• ThereseV

    Hur gör man? :D

    Har man redan kommit överens om att gifta sig så blir det ju lite kaka på kaka att fråga en gång till. Kan du inte göra någon mysig grej av att åka och testa ringarna? Dvs inte fråga "vill du gifta dig med mig", eftersom ni redan klarat av den biten, men ändå överraska henne på något sätt.
    Ringen vill dom flesta ändå vara med och bestämma eftersom det är något som ska bäras varje dag (förhoppningsvis) hela livet. 


  • ThereseV
    Platskap skrev 2014-08-08 08:13:21 följande:

    Jag har också varit inne lite på det.


    Skita i själva frieriet och istället ta med henne på en fin lunch, för att sen kolla ringar tillsammans, avsluta med någon trevlig kvällsaktivitet...

    Hmm.
    Det kanske hade varit lättare att bara fria från början?! :D

    Har ni några förslag på... ring-väljar-dag-aktiviteter? :)


    Picknick eller middag brukar vara trevligt. Spa kanske? Beror ju mycket på vad man har för intressen:)
    Du skulle ju kunna skriva små lappar så det blir lite som en "skattjakt", kan vara ledtrådar till en plats eller liknande.
    Om du verkligen vill fria så kan du kanske formulera det lite annorlunda än "vill du gifta dig med mig", men att hon ändå får "bekräfta att hon vill". Frieriet är ju, som Utvandrare säger, väldigt viktigt för många - även om man redan bestämt sig ihop..  
    Eller så skiter du i att ni har pratat om det och kör ett klassiskt frieri. (man kan fixa en fejkring och gå och välja ringar ihop efter) 
    Där vet du kanske bäst vad hon vill?


  • ThereseV
    Platskap skrev 2014-08-08 08:39:21 följande:

    Jag TROR hon vill ha ett klassiskt frieri.

    Fejkring?


    Är det samma femma som lånering? Tänkte åka förbi guldsmeden idag och kolla hur det där fungerar :)

    Fast jag har ju kanske en annan idé, så man kanske slipper hela ringgrejen innan. 


    Hon är konstnär, jag har funderat lite kring att göra en tavla som jag ställer i hennes ataljé - Så när hon i vanlig ordning ska gå ut och måla på kvällarna som är jag beredd med ring och skumpa och blommor kanske?


    Synd att jag inte kan måla, men det är ju såklart roligare om jag målat en tavla med en stor ring på typ, eller något. Så kan vi åka och fixa ringarna gemensamt efteråt, som hon ändå kommer få göra :)


    Ja precis. Antingen kan man låna hos guldsmeden eller så kan man ta vilken ring som helst (eller göra en egen av något som kanske betyder något för er) 

    Det låter som en jättebra idé. Det blir ju mer speciellt och personligt när det är något som är kopplat till er och inte bara ett klassiskt med middag och en box med en ring i:) (även om det också så klart är trevligt)


    Vill du så kan du ju dessutom packa ner lite gott att äta och något mjukt att sitta på. Det kan vara trevligt att sitta kvar en stund och prata om allt:) 


Svar på tråden Hur gör man? :D