• Vanessa 83

    Ännu en varning för Matildas fest

    Väldigt synd att det har blivit så. Men jag kan inte sluta att undra VARFÖR ska någon överhuvudtaget beställa sin brudklänning på nätet??? Man ska ju prova sin klänning och beställa i butiken. Det är inte så mycket dyrare i butiker . Jag betalar gärna extra men får min drömklänning med trygg leveranstid osv. Min vännina köpte sin brudklänning i butiken för ca 4000kr. Den var  i spets och "äkta" klänning. Den var nedsatt med 50%.
    Annars är det likabra att beställa själv från Kina för matildas fest beställer sina kopior därifrån. Men då får man räkna med att allt blir helt fel...Och till slut blir det dubbla kostnader. Snålhet bedrar vishet...


     


     
  • Vanessa 83
    Alyllyra skrev 2013-11-20 09:33:03 följande:
    Exakt!
    Jag tog faktiskt reda på var min äkta klänning från ett amerikanskt känt märke sys. Visade sig vara i Kina.
    Så skillnaden är inte jättestor, förutom just priset och på vissa modeller kanske även kvaliteten på tyget. Jag hoppas även att arbetarnas villkor är bättre, men hur ska man kunna veta det?

    Dessutom kunde jag bara beställa en "färdig" storlek på min som sedan fick rättas till efter mina mått hos sömmerskan på hemmaplan. Om man beställer direkt via en kinasida kan man ju få den efter sina mått, precis som du sa.
    Där har du helt fel! Det är stor skillnad.  Äkta designers klänningar har faktiskt egna fabriker i Kina som de kontrollerar och har kunnig personal. Om jag tittar på de kopior som görs så ser det ut att just små barn syr upp de. Hittade flera bilder på nätet hur en kopia kan se ut...Omg....
    Det här med att de är uppsydda efter mått stämmer inte!  Väldigt sällan en Kina klänning sitter fint och passar bra. 

  • Vanessa 83

    Förresten så har jag provat den klänning som är original på bilden. Den gardin kopia kommer  inte ens i närheten av den...Man får vad man betalar för. Så enkelt är det. Men visst finns ju så klart många som har inte råd med sin dröm klänning. Då kan man nöja sig med en pirat kopia. 

Svar på tråden Ännu en varning för Matildas fest