Inlägg från: Plättis |Visa alla inlägg
  • Plättis

    Tårta till allergiker, hur göra?

    Jag har bakat en del med mjölkfria alternativ (och även med laktosfria), och havremjölk och sojamjölk smakar fruktansvärt illa och blir inte alls samma sak som att baka med mjölk eller grädde. Laktosfria produkter fungerar och smakar precis som "vanliga", och jag har bakat till hela sällskap med laktosfritt eftersom en person är allergisk. 

    Det kan vara bra att prova sig fram i förväg istället för att chansa när det är allvar. Mandelmjölk och kokosmjölk kan vara något att prova eftersom de smakar gott och tillför något i bakverket. 

    Eftersom min sambos bästa vän är glutenallergiker och bodde ihop med en tjej som inte tålde varken laktos eller mjölkprotein så har jag provat att baka en del som är allergivänligt. Bäst är som sagt att fråga vad som funkar, för det finns mycket som man kan bli korsallergisk mot. Det finns gluten i soja, och det hade jag ingen aning om förrän kompisen berättade det. Och i glutenfri mjölmix finns torrmjölk, så det funkar inte för en laktos./mjölkallergiker. 


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
Svar på tråden Tårta till allergiker, hur göra?