• Alyllyra

    Ännu en varning för Matildas fest

    Sjörå skrev 2013-11-19 21:58:37 följande:
    3. De flesta "äkta" klänningar sys också i Kina så jag tycker inte att det var någon större skillnad
    Exakt!
    Jag tog faktiskt reda på var min äkta klänning från ett amerikanskt känt märke sys. Visade sig vara i Kina.
    Så skillnaden är inte jättestor, förutom just priset och på vissa modeller kanske även kvaliteten på tyget. Jag hoppas även att arbetarnas villkor är bättre, men hur ska man kunna veta det?

    Dessutom kunde jag bara beställa en "färdig" storlek på min som sedan fick rättas till efter mina mått hos sömmerskan på hemmaplan. Om man beställer direkt via en kinasida kan man ju få den efter sina mått, precis som du sa.
  • Alyllyra
    Vanessa 83 skrev 2013-11-21 22:55:09 följande:
    Där har du helt fel! Det är stor skillnad.  Äkta designers klänningar har faktiskt egna fabriker i Kina som de kontrollerar och har kunnig personal. Om jag tittar på de kopior som görs så ser det ut att just små barn syr upp de. Hittade flera bilder på nätet hur en kopia kan se ut...Omg....
    Det här med att de är uppsydda efter mått stämmer inte!  Väldigt sällan en Kina klänning sitter fint och passar bra. 
    Hur vet du det om du aldrig har köpt en Kinaklänning? Bara för att du har hittat ett exempel på nätet betyder väl inte att det är hela sanningen?
    Om man läser trådarna här på BT så verkar det finnas hela spektrat; de som är 100% nöjda, de som är nöjda men klänningen behöver justeras lite, de som är nöjda med modellen men inte med sömnaden, de som är 100% missnöjda och allt däremellan.

    Jag håller med om att det kan vara lite mer av ett risktagande att beställa en Kinaklänning, och det är ju anledningen till att företag som det som nämnts ovan finns, därför att de agerar som en mellanhand mellan köparen och tillverkaren. Men att rakt av påstå att alla Kinaklänningar är dåligt uppsydda och sitter dåligt är ett helt galet antagande från din sida. Hur tror du att marknaden skulle kunna finnas om det fanns 0 nöjda kunder?
    sandrahs skrev 2013-11-22 08:54:56 följande:
    Håller med ovanstående. Jag funderade på att köpa en kina-klänning men jag bestämde mig för att köpa en begagnad La sposa klänning (årets modell) istället för 4500 kr på blocket. Ångrar mig inte en sekund för den är sagolik!! Vissa som köpte kina-klänningar har ändå i slutet fått lägga ut uppemot samma pris pga tull och sömmerska. Och sen stämmer dom oftast inte heller med bilden.
    Som skrivet ovan: hur vet du det om du aldrig har beställt nån? Kul att du hittade din drömklänning billigt begagnat, det letade jag också efter men hittade inte just den modellen jag ville ha. Alla har tyvärr inte samma tur och inte heller en budget som kan tillåta drömklänningsköpet i orginal.

    Det är bra att känna till riskerna med att köpa över nätet - och det gäller ALL näthandel. Det är bra att läsa på om just den tillverkaren och se vad andra har tyckt och vilken kvalitet det är på grejerna. Det är bra att ge sig själv extra tid för att få klänningen och hinna med eventuella ändringar. Och det är bra att vara förberedd på att man kan bli besviken. Men att säga rakt av att alla Kinaklänningar är dåliga, fula och kostar lika mycket som ett original efter alla ändringar samt tull och moms - det är extremt ignorant.
Svar på tråden Ännu en varning för Matildas fest