Inlägg från: Power of Love |Visa alla inlägg
  • Power of Love

    Karlstad/Värmlandsbrudar 2014!

    Va roligt med en specifik tråd för oss värmlandsbrudar 2014! 

    Jag och min fästman gifter oss 6/6 i Karlstad. Vi kommer hyra odd fellows lokaler. Vi kommer ha festen i deras festlokal och vigsel i eras cermonisal (tror jag att det kallas). Vi  var båda överens om att vi inte vill gifta oss kyrkligt eftersom min sambo inte är troende och jag gillar inte psalmer. Vi hade lite svårt att komma på var vi skulle ha själva vigseln men så kom pappa med förslaget att vi kunde vara i hans brödraskaps lokal och efter att vi var och tittade på den insåg vi att den passade os perfekt!

    VI bor i Örebro för tillfället men vi är båda värmlänningar men för oss var det självklart att vi då ska gifta oss i Värmland. Att det blir Karlstad är för att det är där mina släktingar bor och att pappa kunde hjälpa oss med lokalen. 

    Nästa på vår att göra lista är att boka vigselförättare. Nån som vet nån bra i Karlstad?
     

  • Power of Love
    pinkflesh skrev 2013-06-09 20:47:25 följande:
    För att börja så kan jag säga att jag och min sambo ska gifta oss 16 augusti 2014 i Karlstad :)

    Vi har kommit en bit i planeringen tycker jag ändå... Bokat festlokal - Almars loft, där vi även kommer att vigas, om vädret tillåter utomhus, annars i festlokalen (borgerligt). Vi har sagt ungefär antal gäster 45-50 st. och budgeten ser ut att bli runt 100.000 kr.


     


    Just nu går jag i tankar kring ringar.. Vi har inte ens köpt förlovningsringar än eller gått ut offentligt att vi ska gifta oss, haha! Bara sagt till närmaste familjen och vännerna :)


     


    Men angående ringar så funderar jag mest på denna som förlovningsring: rustwedding.bigcartel.com/product/18ct-white-...


    Och ha vigselringen som på den sista bilden i den länken, fast kanske droppformad diamant, kanske beställer jag vigselringen från 77diamonds.com.


     


    Jag har sett bilder från Almars. Hur fint som helst. Vi funderade faktsikt ett tag på den lokalen. Men vi ille ha en lokal närmare stan eftersom vi vill ha nära till hotellen i stan.

    Gllar förresten den förlovnngsringen. Mycket fin!Glad
  • Power of Love

    Måste visa mina ringar! Förlovningsringen är den med en sten inköpt i stockholm när vi var där 2011. Vigselringen hittade jag på en auktionssida och tog en chansning och bjöd eftersom den var precis vad jag letade efter. 700kr fick jag betala men tanke på att jag hade en budget för mer än 10ggr mer så är jag riktigt nöjd. Tyckte den passar med fölovningsringen riktigt bra. 


  • Power of Love
    Isasa skrev 2013-06-12 08:35:20 följande:
    Power of love Åh vilka fina ringar! De gjorde sig toppen tillsammans. Får man fråga vilken auktionssida du hittade den på? Alla spartips tas tacksamt emot )
    Tack!  Riktigt nöjd med köpet. Glad

    Jag köpte den på kaplans.se

    Det man ska tänka på är att på priset (det vinnande budet) läggs en provision på. Jag budade 600kr och fick betala 700 med provisionen. Men det finns det mer information på sidan om.

     
  • Power of Love

    Sefina tittade jag också lite på samt tradera, då det kan dyka upp pantsatt ringar även där. Men det gäller att ha tur och hitta det man gillar. Fördelen med att ha ett tag på sig innan bröllopet är ju att man har tid att leta Solig

  • Power of Love
    Mawlinbry skrev 2013-08-12 10:24:07 följande:
    Oj vad mycket du hade fått gjort redan Milli, jag som var nöjd över att ha bokat kyrkan och eventuellt fått lokalen klar i slutet av veckan? :D haha.

    Har nu äntligen blivit förlovad iaf med gubben min medan vi var borta i Stockholm på semestern. Romantisk som han är så tyckte han att det var läge att växla ringar hos lemurerna på Skansen. :D (han är lite knäpp minst sagt ^^)

    Hur långt innan behöver man boka catering? Någon som känner till någon bra btw i Karlstad-trakten?
    2/8 -2014
    Gulligt att växla ringarna på skansen. Lemuena är ju faktiskt ganska söta Flört

    Jag funderar också på ur långt innan man behöver boka catering. Jag gissar att det är väl dags att ta tag i det där snart. Bättre att vara ute i god tid än för sent. 

    Vi behöver även hitta ett hitell. Vi bor (snart iaf är mitt i en flytt) i Karlskoga men vi gifter oss i Karlstad. Tänkte även se om man kan få lite rabatterat tanke på att de flesta av våra gäster kommer utifrån. Men vi är som sagt mitt uppe i en flytt så tiden finns inte riktigt just nu. Men det står annars som ästa grej på listan. 

    Jag la upp denna bild för ett tag sedan i Bröllop 2014 tråden men jag tänkte att jag kan lägga upp den här också. Jag har under senaste året suttit när jag fått tid över och virkat servettringar. Vi tänkte med servetterna ha varannan grön och varannan lila. Dock vet jag inte vart jag lagt de lila. Jag tänkte samla ihop alla bröllopsgrejer så de inte kommer bort i flytten men jag har visst redan slarvat bort en del.(typiskt mig Tungan ute). De dyker säkert upp snart om inte annat är det ju inte dyrt att köpa nya. Flört


     
  • Power of Love
    Mawlinbry skrev 2013-09-09 10:35:25 följande:
    Fixade fotograf igår! :D 3k ska han ha ca för porträtt innan kyrkan, bilder i kyrkan och sedan efter och då lär jag få många bilder digitalt. Om jag sedan ska framkalla så behöver jag bara köpa bläcket till skrivaren så gör han det gratis. :D Det är skönt att ha kontakter. ;D

    Har även gjort en lista över potentionella lokaler så jag ska kolla upp och ta offerter på. :)
    2/8 -2014
    Härligt! 

    Vi har också fotograf fixad. Min svåger är jätteduktig fotograf. Nu har han förvisso inte fotat bröllop innan men jag tror nog att vi kommer bli nöjda. Vi har även andra duktiga amatörfotografer bjudna på bröllopet så nån bild blir ju garanterat bra. 
  • Power of Love

    Hur gör ni med bröllopsnatten? Ska ni sova hemma eller på hotell? 
    Vi ska ta in på hotell eftersom vi gifter oss i Karlstad och bor i Karlskoga sen så vill vi ju såklart lyxa till det lite Glad

    Har mailat lite till de olika hotellen i Karlstad centrum för att kolla lite priser och vad de har att erbjuda. Vi ska sätta oss ner i helgen och bestäma oss. Lika bra att boka nu fast det är lite 8,5 mån kvar. Glad
     

  • Power of Love
    pinkflesh skrev 2013-09-14 16:54:07 följande:
    Vi har tänkt sova två nätter på hotell eftersom det känns som att man inte kommer hinna njuta av rummet annars om man kommer hem mitt i natten från bröllopsfesten och sedan ska checka ut vid 12-14. Så vi kommer ta en till natt efter bröllopsnatten så man får vila upp sig ordentligt.
    Jag är också i de tankarna men tänkte men eftersom vi gifter oss på en fredag har vi även funderingar på att ta natten mellan lördag och söndag  in på Loka brunn eller grytthyttan gästgiveri. Min fästman har fått i present av sin föra arbetsgivare en övernattning på nån av de två ställena och när skulle det passa bättre än i samband med bröllopet? Skulle bli som en liten "mini-moon" Men det är bara funderingar än så länge.

    Fler som vill dela med sig om tankarna kring var bröllopsnatten ska spenderas? Glad 
  • Power of Love
    jennyber skrev 2013-10-26 23:53:46 följande:
    Hejsan Kul att se flera värmläningar som ska gift sig 2014. Jag heter jenny och min blivande man påhl . Vi ska gifta hos i ekshärad's kyrka i juli. I Våran planering har vi kommit en bit på väg. Kyrkan är bokad . Lokalen är bokad. Min vackra klänning har kommit , vi har färg i den . Lila är vårat tema. Frisör har vi två tjejer som går utbildningen som ska göra alla uppsättningar. min svägerska sofia ska göra maten . Alla tårtor ska min vän lotta göra. Vi har en egen fotograf som ska vara med ända från start den dagen vi gifter hos. Peter persson. Där vi sitter fast i planeringen är näbbkläningar . Vill ha de i lila men hittar inget som är lika två tjejer i ålder 8 och 12. Har även svrt med barnkosym till sonen ( har leta i karlstad men hittar inget. Min son är 7 år
    Vi har också lila som tema.Glad Lila tillsammans med grönt :) Sedan har vi inslag av Lego Skrattande 

    Tyvärr kan jag inte hjälpa dig med tips om näbbklänningar då vi inte själva ska ha något brudfölje alls men du ska nog se att du hittar något bra. Annars får du starta en egen tråd och fråga om hjälp. Finns många här inne på BT som är duktiga på att hitta länkar på tips och förslag till klänningar. 
  • Power of Love

    Vi har alla inbjudningskort redo att skickas ut. Kommer ge många av dem personligen resten ska postas till veckan.
    Fick ett sms igår om att min brudklänning kommit. Nu gäller det att  hitta underkläder innan den ska provas igen. 

    Bara fyra månader kvar nu! Börjar närma sig med stormsteg Glad
     

    Nån som har tips på frisör i Karlstad? Gärna nån som sminkar också. Vi gifter oss på nationaldagen så är lite orolig många inte har öppet så det känns som det är dags att ta tag i det där snart. 
    Bor själv i Karlskoga och vet ju såklart några frisörer här men det känns ju smartare att välja en i Karlstad, eftersom det är ju en bit att åka. 

  • Power of Love

    Nej det har jag bestämt för mig att man inte behöver. Nu är min pappa och mamma medlemar  (och inte vi) så de hyr lokalen åt oss eftersom de då får en rabatt på hyran. Pappa är även den som håller koll på allt kring lokalen, så att vi ska få en sak mindre att tänka på, så jag har tyvärr ingen koll å vem man kontaktar. 

Svar på tråden Karlstad/Värmlandsbrudar 2014!