• jessi85

    Visa din förlovningsring!

    Så här ser min ut, men jag håller på att designa en ny förlovningsring och vigselring som passar ihop.


  • jessi85

    Och just det, min fästman köpte den på Guldfynd, tror den kostade runt 2000. Jag har alltså inte varit involverad i inköpet utan blev överraskad :) Det är gult guld och vitguld med tre safirer och två pyttesmå diamanter. Min nya förlovningsring kommer att bli en solitär i gult guld med en 0,37 ct diamant.

  • jessi85

    VinterBrud2015 älskar fattningen till diamanten! Crazy cat lady som jag är så påminner det mig lite om kattöron :) Om jag inte redan hade en förlovningsring så skulle jag absolut velat ha en som liknar din, får jag fråga vart den är ifrån?

  • jessi85
    VinterBrud2015 skrev 2014-03-05 11:07:15 följande:
    Tack! Jag är också väldigt förtjust i fattningen, tycker det är fint när man kan se stenen från sidan. Hehe det där med kattöronen hade jag inte tänkt på förut men när du säger det så absolut! :) Jag blev lite kär i att fattningen också ser ut som ett M för det är första bokstaven i min blivandes namn Drömmer
    Modellen är usprungligen från Rivoir men jag ville ha en lite bredare variant och det gick inte att beställa från Rivoir så då gjorde guldsmeden på Wilhelm Petterson, där jag hade tittat på ringen, den till mig istället.
    Min blivandes namn börjar också på M, kanske borde jag tänkt på det istället för kattöron haha! Där ser man vad jag prioriterar ;)

    Jättesnygg är den, bra val! 
  • jessi85

    Nu är min nya egendesignade förlovningsring klar och jag ÄLSKAR den! Har redan postat bild i andra trådar, spammar lite mer här ;) 

  • jessi85
    augusti skrev 2014-04-10 20:12:48 följande:

    jessi85, vad har du för carat?

    JAg kollar på ringar, och kan inte bestämma mig för jag vet inte hur stort tex 0.6ct ser ut på fingret! 

    Tycker din ring ser alldeles fantastisk ut!


    Ursäkta sent svar, och tack! :) den är på 0,37. Ja det är svårt att veta hur stenen ser ut på fingret, finns lite bilder om man googlar typ "diamond 0,60 ct on finger" och sen påverkar ju handens och fingrets storlek också hur stor stenen ser ut att vara.
  • jessi85
    VANBRUUN skrev 2014-04-09 18:13:01 följande:

    Hej,

    Ni som har en enstensring som förlovningsring, hur kommer detta sig? Vi är nyfika då det av tradition i Sverige länge varit så att man har släta ringar men det blir allt vanligare med enstensringar som förlovningsring precis som man exempelvis har i USA, Storbritattanien och på andra platser i världen.

    Är det film, kändisar eller kunligheter som inspirerat er att gå denna vägen eller är det era respektive som valt att köpa denna typ av ring när de fria?

    Ska bli kul att se svaren! 


    Kort svar: mer bling! :D (jag och fästmannen valde först varsin slät guldring, men sen ångrade jag mig...)
  • jessi85

    Innuendo, det är inte så viktigt, få materiella ting är väldigt viktiga... men jag tyckte att det var kul att för första gången i mitt liv ha ett diamantsmycke. Jag har aldrig haft lust, tillfälle eller anledning att ha ett sådant smycke förut så när tillfället kom ville jag ha något som jag tyckte var riktigt vackert och glittrigt.

Svar på tråden Visa din förlovningsring!