• amerika

    Linköpingsbröllop 2014

    Har inte sett den här tråden förrän nu, vet inte hur jag kunde missa den!

    Ja, vi gifter oss oxå i Linköping nästa år, i maj, men vi har inte hundra spikat datum än. Det blir en borgerlig vigsel utomhus och sedan fest med buffé i en hembygdsgård. Det är väl ungefär så långt vi har kommit i planeringen... Sedan har jag ju förstås massor med idéer men det kan ju hinna ändras en miljon ggr innan det är dags! 

  • amerika

    Hur långt har ni kommit i planeringen annars?

    Vi ska bestämma och lägga upp en planering för allt som går att planera och bestämma när sambon kommer hem från sin hemlandsvistelse om knappt två veckor. Han är mer otålig än jag, lite gulligt faktiskt Tungan ute 
    Vad vi måste spika först är datum (det var spikat tills jag bangade ur för att jag nojar över att det inte kommer vara tillräckligt grönt på "vår" ek där vi ska ha vigseln i början på maj så vi skjuter fram allting till senare i maj) och gästlistan. Sen ska vi boka lokalen, vi har bestämt vilken vi ska ha, men den är inte bokad (utgår fräckt ifrån att den är ledig!) 

    Vi ska inte anlita vare sig catering, tårtbakare eller fotograf (gör det själva eller har vänner som gör det) så det behöver vi inte styra med. Frisör däremot, behöver jag kolla upp, har ni några bra tips?

    Och så tänkte jag att om man ser nåt snyggt vrålåk på någon nostalgiafton i Vadstena, kan man ju gråga personen som har bilen om han/hon kan tänka sig att köra på ett bröllop nästa år.... Det är väl inte fräckt?

     

  • amerika
    tess skrev 2013-07-09 22:46:03 följande:
    7 juni bokat 2014 för vår del.Har samma tanke när det gäller snygg bil att åka i, hittar jag en som jag gillar kommer jag absolut att fråga. Det kostar ju inget och man kan ju bara få ett nej  
    Precis! De flesta är väl stolta över sina bilar och visar gärna upp dem och det är ju inget fyllegäng de ska köra....
    Vad hade ni tänkt för bil och har ni redan börjat kolla?
  • amerika
    Amorica skrev 2013-07-12 16:41:46 följande:
    Hej Alla Linköpingsbrudar 2014!

    Jag vill bara tipsa er om att det kommer vara en stor bröllopsmässa i Galleria Gränden 19-20 okt. Hela Gränden kommer förvandlas till en brud, bal och festmässa. Det kommer inte bara vara butikerna som redan finns i Gränden utan det kommer finnas catering, tårtor, blommor, hår, brud/bal och festklänningar. Under dagen kommer det även vara ett flertal modevisningar. Med andra ord allt du kan tänka dig behöva till det kommande bröllopet. 

    Det bästa av allt, mässan är helt gratis!  
    Jaja, lite smygreklam får man väl stå ut med! Men kul med bröllopsmässa i den egna staden - då blir det att släpa dit sambon!!
  • amerika
    AoPoV: känner du till Kesten på E-hair sedan tidigare? Jag tycker nämligen det är jättesvårt med frisör, så tar tacksamt emot alla råd jag kan få! 
  • amerika

    Såg idag när jag var på stan att det var rea både på Bröllopshuset och Partyworld. Mina söner frågade om jag inte skulle gå in o titta lite.... men jag vill nog gärna ha sambon med mig i så fall.

    Någon här som ska försöka fynda på rean? 

  • amerika

    Puffar lite för den här tråden....

    Hur går det för er Linköpingsbrudar?
    Jag har tänkt på alla brudpar som gift sig de två senaste helgerna, efter en sån fantastisk sommar så ballade det ur och började regna i solpålitliga augusti! Men lite regn i "brudkronan" betyder ju lycka, sägs det!

    Kan inte fatta att det bara är nio månader kvar, ganska exakt faktiskt: 24 maj. Det som jag funderar mest på är frisör!! Jag har verkligen ingen som helst aning om vem/vilka som är duktiga och prisvärda i Linköping. Därför är jag mycket tacksam för tips!!

  • amerika

    Slattefors är jättefint! Och fin miljö att även ha vigseln oxå, smidigt!

    Alltså, färgtema är ju inte någon lag på. En del tycker att det är skönt att ha något att hålla sig till eftersom man som sagt lätt blir snurrig av allt som sköljer över en! Om man då har ringat in att vissa färger t ex är favoriter, så blir det lättare att urskilja i mängden.

    Sen kan man ju pyssla och planera precis hur mycket som helst - det är bara ni skälva som lägger ribban! 

  • amerika
    Katarina skrev 2013-08-19 08:09:31 följande:
    Det kan vara skönt att ha ett färgtema att "luta sig mot", men om det blir som det var för mig - att det skulle vara EXAKT rätt nyans på allt så går det överstyr.
    Exakt! Inte haka upp sig på detaljerna, utan se till helheten!

    Jag har nån slags bild av hur jag vill att vårt bröllop ska bli, men jag vet inte om det kommer att bli så. Min blivade kommer från ett annat land med andra traditioner som oxå ska bakas in och som inte jag är bekant med. Vi ska dessutom gifta oss borgerligt vilket jag visserligen bevistat ett par stycken, men de har varit av det väldigt enkla slaget och därför är det nytt för mig att försöka få till en trevlig vigselcermoni som är längre än två minuter!

    Men det är roligt att planera och lätt att fastna i allt fint som finns!
Svar på tråden Linköpingsbröllop 2014