• AoPoV

    Linköpingsbröllop 2014

    Har nu suttit och läst igenom tråden Linköpingsbrudar 2013 www.brollopstorget.se/Forum-5-55/m4206909.html vilket kan rekommenderas då det fanns en hel del matnyttigt i den! Problemet är väl just att vi inte ska gifta oss 2013 utan 2014...

    Lite snabbt om mig och min blivande: Vi har varit ett par sedan 2003, fick barn i augusti 2012 och planerar bröllop till maj 2014. Än så länge är det väldigt mycket på planeringsstadiet men vi tänkte utnyttja att vi är så tidigt ute med att fixa lokal i god tid. Vigseln blir borgerlig, då ingen av oss är sådär särdeles troende, men i övrigt blir det ett alldeles vanligt bröllop med massa gäster, sittande middag, dans och kanske en och annan glädjetår.
    För den som vill ha ett borgerligt bröllop med mer än en avrivning på 45s i stadshuset kan jag rekommendera den här tråden: www.brollopstorget.se/Forum-1-12/m3931030-1.html .

    Hoppas nu att det är fler som vill vara med och dela med sig av planering och inspiration!

  • Svar på tråden Linköpingsbröllop 2014
  • linn84
    amerika skrev 2013-08-23 12:08:50 följande:
    Ska ni ha själva vigseln på slottet oxå?
    Som vi har diskuterat det hittills så ska vi vara ute, nere vid bryggan om det är fint väder. Annars blir det troligen i "tårtrummet" på tredje våningen i gamla slottet.

    Vi vill minimera all transport för gästerna då det troligen kommer vara flera som sover över på slottet. Det finns 42 bäddar där =) och en brudsvit som vi ska sova i.
  • amerika
    linn84 skrev 2013-08-27 15:12:44 följande:
    Som vi har diskuterat det hittills så ska vi vara ute, nere vid bryggan om det är fint väder. Annars blir det troligen i "tårtrummet" på tredje våningen i gamla slottet.

    Vi vill minimera all transport för gästerna då det troligen kommer vara flera som sover över på slottet. Det finns 42 bäddar där =) och en brudsvit som vi ska sova i.
    Åh, det är ju så himla fint på bryggan!!! Då håller vi tummarna för fint väder! Solig
  • amerika

    Jag fick idag bekräftelsemejl från Landeryds hembygdspark där "vårt" träd står; en gigantisk 700 år gammal ek som vi förälskat oss i och därför vill ha vigseln under. Det är ju öppet för allmänheten men jag tyckte ändå det var på sin plats att meddela/informera om att vi tänkte ha vigselcermonin där.

    Så de kommer dessutom att låta oss få använda toaletterna där samt dra elektricitet från ett av husen - sjysst!! 

  • amerika
    Katarina skrev 2013-08-23 10:32:44 följande:
    232 dagar kvar! Mitt stora problem nu är toastmasters....men det ska nog lösa sig i helgen.... Ett måste innan inbjudningarna beställs.
    Hur har det gått för er, ordnat sig med toastmasters? Fått iväg inbjudningarna?
  • Katarina

    Nej, vi har faktiskt inte hunnit sätta oss ner ännu....tänker dock på det konstant! Tycker det är lite klurigt.... Hur har ni andra tänkt när det kommer till toastmasters?

  • amerika

    Vi vet inte riktigt om vi kommer ha behov av ngn toastmaster/madame. Det är inte tradition i min blivandes kultur och vi har oxå två språk att ta hänsyn till som inte alls förstår varandra, så det är lite halvknivigt.

    En av mina närmsta väninnor är värdinna/koordinator och hon kommer svara på frågor innan och ge information under kvällen, visa gästerna tillrätta, ha koll på det mesta. Om vi behöver en toastmadame, så blir det hon.

    Katarina: vad är det ni tycker är svårt i det hela, är det attvälja "rätt" personer eller är det hur uppdraget ska se ut? 


    24 maj 2014
  • Katarina

    Mina föräldrar kommer vara värdpar på vårt bröllop. Jag tycker det är klurigt att hittanrätt person/personer. Det ska ju vara någon som kan styra och ställa lite, som känner sig bekväm med att tala inför folk - det är ett ganska stort åtagande att styra upp festen med allt vad det innebär.... Dessutom vet man ju inte om den eller de man frågar tackar ja, och då börjar ju tankerundan om igen...

  • AoPoV

    Nu var det länge sen jag skrev nåt. Någon frågade varför jag valde Kesten på e-hair och det gjorde jag för att jag har gått där nu de senaste åren och den frisören jag hade sist rekommenderade honom. Har först idag tittat på priserna och fått lite skrämselhicka. Allvarligt talat, 1000 kr/h för uppsättning och konsultation?? Fyller vi den inbokade tiden blir det 3000 kr! Jämför då med att jag igår köpte en klänning för 2000 kr...

    Hur tänker ni med vad det får kosta? Jag önskar att jag hade någon i min närhet som var frisör, florist, konditor, eller nåt annat som kan vara praktiskt inför ett bröllop! Men nej, bara en massa ingenjörer.

    Skönt i alla fall att klänningen blev så billig. Och kanske tar inte håruppsättningen 2,5h.

  • Katarina

    Jag räknar nog med 1000kr per timme.....men tro det kommer bli billigare till slut. Ska ju iofs betala min bristernas håruppsättning också....då kanske 3000 är rimligt totalt sett?

  • bettansss

    Jag var inne på Skapa idag, den nya, och frågade om pris, min syster tipsade om att en av dom som hon känner kunde fixa både frisyr och smink. Så svårt att veta hur mycket man ska vänta sig att man behöver betala tycker jag. Där skulle hon i alla fall ta 1300/timme för frisyr och 400 för smink. Känns som ett ok pris på själva dagen, men jag antar att det är samma timpris på en ev konsultation/provuppsättning och sen är det förstås svårt att veta hur lång tid det tar... Hon sa att jag skulle räkna med två timmar men kan inte tänka mig att den frisyren jag har tänkt ska ta så lång tid. Kanske ska kolla runt lite mer men man vill ju gärna veta att det blir bra också! 

Svar på tråden Linköpingsbröllop 2014