• Sara1991

    Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)

    Jag jobbar som florist i Stockholm och hjälper er gärna med alla era frågor , funderingar eller om ni bara Vill ha någon att bolla idéer med :)

  • Svar på tråden Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)
  • Sara1991

    Alvstina: Hej :) Nästan alla blommor ska klara sig hela dagen utan vatten , så länge dem är av bra kvalitet och att dem fått vattendra ordentligt. Jag skulle föreslå att du köper dem dagen innan, snittar dem och sätter i vatten och sedan in i kyl. Låt dem sedan vara i kyl tills du måste sätta i dem , ju längre dem får vara i vatten ju längre håller dem under dagen :) Bra blommor i den storleken är :) : kryssantemum , små rosor eller kvistrosor och prärieklocka :)

  • Tulpanvinter

    Hej! Vilken bra tråd och kul att läsa! Jag skulle gärna ta lite råd och tips på buketten. Ska ha ett litet skärgårdsbröllop i juni och funderar på möjligheterna att göra buketten själv, men ändå få den att se snygg ut. Gärna enkel och elegant på samma gång, om det går. Färgtemat är cremevitt och blått, men inte nödvändigt med blått i buketten. Ofta sticker det ut så mycket, om det inte skulle vara typ spröda blåklockor men vet inte om det passar in. Har funderat på rosor (vita eller creme eller champange) och brudslöja, vad skulle passa med det? Och kan man göra det själv, eller bör man överlåta till proffsen? Har läst att man bör ha en större bukett om man är lång, stämmer det? Ska ha samma rosor i håret har jag tänkt, typ i en fläta. Har tjockt, ljusblont hår och blå ögon. Vad ska man tänka på då? Behöver man hjälp av florist för att preparera dem för att de ska hålla?

  • Sara1991

    Tulpanvinter: Hej :) Kul att du gillar tråden :) Du behöver självklart inte ha blått i buketten bara för att du har det som temafärg . Så länge som man har någon färg som knyter samman så tycker jag att de fungerar alldeles utmärkt . Vill du gärna knyta in det blåa på nåt sätt så kan man alltid sätta dit ett blått band eller broch eller liknande . Vill du ha en väldigt enkel och stilren bukett så skulle jag köra på övervägande vita rosor med någon utfyllnad mellan så som brudslöja som du själv nämnde . En blomma som jag också tycker skulle passa bra till är prärieklocka. När det gäller storlek på buketten så är de väldigt individuellt vad man känner passar . Men de man brukar tänka på som florist är att skapa en så bra helhet som möjligt och då brukar man ta hänsyn till brudens längd och kroppsform, modell och färg på klänning och brudens hår och hudfärg . Om en brud är lång och lite kraftigare så brukar en droppformad bukett kunna lura ögat och hon upplevs då inte lika lång . Till en lite kortare och kraftigare brud så brukar man rekkomendera en lite större rund bukett , väljer man en droppformad bukett så upplevs man lite kortare. Och är man lite nättare bukett så Kan de oftast se lite oproportionerligt med en väldigt stor bukett utan en lite nättare brukar bli bättre. Men detta är som sagt inga regler och ingenting man måste följa . Utan de är helt upp till var och en att välja :) När de gäller att binda sin egen bukett så är de ingenting som jag brukar föreslå. Eftersom jag jobbar som florist så vet jag Hur mycket tid och energi det tar att binda en brudbukett även för en van florist. De är inte så lätt som många tror . Är buketten inte så viktig och man bara Vill ha nåt enkelt så förstår jag om man hellre gör det själv. Men resultatet blir inte alls desamma som om man lämnar de till ett proffs . Så jag tycker ju alla gånger att de är värt att lämna de till en florist , men förstår om alla inte tycker att buketten e så viktig som jag gör :)

  • Rin

    Tack för en jättebra tråd, otroligt intressant läsning.

    Vi kommer antagligen att ha ett tema som är lite åt magisk realism-hållet på vårt bröllop med mycket gamla böcker, gammeldags te-koppar och gamla nycklar i dekorationerna.
    Nu funderar jag kring blommor till detta, både till buketten och till borden. Jag skulle gärna vilja ha blommor som anknyter till mystik, sagor och myter på något sätt men jag har inte så mycket bra idéer själv (utom möjligen spikklubba och det är jag inte jätteförtjust i).
    Jag är rätt säker på att jag vill ha murgröna i rankor på borden så något som passar till det vore bra. Har varit inne lite på vita rosor och lavendel tillsammans med murgröna i buketten men är inte helt fast idet. 
    Vill jättegärna ha bra förslag på blommer och växter som aknyter till folktro och sagor på något vis. Bröllopet kommer att vara i september, vilket ju så klart begränsar urvalet en del. 

  • CoolJen

    Är det lätt att göra en rund bukett själv? Med gerbera och rosor.

    Om jag beställer en bukett, håller den sig då fin i ett dygn? Vi åker bort så måste hämta buketten ett dygn innan vigseln nämligen.

  • Sara1991

    CoolJen: Hej :) Enkelt är de absolut inte . Att göra en brudbukett kräver mycket tid , kunskap och energi och tar för en skicklig florist 1-2 timmar ca . Det är inte så lätt som många tror . Så jag brukar aldrig föreslå för någon att göra sin bukett själv , eftersom jag vet hur mkt jobb de är. De är klart att de går att få ihop själv men man bör vara beredd att de kommer att ta lång tid och att resultatet i slutändan kommer vara nåt annat än om en florist gjort den . De kommer den absolut att göra , så länge som den får stå i vatten och gärna i kyl om möjligt :)

  • Sara1991

    Rin : Hej :) åh Vad kul att höra :) För att göra buketten lite trolsk och skogslik så skulle jag valt att jobba mycket med grönt och torrt material. Så som ormbunkar, trollhassel, kottar, mossa osv och sedan blanda det med andra blommor så som rosor för en fin kontrast :) tror de skulle kunna bli väldigt vackert :)

  • CoolJen
    Sara1991 skrev 2013-07-21 16:33:13 följande:
    CoolJen: Hej :) Enkelt är de absolut inte . Att göra en brudbukett kräver mycket tid , kunskap och energi och tar för en skicklig florist 1-2 timmar ca . Det är inte så lätt som många tror . Så jag brukar aldrig föreslå för någon att göra sin bukett själv , eftersom jag vet hur mkt jobb de är. De är klart att de går att få ihop själv men man bör vara beredd att de kommer att ta lång tid och att resultatet i slutändan kommer vara nåt annat än om en florist gjort den . De kommer den absolut att göra , så länge som den får stå i vatten och gärna i kyl om möjligt :)
    Tack. Då beställer jag den från vår lokala florist.
    Jag kollade på dreas bilder och ser en liknande som jag har tänkt mig för 750:-, är det ett normalt pris?(det var bland deras billigaste)
Svar på tråden Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)