• Kileane

    No poo' brudar!

    Här är en till :) Jag använder sällan schampoo, brukar tvätta håret med rasullera + bikarbonat, och någon gång emellanåt balsammetoden. Jag sminkar mig ytterst lite eftersom jag har så himla känsliga ögon, men mineralsmink som foundation och concealer använder jag varje vecka.

    Vad gäller håret så kommer jag att ta en "paus" för bröllopet, eller nåja jag färgar håret med ren henna så det kommer jag såklart att göra mellan 1-2 veckor före, men sen när håret ska stylas lämnar jag nog det till min frisör. Får väl tvätta ur produkterna noga sen och återgå till min vanliga rutin!

    Vad gäller smink är det lite jobbigt...mina känsliga ögon tål i stort sett INGEN mascara, och det känns lite jobbigt att inte få ha det ens på sitt eget bröllop. Men efter mycket funderande hit och dit så testade jag att färga ögonfransarna, och även om det var riktigt jobbigt och sved som syra i ögonen...så kändes det bra så fort färgen var borta, och lite mörkare blev de ju ;) Så det gör jag nog igen inför bröllopsdagen.

    Hon som ska sminka mig använder en del mineralsmink och jag brukar ändå inte ha problem med något annat än just ögonsminket, så jag hoppas att det kommer att gå bra.

    Skickar vidare ett mascaratips jag fick också som jag inte hunnit testa än - tubmascara. Färgen ska visst lägga sig som små tuber runt fransarna, och tvättas enkelt bort med varmt vatten sen. Bl.a. kanebo, kiss me och Idun Minerals ska ha såna mascaror, och någon av dem har jag tänkt testa vid tillfälle :)


    Med kreativa ambitioner - mitthjortronbo.blogspot.fi
  • Kileane

    Jag har tvättat utan schampoo så länge så jag minns inte riktigt hur det var i början, men det stämmer nog att håret kändes annorlunda än vanligt - inte fett, men det fick liksom mera volym och blev strävare. Man tvättar ju som sagt inte bort allt sebum längre. En svinhårsborste är också att rekommendera, för att dra ut sebumet i hårlängderna :)

    Det är ju lite olika vilka metoder som passar olika hår, tex. äggtvätt passar inte mitt hår alls. Det jag vanligen använder är rasullera och bikarbonat, jag blandar dem bara i en liten kopp, tillsätter vatten och rör om och låter det stå en liten stund så det "geggar till" sig. Om jag orkar så eftersköljer jag med kallt vatten och äppelcidervinäger, det gör verkligen stor skillnad - håret hålls rent mycket längre och blir fluffigt och fint :)

    Vad gäller mineralsmink köper jag mitt från USA, everydayminerals.com och jag är nöjd med deras utbud :)

    Vi kommer att gifta oss nu 6 september, så jag är mitt i processen med att prova ut vad jag tål och vad som funkar på mig...


    Med kreativa ambitioner - mitthjortronbo.blogspot.fi
Svar på tråden No poo' brudar!