Inlägg från: Kalaspinglan |Visa alla inlägg
  • Kalaspinglan

    Anonymitetsfunktionen

    Jag har varit medlem här på forumet i ca ett år, och ställer mig frågande till anonymitetsfunktionen. Det känns som att den i vissa fall används när man vill "kasta skit" eller när man blivit irriterad på något.

    Jag förstår att det finns lägen då anonymitetsfunktionen är befogad, t.ex. då ämnen som är väldigt privata eller känsliga diskuteras. Men många gånger väljer folk att svara anonymt även om deras inlägg mycket väl skulle kunna skrivas med den vanliga signaturen; dvs. inte speciellt känsliga eller privata.
    Ett påhittat exempel: någon startar en tråd och skriver anonymt att hen tror att hen är oönskat gravid. Då svarar någon (också anonymt) "styrkekram, jag hoppas du hittar en lösning du själv är nöjd med".

    Vad tycker ni andra, tar folk för lätt till möjligheten att vara anonym, eller är det bra som det är? Skulle man kunna fundera på en skärpning av när det är tillåtet att vara anonym, eller ska man kunna diskutera precis vad som  helst anonymt? Om man ska kunna vara anonym i alla lägen, varför då kräva inloggning? Vissa forum kan man ju kommentera utan konto, dvs. som gäst.

    Jag vill inte klandra någon som startat icke-privata trådar anonymt, jag vill snarare diskutera fenomenet rent generellt.

    Hoppas ni förstår vad jag menar!

  • Svar på tråden Anonymitetsfunktionen
  • Kalaspinglan

    En aktivare moderering av forumet kanske skulle kunna hjälpa folk att hålla sig till de regler som finns? Dvs. rensa upp bland trådar som inte uppfyller kriterierna för att postas i Känsliga rummet?

    På många andra forum flyttar ju moderatorer trådar som är postade i fel avdelning, informerar om regler och aktivt ser över vad som diskuteras. På BT verkar det krävas anmälningar för att någon ska reagera, och en tråd i fel forumdel borde man väl ändå inte anmäla?

  • Kalaspinglan

    Kul med svar i tråden!
    Era åsikter stämmer väldigt väl överens med vad jag själv tycker och tänker. Jag tycker absolut att BT borde ha aktiva moderatorer, som raderar inlägg (och förklarar varför, t.ex. genom att hänvisa till någon regelnr) och delar ut varningar (också med hänvisning till relevant regel). Kollade igenom moderatorlistan (den hittas i regelverk-paketet) och kände inte igen ett enda namn.


    Marione skrev 2014-02-27 21:02:57 följande:

    Vissa forum har väldigt aktiva stammisar som moderatorer, det kanske skulle kunna vara ngn.


     


    Det här tycker jag är en bra idé! Medlemmar som varit med länge, och som man sett att klarar av att hålla sig sansade i debatten, är aktiva i många olika slags diskussioner osv tycker jag mycket väl kunde tillfrågas om de vill bli moderatorer. För att ingen ska missförstå mig, så eftersträvar jag inte själv något moderatorskap.
    snowstars skrev 2014-02-28 12:06:47 följande:
    Själv tycker jag att anonymitetsfunktionen missbrukas mer än vad den används konstruktivt. Jag kan förstå att man som TS vill vara anonym när det gäller känslig information, men att man känner att man måste vara anonym för att skriva "oj då, hoppas det löser sig" förstår jag inte. Och delar man med sig av en åsikt tycker jag absolut att man ska använda sitt nick, eller vara tyst.  
    Jag tycker också att anonymitetsfunktionen missbrukas, det verkar som att en del användare är rädda för att starta trådar om någon kan se att de startat en tråd. Som sagt så förstår jag att man vill vara anonym när det är känsliga saker man diskuterar, men generella "vad tycker ni om ..."-frågetrådar ser jag ingen orsak till anonymitet i.

    Jag har också svarat anonymt någon gång, men då har det varit i trådar där jag annars skulle riskera att hänga ut nära och kära alternativt riskera att outa mig själv för mycket.

    Någon gång har jag anmält någon tråd i anonyma rummet som bröt mot kraven på "personlig frågeställning, inte allmän diskussion", men absolut ingenting hände.
Svar på tråden Anonymitetsfunktionen