• amerika

    Linköpingsbröllop 2014

    bettansss: jag inboxar dig!
  • amerika
    linn84 skrev 2013-08-27 15:12:44 följande:
    Som vi har diskuterat det hittills så ska vi vara ute, nere vid bryggan om det är fint väder. Annars blir det troligen i "tårtrummet" på tredje våningen i gamla slottet.

    Vi vill minimera all transport för gästerna då det troligen kommer vara flera som sover över på slottet. Det finns 42 bäddar där =) och en brudsvit som vi ska sova i.
    Åh, det är ju så himla fint på bryggan!!! Då håller vi tummarna för fint väder! Solig
  • amerika

    Jag fick idag bekräftelsemejl från Landeryds hembygdspark där "vårt" träd står; en gigantisk 700 år gammal ek som vi förälskat oss i och därför vill ha vigseln under. Det är ju öppet för allmänheten men jag tyckte ändå det var på sin plats att meddela/informera om att vi tänkte ha vigselcermonin där.

    Så de kommer dessutom att låta oss få använda toaletterna där samt dra elektricitet från ett av husen - sjysst!! 

  • amerika
    Katarina skrev 2013-08-23 10:32:44 följande:
    232 dagar kvar! Mitt stora problem nu är toastmasters....men det ska nog lösa sig i helgen.... Ett måste innan inbjudningarna beställs.
    Hur har det gått för er, ordnat sig med toastmasters? Fått iväg inbjudningarna?
  • amerika

    Vi vet inte riktigt om vi kommer ha behov av ngn toastmaster/madame. Det är inte tradition i min blivandes kultur och vi har oxå två språk att ta hänsyn till som inte alls förstår varandra, så det är lite halvknivigt.

    En av mina närmsta väninnor är värdinna/koordinator och hon kommer svara på frågor innan och ge information under kvällen, visa gästerna tillrätta, ha koll på det mesta. Om vi behöver en toastmadame, så blir det hon.

    Katarina: vad är det ni tycker är svårt i det hela, är det attvälja "rätt" personer eller är det hur uppdraget ska se ut? 


    24 maj 2014
  • amerika
    AoPoV skrev 2013-09-03 18:41:18 följande:
    Nu var det länge sen jag skrev nåt. Någon frågade varför jag valde Kesten på e-hair och det gjorde jag för att jag har gått där nu de senaste åren och den frisören jag hade sist rekommenderade honom. Har först idag tittat på priserna och fått lite skrämselhicka. Allvarligt talat, 1000 kr/h för uppsättning och konsultation?? Fyller vi den inbokade tiden blir det 3000 kr! Jämför då med att jag igår köpte en klänning för 2000 kr...

    Hur tänker ni med vad det får kosta? Jag önskar att jag hade någon i min närhet som var frisör, florist, konditor, eller nåt annat som kan vara praktiskt inför ett bröllop! Men nej, bara en massa ingenjörer.

    Skönt i alla fall att klänningen blev så billig. Och kanske tar inte håruppsättningen 2,5h.
    Jag tycker oxå det är hutlöst dyrt! Förstår inte riktigt vad det är man betalar för, faktiskt.
    Jag vill bara ha en uppsättning, inga tärnor, inget smink, ingen slöja, ingen påklädning på plats, ingen lunch, inget bubbel, ingen provuppsättning....
    Hoppas kunna deala med någon, för jag vill helst inte betala mer än 1000, men kan sträcka mig till 1500 om nödvändigt.

    Det var jag som frågade om Kesten. Jag har nämligen noll koll på frisörer i stan. Jag har inte varit särskilt trogen någon frisör de senaste åren utan bara klippt mig där de har råkat ha tid med mig.
  • amerika

    Men om man bortser från vad det kostar, vilken frisör i stan har ni hört eller vet är riktigt bra på uppsättningar? Eller kan man gissa att så gott som alla kan det där??

    Jag har hört gott om E-hair, Hårateljén, Studio Leander och Brännpunkt. Fler?

    Vad gäller elever från Ljunkan så tror jag säkert att någon av dem kan tänka sig att ställa upp på en lördag, utanför skolan, men då har de ju ingen hjälp av någon lärare och blir det fel, så blir det riktigt fel!! Det ska man ju vara medveten om, tänker jag. 

  • amerika

    Är ni fler Linköpingsbrudar som tänker gå på bröllopsmässan i Gränden 19-20 oktober? Jag har tänkt släpa med mig min fästman och kanske även någon väninna (eller alla tre) av dem som ska hjälpa mig i bröllopsplanerandet.

    Jag har inga större förhoppningar dock. Det brukar inte vara så mycket att se på såna där mässor när man väl är där, men nåt tips eller nåt att förfasas över finns väl... 


    24 maj 2014
  • amerika

    Nej min fästman behöver inte heller släpas dit, faktiskt, han är mer förväntansfull än jag! Tungan ute


    24 maj 2014
  • amerika

    Jag har inga som helst förhoppningar om att kunna få ut något mer av mässan än inspiration. Och det är ju alltid trevligt Glad Jag har svårt att tro att det skulle finnas såpass bra erbjudanden på t ex klänningar el ringar att vi väljer att slå till just där och då, men man vet ju aldrig!

    Däremot om det finns någon frisör som är där som verkar duktig och har ett bra pris, så vore det bra för mig, för jag har verkligen ingen aning om vart jag ska vända mig!

    Har ni andra redan bestämt, ev bokat frisör, florist, bestämt/köpt ring? Vilka anlitade ni i så fall till de sakerna??


    24 maj 2014
  • amerika

    Jag vill gärna köpa min vigselring från Guldsmedjan på Bokhållaregatan då jag är bekant med Johan som jobbar där. Har inte varit där och tittat än (efter vigselring, alltså, men har köpt andra smycken där och fått i present - alltid nöjd och alltid fina, lite ovanliga saker!) och kanske vill vi ha något egendesignat, men det kan ju de ordna oxå. Ska bli spännande och mysigt att gå dit tillsammans med fästmannen!!


    24 maj 2014
  • amerika

    Någon som varit på Bröllopshuset, Partyworld, Festyran eller Amorica och kollat på klänningar på rean? 

    Eller var kommer ni att köpa era klänningar någonstans?

    Jag ska prova i butik (om det finns några inne som jag kan prova då jag drar en större storlek) men jag tror inte/har inga förhoppningar om att kunna hitta "min" klänning där. Jag vill inte ha någon sådan klänning som är på modet just nu (axelbandslös med draperingar över magen) och jag vill inte betala mer än 3000 kr för klänningen, så nej, tror inte jag kommer hitta något i butik.
    För mig lutar det mest åt att måttbeställa en kinaklänning som min mamma som är skicklig att sy får göra ändringar på om så krävs. 


    24 maj 2014
  • amerika
    Amorica skrev 2013-10-16 00:20:06 följande:
    Vi har precis fått reda på att mässan var tvungen att ställas in pga att många utställare hoppat av. Men vi letar efter nya möjligheter och hoppas på att kunna genomföra en minst lika bra mässa under våren 2014. Vi återkommer så snart vi har mer info. Mvh/Amorica
    Trist Rynkar på näsan
    24 maj 2014
  • amerika
    amerika skrev 2013-10-17 22:03:50 följande:
    Trist Rynkar på näsan
    24 maj 2014
    Men det är väl lite av ett Linköpingssyndrom med olika aktiviteter, utställningar, jippon som är uppskrivna och hajpade för att sedan bara vara clownen Goran som gör ballongdjur. Trist, som sagt.
    24 maj 2014
  • amerika

    Vi har bestämt datum, bokat lokal och bestämt en vigselplats (borgerlig vigsel).
    Jag har köpt en del grejor såsom papper på rea till inbjudningskorten, ljus på rea, vimplar t dekoration osv.

    Men vi har det mesta kvar. Det känns å andra sidan inte så bråttom heller, 6 månader kvar...


    24 maj 2014
  • amerika

    Vi ska köpa en svart kostym på Dressmann till fästmannen. Den kan han använda många ggr. Han skulle ändå inte ha frack eller jackett. Slipsen är redan inköpt (impuls från mig när jag hittade rätt färg på Tradera) och min mamma ska sy en brokadväst.

    Jag kan rekommendera Fogenstadts herrkläder på Torggatan. Man kan köpa men de hyr även ut. Mitt ex har hyrt festkläder därifrån flera ggr och det har alltid blivit rätt och god service.

    tess: var köpte du din klänning någonstans? I Linköping eller? 


    24 maj 2014
  • amerika
    bettansss skrev 2013-11-16 15:32:42 följande:
    Vi var faktiskt inne på Fogenstads idag, men vi var inte alls nöjda med bemötandet vi fick där. Vi är ute efter smoking till min blivande men fick veta att de till att börja med inte gick att hyra utan att det i så fall skulle vara att köpa en men att de just nu inte hade några inne öht. Och det skulle väl iofs gå an att köpa men när vi då frågade när de skulle få in smokingar för försäljning kunde han inte säga när utan sa att vi i så fall var tvungna att beställa en. Tycker inte att det känns helt ok att behöva beställa utan att ha fått provat något så vi vet att det passar. Så det fick vara! Hoppas vi kan hitta någon nån annanstans istället.
    Tråkigt att höra att ni var missnöjda med bemötandet, jo, jag har tyvärr hört att de kan vara lite snorkiga ibland...

    Men apropå att inte kunna få prova: de tar ju mått och tar hem en smoking utefter måtten för mannen att hyra. Skulle den inte passa, får de ta hem en annan. Svårare än så är det inte. Deras jobb att se till att den passar! 
    24 maj 2014
  • amerika

    Vi är 42 resp 30 när vi gifter oss nästa år, men vi fyller 43 och 31 ett halvår senare. Och det är jag som är äldst! Jag gifter mig för andra gången och fästmannen för första (och förhoppningsvis enda!) gången Tungan ute


    24 maj 2014
  • amerika

    Jag skulle rekommendera Bjärka Säby, där finns både slott och vatten. Väldigt fint.

    Sen är det ju fint av sig själv vid Stångån i stan, Tannefors slussar t ex eller vid Drömmarnas båge mitt i stan.
     


    24 maj 2014
  • amerika
    tess skrev 2013-11-23 20:18:08 följande:
    Bröllopshuset fick jag trevligt bemötande på (trots alla varnande inlägg). Annat var det för sambon som ville titta på en frackcoat och fick de spydiga kommentarerna att det inte var någon mening att titta om inte jag var med, eftersom han ändå inte skulle kunna välja själv. Dessutom var vi tvugna att köpa klänningen innan de tyckte att det var värt att visa några kläder för honom.  Det bemötandet suger verkligen!!
    Så onödigt med sådant bemötande! KOnstigt att de inte fattar att det bara svärtar ner deras rykte.
    24 maj 2014
Svar på tråden Linköpingsbröllop 2014