• safa

    Tårta till allergiker, hur göra?

    Till vårt bröllop kommer det komma en laktosintolerant person och en som inte klarar mjölkprodukter alls. Självklart måste de få tårta också. Har kollat lite i mataffären och det fanns flera sorters alternativa gräddprodukter av havre och soja. Är det någon som har erfarenhet av att ha dessa i söta bakverk? Jag är inne på att göra en enklare mousetårta. Kan jag i så fall bara byta ut mejeriprodukterna mot alternativa produkter, eller blir det helknas då? Känns roligt om allergikernas tårta ser ut som de andra tårtorna och inte är nåt helt annorlunda.
  • Svar på tråden Tårta till allergiker, hur göra?
  • safa

    Tack för era tips! Ska rådgöra med personerna det gäller. Tänker att om smaken blir helt annorlunda med ersättningsprodukt så är kanske personen som inte tål mjölkprotein van vid det och tycker det är gott, medan den laktosintoleranta kanske inte alls kommer uppskatta den smaken..... Slutar kanske med att jag får göra två olika varianter.

Svar på tråden Tårta till allergiker, hur göra?