Inlägg från: drömprinsensfru |Visa alla inlägg
  • drömprinsensfru

    Han verkar inte vilja och jag känner mig ledsen.

    Tulpanvinter skrev 2013-08-05 21:59:56 följande:
    Detta är kanske en korkad fråga att ställa på ett forum som detta, men vad är det som är så viktigt med att gifta sig? Det största beslutet man tar i ens liv är vem man skaffar barn med, och jag kan förstå att barnfrågan blir en deal breaker. Den är svår att kompromissa på. Men jag är nyfiken på vad med att gifta sig som är så viktigt att det gör er förkrossade? Det vore synd om mer energi ligger på att sörja det, än glädjas åt att ha hittat en partner som älskar en, bryr sig om en och man har roligt med.
    Ibland kan man fastna i att tänka på det man vill ha som är utom räckhåll, trots att det man faktiskt har är alldeles underbart. Då kanske man kan fundera på vad man värderar mest, vad är viktigast? När man kommit fram till det får man försöka ta ett beslut som går i linje med detta och sträva efter att hitta en ro i det beslut man tagit.
    Jag tycker det låter som era killar har något emot äktenskapet, vilket inte ska förväxlas med att ha något emot er. Och även om han varit förlovad tidigare så gick den relationen uppenbarligen inte så bra, hon är ju inte hans fästmö längre. Så att vara gift eller förlovad är ingen magisk formel.

    Det som är viktigt med äktenskap är väl rent krasst det juridiska? Jag anser att det är en kärlekshandling att tänka på det juridiska när man vet att man vill försöka leva ihop resten av livet. Bara för att någon vill gifta sig så betyder inte det att den personen tror att äktenskap är "en magisk formel" som garanterar något utan att man vill ha juridisk trygghet. Jag ville ha den juridiska tryggheten och jag ville också ge det till min livs stora kärlek. Och det är även en juridisk trygghet för barnen om man har/får barn. Om man är sambos kan man visserligen skriva testamente MEN du kan aldrig få samma juridiska förutsättningar som sambo som du har som gift. I ett vidare perspektiv kan jag tycka att om man vill leva ihop, varför vill man inte ge varandra den juridiska tryggheten? Jag tycker att samboskap är som att man inte riktigt vågar satsa fullt ut, vilket jag kan förstå om man varit gift förut eller om man har upplevt en ful uppslitande skilsmässa som barn......men annars....varför gå år ut och år in som sambo? Man kan gifta sig enkelt och smidigt i rådhuset utan fest, lull-lull, uppståndelse och dyra ringar.....en enkel vigsel som bekräftar att man valt varandra och som ger juridisk trygghet.


    Problemet tror jag är att alldeles för många tror att "bröllop måste vara/är alltid på något sätt dyra/stora/jobbiga/avancerade tillställningar" och att man "måste bjuda hela släkten och alla man känt sedan förskolan och det måste vara stoooor dyr fest" och eftersom många verkar vara fast i det där tänket så fortsätter bröllopen att se ut och ordnas på ett visst sätt ( ofta men inte alltid) och så fortsätter det där tänket att frodas....

  • drömprinsensfru
    FruForsmark skrev 2013-08-06 10:00:15 följande:
    Åh, blir så otroligt irriterad på sånt här. Det verkar som vissa män gärna sätter barn till världen men att garantera dessa barn och sin sambo stabilitet och grundtrygghet (som är äktenskapets grundpelare), nej det är för "stort", för för "bindande" och onödigt när man redan "har henne". Det här pratet om att giftemål är ett enda stort jippo och tarms med massa utgifter, det håller inte. Man kan gifta sig i rådhuset med två vittnen eller åka iväg och vigas någon annan stans privat.Om det inte är så märkvärdigt och man vill leva resten av livet ihop, varför då inte bara gifta sig? Ett annat argument är "jag vill inte gifta mig för de flesta skiljer sig", men sällan argumenterar man "jag vill inte sätta barn till världen för de flesta verkar gå isär efter småbarnsfasen". Fattar inte varför ett giftemål är så skrämmande för vissa män.. eller är det så att den moderna mannen helt enkelt är bortskämd?
    Så sant, så sant så jag kunde skrivit det själv. Barn är det största åtagandet och borde ju "skrämma mer" egentligen.....men barn verkar vissa inte ha "problem" med att "skaffa" men gifta sig...nej fy så "stort och vuxet"....Trams! Om man vågar "skaffa barn" så vågar man gifta sig. Punkt. Om ett gift par går isär så beror det inte på att de gift sig, de skulle gått isär även om de varit sambos...Och jag håller med till fullo om att man kan gifta sig i rådhuset i all enkehet om man inte vill ha "ståhej" runt omkring. Kanske har den moderna mannen gått och blivit lite barnslig? Lite Peter Pan, vill inte växa upp riktigt?
Svar på tråden Han verkar inte vilja och jag känner mig ledsen.