir det inte så då han står för det själv, så vi öka på hans arvode lite, det är inte helt bestämt än  Vi är lite bekanta med han och han fotograferar mkt på våra jobb så vi kommer betala mellan ca 5-10 tusen för en heldag, då är han med från början o fram till första dansen. Fotograf och ringen till mig är det vi lägger mest pengar på

  • Strassbruden2016
    Ellamy78 skrev 2016-01-20 12:00:05 följande:

    Hej!

    Jag och min sambo gifter oss i Torsångs kyrka den 1 oktober. Har hittills bara bokat kyrka, frisör/smink, florist samt sång i kyrkan. Håller på och färdigställer gästlistan som hamnar på ca 80 gäster, så nästa steg är absolut att boka festlokal. Vore kul att höra vart ni andra ska hålla era fester och hur ni tänkt när ni bokat. Tar gärna emot tips på festlokaler i Falun/Borlänge-området. Vi kan tänka oss catering eller att stället fixar maten, men gärna att man får ta med egen alkohol. Och helst en stor lokal där alla får plats i samma rum (ej flera smårum). Och plats för dans efter middagen såklart! Några tips?


    Vet inte direkt avstånden då jag inte bor i dalarna. Vi ska ha vår fest i Solvarbo bystuga. Vi blir 32 st så jag vet inte hur många lokalen rymmer. Ligger ca 15-20 min utanför Borlänge
  • Strassbruden2016
    Ankan skrev 2015-11-03 08:00:43 följande:

    Nu har jag köpt min klänning! sååå nöjd med den, kände mig super vacker!

    Nu gäller det att hitta passande skor. Har ni tips på bra märken? Vill inte ha för mycket klack, max. 4 cm, de ska vara bekväma hela dagen.


    Vet att min kompis köpte sina skor i en dansaffär. Alltså ett par riktiga dansskor o hon var supernöjd med de.
  • Strassbruden2016
    Ankan skrev 2016-01-21 07:49:13 följande:
    Vi är på en stor fin bygdegård i närheten av Mora/Orsa. Planen är att vi har vigsel ute direkt vid sjön (hoppas på bra väder eller i alla fall uppehåll). Lokalen, vigselförrättare, fotografer är bokade, nu letar vi efter catering. Vi har skickat ut save the date kort till gästerna, har fixat en hemsida, jag har köpt min klänning och letar efter skor nu. Jag vet var jag kommer att boka smink och frisör, behöver bara boka. Så vi har kommit en bit på vägen, men det är mycket kvar också :)
    Lycka till med att hitta en bra lokal! Har tyvärr inga tips för dig.
    Strassbruden2016 skrev 2016-01-20 18:57:34 följande:

    10 dagar kvar nu


    Så spännande! Vad har ni kvar att fixa nu? Hur känns det?

    Jag är än så länge inte så särskilt nervös, vi åker uppåt landet på onsdag, så det är all packning som gäller nu. Är mest nervös för vädret, såg på en väderrapport att det ska bli några plusgrader och tom regna   Vi har sagt att det vore så typiskt att åka till dalarna för att få snö, sen så regnar det där och vi har ett fint snötäcke i Skåne just nu
  • Strassbruden2016
    Ankan skrev 2016-01-25 07:42:42 följande:

    Jag tror du behöver inte oroa dig för mycket för snön, den kommer säkert att finnas kvar. Vi har så mycket snö just nu och det har varit väldigt kallt länge så ett par dagar med låga plusgrader kommer inte att låta den försvinner utan kanske bara att sjunka ihop lite. Så ni får säkert fina vinterbilder i snön! Håller tummarna att det inte regnar (eller iaf inte mer än några små droppar).

    Men visst är det typiskt...


    Tack för peppande ord, jag hoppas att det inte blir för mycket tö bara. Men vädret är ju en av de saker man ej kan påverka.
  • Strassbruden2016
    Ankan skrev 2016-01-26 07:44:07 följande:

    Nej, så är det ju. Hade nog varit samma problem i Skåne, även om det inte är någon tröst. Jag hoppas ni får en fin dag ändå!


    Är mest ironiskt att åka 80 mil för o få snö o så har kanske allt försvunnit mer eller mindre. Men romme alpin har ca 100 cm snö så vi tar bilderna där om det är för mkt tö..så allt löser sig
  • Strassbruden2016
    FruWiklund skrev 2016-03-08 14:37:23 följande:

    Ja gifter mig i maj och letar just nu någon som kan sminka mig och fixa håret. Blev du nöjd med hår och smink hos make up your mind? Och hur var din dag? :)


    Jag blev jättenöjd med både smink och hår. Hon hade det inte lätt, regnade på dagen vid fotograferingen så håret behövde sig en uppfräschning innan vigseln. Vi hade en kanon dag på alla sätt.

    Min dotters hår, inte helt klart som hon också gjorde.

  • Strassbruden2016


    Vet inte om bilderna hamnar rätt eller blir felvända. Svårt o visa sminket i närbild, jag valde en neutral sminkning då jag inte sminkar mig till vardags. Hade lila ögonskugga o så hade jag gjort fransförlängning

  • Strassbruden2016
    FruWiklund skrev 2016-05-11 16:49:20 följande:

    ]Strassbruden2016

    Snyggt! Nu blev det dock en annan som fixar mig. Snart dags för oss så nu börjar det bli lite pirrigt :)


    Lycka till och glöm inte att njuta varje min, tänk int för mkt på vad som ska hända nästa timme osv.. låt andra ta hand om det.
Svar på tråden Dalabröllop 2016