• JW2014

    Diamantinformation från diamantexpert och gemmolog

    Jag kan hålla med dig om att många inte får vad dom tror att dom köper. Min rädsla ligger dock mest i bristande hantverk och skumma guldblandningar. Jag vet många som fyndat en billig ring utomlands och sedan fått utslag eller flagande guld.. Ingen guldsmed vågar göra förändringar i den dåliga ringen .. Inte kul... Dessutom så har dom faktiskt inte ens en aning om dom får en äkta diamant! Då blir det plötsligt inte så billigt! Det är hemskt att det får gå till så här men många saker som skulle kallas dålig kvalitet här i Sverige är fullt normalt i andra länder.

  • JW2014

    Det värsta är att många skickliga hantverkare får lägga ner. Dom har inte råd att göra kvalitetsringar med bra stenar och god kvalitet på guldet när konsumenter köper billigare utomlands och inte har samma höga krav. Jag är uppväxt med en hantverkare och vet hur frustrerande det är. Kunderna vill ha billigt och hantverkaren vill göra kvalitet. En anonym skapare i USA behöver inte stå till svars och skämmas på samma sätt. En svensk hantverkare har sitt rykte och hantverksskicklighet att tänka på. Samma fenomen syns i exempelvis tårtor. Många köper billiga tårtor med färdigköpt sockerpasta och billiga pulverfyllningar från nätet..utan att ha en aning om vad dom innehåller och varifrån råvarorna kommer. En riktig konditor vill ge SMAK och kvalitet istället. Men det kostar mer om det används riktiga bär och riktiga ägg.

  • JW2014

    Nu låter jag jättetråkig ;) Men kvalitet och hantverk ligger mig nära då jag sett så många skickliga hantverkare gå under för billigt importskräp. Det är synd när all den kunskapen försvinner. Min familj kan lyckligtvis fortfarande försörja sig på sitt hantverk utan att tumma på kvalitén. Men det beror på att dom gjort sig ett välkänt och inarbetat namn på marknaden sedan 200 år tillbaka., men trots det så är det inte lätt alltid.

Svar på tråden Diamantinformation från diamantexpert och gemmolog