• Salt
    Äldre 28 Feb 22:50
    45306 visningar
    97 svar
    97
    45306

    Visa din förlovningsring!

    Hej allihopa! 
    Är på jakt efter förlovningsring, och det vore kul att se era!
    Vet att det redan finns en "visa din ring tråd", men tänkte att här kan man visa upp enbart förlovningsringen! 

    Vill gärna veta vart ni köpt den, hur ni tänkte kring carat och metall och vad ni fick betala.

    Tack på förhand! 

  • Svar på tråden Visa din förlovningsring!
  • Äldre 1 Mar 00:06
    #1

    Här är våra förlovningsringar.
    De är från Schalins Europa serie, inköpta på Nordstans Guld i Göteborg.
    VI köpte ringarna när det var 25% på alla ringar från Schalins, så efter rabatt betalade vi 6.440kr för ringarna, alltså 3.220kr/ring (vi har exakt samma storlek :p)



    Jag kommer välja en likadan skena men med diamanter i som vigselring.
  • Äldre 1 Mar 00:07
    #2

    De är alltså hälften gulduld, hälften vitguld, vilket vi tycker är både snyggt och praktiskt, jag har många både guld och silversmycken som jag vill ska kunna matcha.

  • Salt
    Äldre 1 Mar 00:25
    #3

    Hej! Oj, spännande att blanda vitt och gult guld! Söta ringar, väldigt annorlunda! (enligt mig men vad vet jag )
     

  • Salt
    Äldre 1 Mar 00:26
    #4

    Ah, det blir ju jättelätt att matcha sen! Superbra ju

  • Äldre 1 Mar 03:28
    #5


    Här är min! Vi följer den amerikanska/anglosaxiska traditionen med enstensring åt mig, bara vigselring åt Mr. Utvandrare.

    Ringen är i platina, diamanten princess cut 0,61ct. Den kostade strax över 40 000. 
  • Äldre 1 Mar 04:01
    #6

    Glömde skriva hur vi tänkte: Vi valde platina för att kunna få just den här minimalistiska fattningen utan att riskera att tappa stenen. Guld hade varit för mjukt. Jag har ringen på mig dygnet om, tar bara av den när jag duschar och för att rengöra den en gång om dagen; så det gäller att den ska hålla livet ut. ;) Dessutom gillar vi båda den gråkalla platinafärgen. 

    Vi köpte den på Tiffany & Co för att det var det mest praktiska för oss. Deras butik ligger i min kontorsbyggnad, så vi gick förbi på lunchen. Var även inne på Cartier, Van Cleef and Arpels och Bulgari (butikerna ligger vägg i vägg), men Tiffanys ringar tilltalade mig mest.

    För oss var det skönt att slippa göra några efterforskningar, sätta oss in i 4c osv; vårt försäkringsbolag godtar den utan ytterligare värdering eller krångel, så det tog mindre än 5 minuter att inkludera den i vår hemförsäkring (både ringen som helhet, och diamanten för sig), och så gillar vi att Tiffany's erbjuder gratis polering/tvättning/kontroll av fattningen så ofta vi behöver, i vilken butik som helst i världen, i resten av våra liv. Eftersom vi flyttar ofta och reser mycket så var det ett stort plus. 

  • Äldre 1 Mar 08:43
    #7

    Titan med guldinlägg. 1500kr/st (rea) 
    det var fästmannen som ville ha dom, förmodligen för att dom var billigare. men det är lite annorlunda också. jag var helt inne på en vanlig guldring. och hade tänkt byta till det när vi gifter oss. men titan växte på mig! och idag kan jag inte tänka mig en annan förlovningsring! :)  dock kom vi inte överens om vilket guld det skulle vara i inläggen, så han har vitt och jag har gult :) nästan 4,5 år sen nu. 


  • Äldre 1 Mar 10:00
    #8

    Min förlovningsring:


    18k guld med 37 st diamanter. Den är köpt his guldfynd (men finns även hos hallbergs). Kollektionen heter Princess. Pris: 10.295kr men jag köpte den när de hade kampanj 20% så totala priset inkl. försäkring blev ca 9000kr.


    Tanken var att jag skulle haft en ring för ca halva priset av vad denna kostade men jag föll när jag testa denna & jag kunde inte sluta le. Letade vidare efter andra billigare alternativ men inget jag fastnade för så min fästman sa skarpt till mig att jag SKA ha den ring som jag tyckte så mycket om så jag inte kommer ångra mig, så blev det tillslut :)


  • Äldre 1 Mar 10:42
    #9

    Våra förlovningsringar är i silver, köpta på en liten smedja i Norrtälje. Kostade ca 2500:- tillsammans. Vi tänkte så eftersom att vi var unga och fattiga.



     
  • Salt
    Äldre 2 Mar 21:18
    #10

    Va roligt att ni visar era fina förlovningsringar!

    Jag har så himla svårt att bestämma mig alltså.

    Utvandrare
    Väldigt fin! Jag velar mellan palladium och platina i mina ringar. Är platina värt dom extra kronorna? Är inte helt övertygad så jag försöker forska i saken.

    filibustern
    Spännande med titan, då håller dom lääänge Fin design med ränderna {#emotions_dlg.flower}

    Sezzie
    Söt och annorlunda ring
    Klok fästman, klart du ska välja den som är rätt för dig Solig

    Maria93
    Romantiskt! Hjärta Åh det är så fint i Norrtälje.

Svar på tråden Visa din förlovningsring!