• Elna14

    Internationella par. Var gifte ni er?

    Vi kommer att gifta oss i Sverige, och senare ha en bröllopsfest i hans land, eftersom det blir alldeles för dyrt för hans vänner och släktingar att resa till Sverige. Vi har inte råd att bjuda en massa gäster på resa. Vi har bara erbjudit att betala för hans föräldrar och syskon, alla andra får betala själva, och verkar inte tycka att det är konstigt. Nu blir det mest min släkt och vänner på det svenska bröllopet, sen lär det bli tvärtom på det andra.
    Vigseln kommer att bli tvåspråkig, mest traditionellt svensk, men med något musikaliskt inslag från hans land. Festen blir en blandning hoppas jag. Det blir en utmaning att göra bordsplaceringen,med flera olika språk. 

  • Elna14
    AnnaRank skrev 2014-06-13 09:24:26 följande:

    Hej!


    Rolig tråd! Min sambo komer från Island och vi kommer att gifta oss i Reykjavik om två veckor. Vi har inte betalat resorna eller boendet (då hade vi inte haft råd att gifta oss), men hoppades även vi att folk skulle komma "som present".

    Vi kör vigsel på engelska, sedan tar jag mina löften på isländska och min sambo tar sina på svenska. Till festen har vi tryckt upp feshäften på engelska och all information kommer vara på engelska, men i våra inbjudningar skickade vi med ett informationskort där vi skrev att eventuella tal hålls på valfritt språk, så att ingen ska känna sig tvungen att tala ett språk som de inte känner sig hemma med.


    Det där med talen var en bra idé, det har vi inte tänkt på att skriva, vi får väl lägga till det på våran hemsida. Jag kan ju inte sätta mig och ringa runt till de jag tror kommer hålla tal (förutom min mamma som jag redan sagt till). Det får blir som det blir, de flesta inser förhoppningsvis att de inte förväntas hålla tal på ett språk de inte behärskar.
  • Elna14
    CountryGirl skrev 2014-06-12 19:11:23 följande:

    Tycker också det låter kanon! Och kul med två fester ;) Vi har funderat lite på att göra så också. Vi ska snart åka över till England så man får väl "känna av" hur många som eventuellt skulle kunna tänka sig att komma till Sverige över en helg. Man vill ju att så många som möjligt ska kunna komma utan att varesig dom eller vi behöver bli panka på kuppen.


    Det är ju ganska billigt att resa från England till Sverige (förutsatt att ni inte ska ha festen väldigt långt från närmsta flygplats), jag skulle gissa att de flesta bara tycker att det är roligt. Vi har flera gäster som kommer från olika europeiska länder (England, Frankrike, Finland), det är mer långväga familj och vänner som har svårare att komma. Jag tror inte att ni behöver ha dubbla fester om ni inte särskilt vill det.
  • Elna14
    Ms Shelly skrev 2014-06-12 17:31:12 följande:

    Låter jätte bra. Lycka till med bordsplaceringen. :)


    Tack, vi satte oss och började med bordsplaceringen nu i helgen (mindre än 4 veckor kvar). Inte helt enkelt, men kändes som att vi fick ihop en hyfsat bra preliminär version, jag tror att alla sitter bredvid någon som pratar samma språk. Dock fortfarande flera som ännu inte bestämt om de kommer eller ej, de verkar tycka att det är gott om tid. Vi satte sista dag i början av juni, och vi har påmint ett antal gånger, men jag misstänker att det beror på kulturella skillnader. De flesta som inte bestämt sig är inte svenskar. Det mest svårplacerade var de som bara pratar ett språk, vi har ett par som bara pratar franska och några gäster som bara pratar svenska. De allra flesta förstår som tur är engelska vilket underlättar bordsplaceringen.
    Vi har fortfarande inte bestämt när vi kan ha fest nummer två i hans hemland. Med flytt och nytt jobb under hösten blir det nog inte förrän efter jul, vi hoppas att det går att få ihop i början på nästa år, man vill ju inte dra ut på det för mycket.
Svar på tråden Internationella par. Var gifte ni er?