• ellendellen90

    Dress overload

    Jag lider just nu av lite dress overload och har nästan kommit fram till att hela iden med klänning är idiotisk. Missförstå mig rätt nu: Jag är absolut inte prinsesstypen och jag gillar inte tyll eller chabby chic. Spets är fint. Trots allt är jag väldigt intresserad av mode men jag är också praktis och vill inte lägga alla mina sparpengar på en klänning som jag ska ha en dag, spenderar dem helder på maten eller investerar i en ring. 

    Jag har väl hittat lite klänningar. Men allt är dyrt! 

    Syftet med denna tråd är väl att diskutera trender och att försöka hitta sånt som sticker ut för oss som är ute efter det. 


    mode
  • Svar på tråden Dress overload
  • ellendellen90

    här är några av mina favoriter hittills:

    Etsy:
    www.etsy.com/listing/173332268/custom-made-chapel-train-exquisite
    www.etsy.com/listing/204986195/sierra-a-modern-chiffon-and-rose-gold
    www.etsy.com/listing/175214647/long-wedding-dress-with-handmade-pearls
    www.etsy.com/listing/189152698/long-wedding-dress-white-and-nude
    www.etsy.com/listing/175517440/bacall-champagne-paillettes-old

    Klänningarna har inte så mycket gemensamt förutom att ingen är axelbandslös. 

  • filibustern

    jag hade också svårt att hitta klännning som var prisvärd. emn så en dag fann jag denna för 988kr på Ebay. nu väntar jag bara på att den ska komma hem till mig. ^^

  • ellendellen90

    Paljettklänningen var verkligen super snygg! Den från Ebay också.

    För mig är det lite svårt med vitt. Jag har sällan vitt annars.Kul att fler hittat till min tråd. 

  • filibustern

    den jag beställde kunde man beställa i ALLA MÖJLIGA ärger, röd, mörkgrön, ljusgrön, blå i olika nyanser, gul, lila osv. 

  • Plättis

    Det är inte ovanligt att det blir overload i klänningsjakten, och jag har hunnit till den punkten flera gånger. Och övervägt om inte jeans ändå vore himla praktiskt eftersom det är så bekvämt. Dessutom en vigsel med bara oss i rådhuset så man slipper tjafset med inbjudningar, gästlista och ALLT. 

    För mig har det varit bra att fokusera på vad som är viktigast. Klänningen spelar egentligen ingen roll, utan det är kärleken mellan mig och min blivande man som står i rampljuset. Trots det har jag lagt oändligt många timmar på att googla klänningar, beställt, ångrat mig och sedan lagt det på hyllan igen. 

    Nu tror jag att jag hittat den variant som jag vill ha, men jag har bestämt mig för att åka och prova (för tredje gången) ändå. Det är lättare att se vad som känns bra när man står där och har klänningen på, eller åtminstone de modeller man funderar på. Att ha en klänning som inte är vit är inte så ovanligt nu heller, och om du vill titta på kinasidor (det finns en uppsjö) kan man välja färg i allt från champagne, ivory och knallgrönt. 


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • ellendellen90

    Förestår precis vad du menar @plättis. Jag kommer att ha ett ganska stort bröllop. Det är för våra familjers skull. Vi har haft väldigt mycket begravningar på båda sidorna de senaste åren och alla behöver en mer upplyftande anledning att samlas. 

    Att beställa en klänning ifrån kina känns ganska svårt. Jag har super svårt för polyester och konstiga material. Men jag gillar etsy väldigt mycket. Självklar kommer jag att besöka de lokala affärerna för puffiga klänningar och kan även tänka mig en tur till Stockholm. Ser väl fram emot det med en skräckblandad förtjusning. 

    Vad gäller färgen kommer jag det nog sluta med en klänning som är någon form av vit eller champagne. 

    En kul sak som vi kommer göra är att ha samma skor eller iallafall skor gjorda av samma skinn. Vi är nämligen i skobranschen och kommer att specialdesigna våra egna skor. De kommer att vara i någon färg, förmodligen turkost. 

  • Plättis

    Kom ihåg att det är för er skull också, inte bara för familjerna  

    Jag är också skeptisk till att beställa från Kina, men jag vet att klänningen bara kommer användas en gång. Att den skulle gå i arv eller att någon av mina systrar skulle använda den kommer aldrig hända. Jag hade aldrig kommit på tanken att använda mammas klänning, utan jag vill ha en egen. Då blir en klänning till ett pris jag kan leva med en bättre investering än en skapelse för 10 000 som kommer hänga i garderoben efteråt. Men jag vill ha med lite spets och tyll, lite prinsessa men inte för mycket.

    Skorna låter jättekul! Skrattande


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • ellendellen90

    Vi är också trötta på begravningar och vi tycker väldigt mycket om att umgås med våra familjer. Dem är roliga och vi skulle aldrig kunna gifta oss utan dom. 

    Jag tror inte att jag kommer att lägga så mycket pengar på klänningen heller när det väl kommer till krita. Men budgeten ger utrymme för ganska mycket. Så titta kan man göra. Men kommer förmodligen lägga mer pengar på ringen, kanske se till att jag får en sten med riktigt hög kvalitet då håller också värdet bättre. Annars blir nog mat och vin en stor post. Klänningen känns väldigt sekundärt. Men det är klar att man vill klä upp sig ordentligt när man väl har en ursäkt att göra det. 

  • Nyfiken gul , nu fru

    jag tänkte lite så när jag gifte om mig, jag ville inte lägga en förmögenhet på en klänning även om jag faktiskt ville känna mig brudklädd och uppklädd.  Jag hade ett tag funderingar på att låna en av mammas gamla sidenklänningar från 60-talet att gifta mig i  men då maken ville ha kyrkbröllop så tänkte jag om.

    Hittade på loppis min brudklänning. En överdådig paljettskapelse med rysch , spetsar, paljetter och pärlor nånstans från 80-talet.  
    Men jag såg potentialen och köpte den. 

    Tillsammans med mamma designade vi om den och sydde om den enligt mina önskemål och blev en helt fantastisk klänning . 

    Med inköp av klännign, material för att sy om den  och kemtvätt gick hela klänningen på 1200 kronor.   

  • ellendellen90

    Att designa om en klänning låter verkligen super coolt. Jag har lite ideer som involverar vintage klänningar också. Bland annat att ta kontakt med teaterns kostymförråd och såna saker. Jag lånade min balklänning därifrån och den var super snygg. 

    Annars kryllar ju etsy av super läckra vintage klänningar. 
    www.etsy.com/listing/196480150/1950s-50s-60s-vintage-harvey-berin
    www.etsy.com/listing/164411363/simple-1950s-white-wedding-dress&br_feed_tlp=weddings

    Finns så mycket man kan göra. 

  • iurochskur

    Vilken superintressant tråd!

    Jag sitter också fast, har beställt två kinaklänningar men vet inte om jag vill ha någon av dom, välsydda men för små i bysten, själva kuporna så hjälper inte att lägga ut och då får jag sy om stora delar och det var inte meningen. Kan inte heller bestämma mig men det ska vara något mindre vanligt.

    Brukar man få låna klänningar från teatern eller har ni kontakter? Det där med skorna var en fantastiskt fin idé, önskar vi kunnat göra samma.

  • ellendellen90

    Jag gick teater på gymnasiet och har därför lite kontakter. Men på kulturskolan i Örebro vet jag att man kan hyra kläder. Det kanske finns något liknande i din stad. 

    Jag är också väldigt sugen på en kina klänning men jag har lite svårt med alla syntetmaterial så vi får väl se. Min favorit är ju nu en från en israelisk tjej på etsy. Den är tvådelad så jag tänker att jag kan korta kjolen och ha överdelen till jobbet. Då känns det inte helt vansinnigt med tanke på priset heller.

    www.etsy.com/listing/173332268/custom-made-chapel-train-exquisite

Svar på tråden Dress overload