Inlägg från: Anonym (x) |Visa alla inlägg
  • Anonym (x)

    Han har åkt på semester med sitt ex

    Det där är en svår situation, det är bara du själv som kan känna av vad du ska göra. Om de inte har barn ihop tycker jag inte att det finns någon som helst anledning för dem att åka på semester tillsammans utan dig. Om det nu var en resa som var bokad innan ni träffades så skulle jag i ditt ställe ha överseende, förutsatt att du känner att han är ärlig mot dig. Var tydlig mot honom att du inte vill att han umgås med bara henne framöver, den semester de är på nu kan du ju inte göra något åt, särskilt som du från början sa att det var okej. Jag har själv lite sporadisk kontakt med ett ex. Vi har varit vänner i många år och det är också många år sedan vi var ihop (tonåren). Vi har gemensamma vänner och jag ser ingen anledning att säga upp bekantskapen nu. Men jag vet att hans fd fru hade problem med att vi umgicks när de var nygifta. Jag var ung och dum och förstod inte att hon blev svartsjuk, eftersom det för mig var helt uteslutet att bli tillsammans med honom igen, men det kunde ju inte hon veta. I efterhand kan jag säga att jag ångrar att vi umgicks då. Det var roligt att ses (kanske ett par gånger om året), men jag tror att det skadade deras relation och idag skulle jag gjort annorlunda.
    Försök vara tydlig och så öppen som möjligt i er kommunikation. Och om du känner att han prioriterar relationen med sitt ex framför er relation är det nog tyvärr dags  att gå vidare utan honom. Lycka till!

  • Anonym (x)
    Anonym (Amadinha) skrev 2014-07-15 16:58:11 följande:

    Tack för era svar... Jag vet inte hur jag ska se på saken. Det är klart vi behöver prata. Men det här är egentligen ingen tillitsfråga utan en respektfråga. Som jag sa tycker jag att det måste vara hans beslut om han ska åka, inte mitt. Och han borde ha beslutat att inte åka... Förvisso sa jag till en början att det kanske var ok men att jag behövde tänka på det. Men sedan sa jag ju att det inte kändes bra. Han frågade mig om jag skulle ställa in. Jag sa "nej". Eftersom det inte är mitt beslut! Det är hans! Och när vi talade i telefon sist frågade han om han skulle komma hem tidigare för han märkte att jag inte mådde bra men att jag inte ville tala om varför. Jag sa "nej" igen. Och den här gången för jag är arg och för att skadan redan är skedd... Jag vet inte om det är något som nånsin går att ändra på. Jag vet inte vad han ska säga?


    Han är inte tankeläsare!! Om du svarar nej när han frågar om han borde ställa in eller komma hem tidigare har du ingen rätt att sedan sura för att han gör som du säger. Det där med att hålla på att sura och inte vilja säga vad det gäller är helt outhärdligt för omgivningen. Om du inte vill att han ska tröttna på dig och vara den som går vidare utan dig så får du sluta upp med sådana tonårsfasoner. Berätta hur du känner och varför och sluta att anta att han förstår ändå. Visst är det viktigt att visa varandra respekt, men för mig handlar det också om att respektera vad den andra säger, vilket han verkar göra. Det känns verkligen som att du sitter i en grop som du grävt själv den här gången, även om jag håller med om att han kanske inte borde åkt alls.
  • Anonym (x)

    Det är verkligen intressant att läsa hur olika alla resonerar här. Jag antar att det beror på vad man själv har för erfarenheter, och kanske på hur man själv skulle bete sig i en liknande situation. Självklart finns det en liten risk att han vill bli tillsammans med sitt ex igen och att det är därför de åker på semester tillsammans, men det är verkligen inte självklart som en del verkar tycka.
    Jag tyckte Plättis formulerade det bra. Var tydlig med hur du känner, så att han kan ta hänsyn till det när han fattar sina beslut. Sen får väl tiden utvisa om ni kan få förhållandet att fungera eller ej.

Svar på tråden Han har åkt på semester med sitt ex