• Solkärlek

    No poo' brudar!

    Hej! Vilken härlig tråd. Jag har själv kemikaliebantat i badrummet i ca ett år. Använder bara cocosolja som rengöring och sminkar mig sällan och då använder jag bara ekologiskt smink. Har bla köpt en hel del från Oikos www.oikoscosmetics.se/ 

    Jag använder dock fortfarande schampo (men ett ekologiskt) och har tänkt länge att jag ska sluta med det. Var det svårt för er att börja med något alternativt? Har varit inne på sidan no poo och hittat lite tips där, men tycker det verkar lite meckigt, hur gör ni rent praktiskt för att blanda ihop något som gör håret rent? 

    Angående bröllopsdagen kommer vi ha ett bohemiskt tema och därför kommer denna frisyr eller någon liknande att passa. Jag räknar med att inte behöva några speciella produkter. Kanske lägger till någon fläta, men annars behövs bara hårband och hårnålar. 

    Och som smink kommer jag nog fortsätta med mitt ekologiska. 

  • Solkärlek

    Vet ni, jag skulle tvätta håret idag och tack vare den här tråden fick jag en liten knuff att äntligen ta mig samman och prova utan schampoo :D Det blev med bikarbonat och honung och eftersköljde med rosmarinvatten. Jättekul och det känns helt ok, lite ovant bara.

    Filibustern jag förstår precis hur du menar med att det är svårt att gå tillbaka till vanligt schampoo igen, så känner jag med andra rengöringsprodukter och lotions. När man väl har slutat finns det ingen väg tillbaka :) 

    När ska ni gifta er då? Vårt bröllop blir den 11 juli nästa år. 

    När det gäller mineralsmink tror jag att det är skillnad på olika märken. När jag var inne på oikos hemsida såg jag att de skrivit upp alla ingredienser som produkten innehåller och då kan man se att det typ är tre olika mineraler i en ögonskugga (och inget mer). Nu är jag ingen expert (ännu) men hon som driver butiken är utbildad ekologisk hudvårdsterapeut och hade en jättebra blogg tidigare som jag lärde mig massor av. Emma Granath heter hon, det är kanske någon ni känner till. 

  • Solkärlek

    Är det någon här som har bra tips på "hår spray" fast No poo. Eller något annat som ger hållbar volym? :) 

Svar på tråden No poo' brudar!