• amerika

    Balkan-tråden

    Men oj så fina!! Och ovanliga i brudbuketter!! Astillbe, är det? De finns väl i augusti eller är jag helt ute och cyklar?

  • amerika

    Jag har skrivit ihop ett förslag på cermoni med knyckt text från olika ställen. Och så satt jag en kväll och läste allt högt i maklig takt och spelade de låtarna vi har tänkt och plussade på ett par minuter för "tystnad" eller "jubel" eller "strul". Då blev vår cermoni 20 min. 
    Men jag skulle gärna ha mer musik, är musikalisk själv och sjunger själv, sjungit på flera bröllop. Då blir ju cermonin längre. Problemet är att hitta någon som sjunger lika bra som jag! Nä skojar, men jag är rätt kräsen...

    Sen ska ju sambon tycka att cermonin känns bra oxå! Jag har förstått att den borgerliga biten i Balkanländerna är en kort och oromantisk historia på ett registreringskontor, bara namnunderskrifterna i den stora boken och sen är det över!  

  • amerika

    Man kan ju be att någon (ur brudföljet eller VF, förälder) läser en dikt eller text ur någon bok. Man kan ju också spela musik från CD 

    Vi ska skriva våra löften själva och läsa från en lapp. Inte en chans att man kan komma ihåg det utantill den där dagen! Det blir inte så långt, men fyller ut litegrann i alla fall. Och så ska vi ha ringväxling, det behöver man ju inte, men det vill vi.

  • amerika

    Jag har massor med idéer om musik under vigselakten, det är snarare så att jag får svårt att sålla bland allt!!

    Sen skulle jag vilja ha med nån dikt eller nåt skrivet av någon poet el författare från Balkan, helst Montenegro förstås, men som skriver på serbiska/bosniska. Känner du till någon som skriver kärleksdikter?

  • amerika

    Dino Merlin är en av hans favoritartister!! Jag försöker att lära mig gilla musiken....
    Aca Lukas gillar han oxå, han har spelat kärlekslåtar av honom till mig.

    Jag har en kollega som kommer från Bosnien, hon kan hjälpa mig att översätta i så fall. Google translate är ju bra så man förstår, men det är ju inte så poetiskt precis!! Nån speciell låt av Dino Merlin som du tycker har vacker text?

    Jag har fastnat för en låt av Aleksandra Kovac "Da Te Volim", den tycker jag är både vacker musik och vacker text. 

    ">



     

  • amerika

    Vet inte om jag vågar hålla nåt tal på bosniska..... Jag blir inte så lätt nervös men shit, på det där tungvrickande språket!! Hans släkt kommer skratta åt mig! Foten i munnen

  • amerika

    Åh vilka fina låtar! Tack för tipsen!!
    Tose Proeski gillar jag, håller med om att han har fin röst. Vet du vad det var som hände honom? Jag har bara förstått att han gick bort alldeles för ung Rynkar på näsan 

  • amerika
    Kroatien2013 skrev 2013-07-16 19:35:17 följande:
    lite sent men här är några bilder där korsagerna syns...(olika för kvinnor o män, tjejernas är som armbukett)
    Tack!!! Glad
  • amerika

    Har läst på lite om Tose Proeski: han var från Makedonien och omkom i en bilolycka i Kroatien i november 2007, 26 år gammal. Makedonien utlyste dagen efter hans död till nationell sorgedag - det är inte fy skam minsann!!
    Och av det jag hört, så gillar jag hans musik. Det bådar ju gott! Flört 

  • amerika
    Blivande Brud 2014 skrev 2013-07-17 21:55:30 följande:
     nu har mina föräldrar åkt ner.. jag är inte alls avundsjuk... nej nej... Tungan ute
    haha, förstår det!! Jag längtar ihjäl mig efter att min sambo ska komma hem istället, han kommer i helgen (lördag el söndag, men det är ju Balkan-tid, så inte mer precist än så Flört )

    Jag har ju faktiskt inte besökt något land på Balkan... så när jag åker ner dit i höst, blir det första gången för mig både att träffa sambons familj men oxå att ta del av landskapet, kulturen, maten o allt det andra. Ser fram emot det! har en (svensk) kollega som har turistat i Kroatien jag vet inte hur många år i rad och älskar det!! Det enda hon tröttnat på är ajvar, men det älskar jag!! MIn sambos mamma gör egen ajvar och vi brukar få en burk då och då - sååå gott!! Hoppas han har med sig en hel resväska full m ajvar hem nu när han kommer! Tungan ute
Svar på tråden Balkan-tråden