Inlägg från: Innuendo |Visa alla inlägg
  • Innuendo

    Visa din förlovningsring!

    Min förlovningsring. Bilden är från Dahlströms guld, varifrån den är köpt. Har tyvärr ingen bild där jag har bara den ringen på mig. Vigselringen är exakt likadan, med undantag för att det sitter en liten (0,01 ct) diamant i den.

    Mycket enkel och slät ring, vill inte ha en massa "bling".  Jag tycker "vågmönstret" passar bra eftersom vi bor i Stockholms skärgård. Glad Den är i hälften rosa och hälften vitt 18 karats guld.



    Dahlströms guld


    Även helgon har ett förflutet & även syndare har en framtid.
  • Innuendo

    Jaha, förlåt. Det var visst lite frågor också. Jag ville egentligen ha helt i vitt guld men så såg jag den här och tyckte den var underbart söt, och som sagt, "vågen" passar bra då vi bor i skärgården (eller, för att vara noga, inte i skärgården men precis intill. Ser havet från vår tomt.). Jag tyckte det var bra att det finns en likadan fast med en liten sten också, den får fungera som vigselring.

    Den är från serien "Lovely" av Flemming Uziel och kostade 3.543:-.

    Då vi har långt till närmaste guldsmed beställde vi ringarna på nätet, kändes som en chansning men det gick bra! Glad


    Även helgon har ett förflutet & även syndare har en framtid.
  • Innuendo
    Zandri skrev 2014-03-11 10:56:59 följande:
    Åh det är så fint med rosa guld! GladGlad
    Ja, men de var mycket mer rosa på bild än "i verkligheten". De är faktiskt inte alls rosa när man ser dem på riktigt (tycker jag, Maken tycker de är "rosaaktiga". Han kan ha rätt, jag är färgblind så jag får lita på honom när det gäller sådant...Flört), men de är mycket ljusare än rött guld. Jag är så nöjd oavsett färg, tycker mönstret är så fint!
    Även helgon har ett förflutet & även syndare har en framtid.
  • Innuendo
    VinterBrud2015 skrev 2014-03-11 13:29:58 följande:
    Tack snälla! Kul att du också gillar den Skrattande
    Den är verkligen fin, lite ovanlig va? Ser ut som kattöron! Glad (Ja, jag är kattentusiast.)
    Även helgon har ett förflutet & även syndare har en framtid.
  • Innuendo
    VinterBrud2015 skrev 2014-03-13 10:28:27 följande:
    Hehe kul att det är fler som fick kattassociationer! Vet inte om du såg det men jessi85 skrev precis samma tidigare :)
    Och ja jag tror den är ganska ovanlig. De jag har sett som visar upp stenen på samma sätt är fattningen mer formad som ett V än som ett M om du förstår hur jag menar :) 
    Nej, jag hade inte sett det. Men som du säger, det är roligt att fler får samma assiciationer!

    Ja, jag tror jag förstår hur du menar.
  • Innuendo

    Hm, en smula felstavat så här på morgonkvisten... associationer menar jag förstås!

     Apropå ingenting: så annorlunda allt ser ut nu när BT är "nytt"! Jag har inte varit inloggad så mycket senaste dagarna och har lite svårt att navigera måste jag säga. Men det är väl en vanesak.

  • Innuendo
    VANBRUUN skrev 2014-04-09 18:13:01 följande:

    Hej,
    Ni som har en enstensring som förlovningsring, hur kommer detta sig? Vi är nyfika då det av tradition i Sverige länge varit så att man har släta ringar men det blir allt vanligare med enstensringar som förlovningsring precis som man exempelvis har i USA, Storbritattanien och på andra platser i världen.

    Är det film, kändisar eller kunligheter som inspirerat er att gå denna vägen eller är det era respektive som valt att köpa denna typ av ring när de fria?

    Ska bli kul att se svaren! 


    Jag har inte en enstensring men "hakar på" din fråga hoppas det är okej. Jag läste för en tid sedan en artikel någonstans där just detta togs upp. Det stod precis det du säger, att traditionellt har vi i Sverige haft släta ringar. I den artikeln stod det att vi blir ju influerade av allt amerikanskt, sålunda har även deras faiblesse för stora maffiga enstensringar påverkat oss.

    Och som du säger har ju många kändisar stora ringar vilket säkert också påverkar. Det kändisar gör och har blir ju snabbt "inne" och "trendigt", vare sig det gäller att kånka runt på små råttliknande hundar i handväskan eller stora enstensringar.

    Eller så är det helt enkelt dags för ett nytt "mode" när det gäller ringar, vad vet jag. Det går ju mode i ringar likväl som i kläder, frisyrer, skor m.m.

    Jag skulle själv inte kunna ha en enstensring, varken med stor eller liten ring, eftersom jag inte illar det för egen del. Men visst kan de vara snygga på andra! Jag tycker dock att när stenarna blir för stora ser de ut som cz eller andra "fuskstenar", tycker öht att för stora stenar i ringar gör att ringen ser "oäkta" ut. Och nej, jag är inte avundsjuk för att jag inte har råd att köpa en sådan ring själv... Observera att jag inte hävdar att alla som väljer enstensring gör det för att kändisar har det, jag säger bara att det kanske påverkar "modet" för ringar vad kändisar har!


    Även helgon har ett förflutet, även syndare har en framtid.
  • Innuendo
    augusti skrev 2014-04-14 18:47:43 följande:

    Jag kan ju säga för egen del att jag inte reflekterat över varför.

    Jag tycker det är snyggt liksom! Sen tycker jag att kändisar oftast har alldeles för stora stenar så d ser lite tacky ut, men en stor sten som glittrar i en lagom storlek som passar handen är vackert!


    Tycker man det är snyggt ska man ju absolut välja det, utan att bry sig om vad en surtant på nätet säger... Som jag sade, jag tycker ofta det är snyggt med enstensringar på andra, själv föredrar jag andra modeller. Jag säger inte att det är fult, bara att jag för egen del hellre har släta ringar, eller kanske ringar med flera mindre stenar.

    Hade jag vetat hur snygg en  ring med en sten i mitten och några mindre vid sidorna är "i verkligheten" hade jag kanske valt en sådan som vigselring, nu köpte jag en sådan på Pantbanken och har som "extraring" mellan min förlovnings- och vigselring.

    Jag tycker det är tur att vi alla har olika smak, tänk så trist det skulle bli annars.

    Håller med dig helt, en lagom stor sten är vackert, har sett många fina här på BT!
    jessi85 skrev 2014-04-14 20:55:15 följande:
    Kort svar: mer bling! :D (jag och fästmannen valde först varsin slät guldring, men sen ångrade jag mig...)
    Jag har funderat mycket över det här med "bling" som så många skriver om. Varför är det så viktigt? Menar absolut inget illa med frågan, jag undrar bara!



    Även helgon har ett förflutet, även syndare har en framtid.
Svar på tråden Visa din förlovningsring!