Inlägg från: Hallonsylt |Visa alla inlägg
  • Hallonsylt

    Pluss en

    Det är väldigt svårt att veta vilka man ska bjuda på bröllopet. Ännu svårare är det när det är många att bjuda, och man vet inte om den man bjuder har ett stabilt förhållande med någon. Är det "ok" att skicka några inbjudningar med +1 och några utan?
    Om min partners kusin som vid tiden för bröllopet är över 18 år har en pojkvän, borde vi bjuda henne +1 eller skriva hennes och hennes partners namn på inbjudan? Vad händer om förhållandet inte är stabilt och de hinner göra slut på tiden mellan de fått inbjudan och tiden för bröllopet?

    Hela grejen med +ettor är väldigt svår, önskar få lite tips och förslag. Hur gjorde ni?

  • Svar på tråden Pluss en
  • Hallonsylt
    virrefo skrev 2014-02-18 22:40:36 följande:
    jag skrev namnet på personen +respektive till dom som är singlar eller har ett relativt nytt förhållande
    Tack för ditt svar. Hur gjorde ni med bordsplaceringen, om ni bjudit dem till middagen? Stod det "respektive" på namnskylten där den personen skulle sitta eller tog ni på något vis reda på namnet på den respektive som skulle komma?
  • Hallonsylt
    virrefo skrev 2014-02-18 22:56:05 följande:
    Måste meddela oss senast den 1 maj om dom har någon respektive och namnet på den personen. gifter oss 5 juli. kommer då skriva ditt namnet. är det så att personen hinner byta partner från maj till juli så känner vi att personen får komma själv. lite framförhållning måste man ju ha
    Grattis! Hoppas att bröllopet blir jättebra!
    Man ska kanske låta människor man bjuder vara kloka nog att själva avgöra om de har en partner med sig eller inte och låta den som har en förändrad status höra av sig. Vi är kanske lite för fixerade vid tanken att ha ALLT planerat i förväg.
  • Hallonsylt

    Tack för jättebra tips!

    Problemet blir också de vänner vi har som inte har någon partner eller kan klassas som "etablerade par". Det blir tråkigt för dem att komma dit ensamma då de inte känner släkten, men vi vill samtidigt att de ska vara där. Kan man bjuda dem plus en kompis(underförstått blivande partner/date)?

    Då blir det samtidigt en sorts sortering; "Du får ta med en kompis, men inte Du". Vilket inte heller känns så bra, men samtidigt vill vi inte att våra kompisar ska sitta uttråkade och ensamma hela kvällen. Men det är samtidigt vuxna människor och blir de ensamma och uttråkade så får de kanske skylla sig själva. Men ni förstår tankegångarna?

  • Hallonsylt

    Tack så mycket för alla svar! Det återstår fortfarande mycket planerande och funderande för vår del. Men det lutar starkt åt att bjuda etablerade par och singlar får umgås med andra människor på festen. Som någon klok här inne sitter par ändå inte bredvid sin partner under hela middagen. :)

Svar på tråden Pluss en