Jag längtar till julen nu!
Jag håller helt med. Precis som Plättis gillar jag julmust och har väl redan hunnit testa mig igenom alla möjliga varianter.
Något annat som jag (+ fästman) sysselsatt mig med är att göra egen glögg.
Kombinationen apelsin och saffran har blivit lite min grej, förra året hade jag den smaken på mina jul-macarones i år vart det saffran och apelsin glögg.
1 flaska Riesling
2 kanelstänger
2 cm färsk ingefära
5 vitpeppar korn
7 nejlikor
1 paket saffran (á 0.5 g) eller ett halvt paket trådsaffran. Trådsaffran är att föredra.
1 vaniljstång, gör gärna ett snitt i mitten då kommer smaken ut bättre
4-5 msk honung ha i så mycket du tycker behövs
0.5 apelsin bara skalet. Var försiktig så att du inte får med något av det vita köttet. Det är väldigt beskt
1 dl vodka
Ha bara ner allt i en stor kastrull och sätt på låg värme. Klart att dricka efter ca en timme men kan absolut stå längre. Har man trådsaffran i så kan det vara bra att sila av den.