• crs

    Behöver tips till borglig vigsel

    Vi ansträngde oss inte för att göra vår vigsel lång, utan la bara in det vi ville ha, vilket i kombination med det från vigselförrättaren blev:

    Förrättaren pratade lite

    Förrättaren läste ett stycke jag skrivit som "intro" till våra löften

    Vi läste våra löften (de var inte långa, men mannen grät så mkt att han inte kunde säga mer än ett par ord i taget typ, så det tog en stund ändå :P )

    Förrättare läste ett stycke jag skrivit som intro till ringvärmningen

    Ringarna skickades runt (tog kanske 3-4 minuter för sådär 25 pers)

    Förrättaren frågade om vi ville, vi sa ja

    Ringväxling

    Förrättaren sa några avslutande ord

    Det tog kanske 12 minuter, inte så mycket men mer än de typ 2 minuter de hade tagit med standardförförandet. Hade vi orkat bry oss om ljudanläggning osv så hade vi nog spelat en låt eller så med, fast det hade kanske snarare varit i bakgrunden till ringvärmningen än som en egen grej. 

    Efteråt höll jag ett kort tal, vi skålade (alla fick glas och dricka när de kom till vigselplatsen), tog lite bilder och minglade en stund innan vi gick vidare från vigselplatsen. Det var perfekt för oss! :)

    När jag funderade på samma sak som du fick jag också tipset att lägga in någon typ av "enighetsgrej", typ att man tänder ett ljus tillsammans med varsitt ljus, häller ihop sand/jord från varsin behållare till en gemensam eller liknande. Det senare av dessa tycker jag är rätt fin särskilt om man kommer från olika platser och man har jord från respektive plats. :) Sen kan man ju typ plantera något i den, om man gillar sånt!

Svar på tråden Behöver tips till borglig vigsel