Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    Behöver era bästa tips mot trötthet

    Okej-nu är det ju så att om du lider av ett flertal allvarliga sjukdomar med tung medicinering, så är det i högsta grad oseriöst av någon som inte är läkare att sitta och tipsa på nätet. I synnerhet som du pratar om depression. Om du HAR en depression så ska den inte stå obehandlad-det är faktiskt lika viktigt som att reumatismen behandlas. Det är knappast så enkelt som att du bara är lite trött-vem som helst fattar ju att den tröttheten är relaterad till hela din sjukdomsbild. Då ska den också behandlas och fås hjälp med av proffs.

    Du behöver ta upp det här och helheten i din livssituation med din läkare. Det finns goda möjligheter till livvstilscoachning och hälsorådgivning i anknytning till vårdcentarlerna på många håll, och vad gäller reumatism så finns det ofta intressegrupper där man gör saker och stöttar varandra och lär sig mer om att leva med sin sjukdom och inte låta livet stoppas upp för mycket.

    Jag kan säga dig så mycket som att om du inte får dagsljus, frisk luft och vanlig vardagsmotion så som promenader eller annat för att hindra stillasittande så kommer du inte att bli pigg vad du än shottar. Du behöver också hitta en väg till god sömn och rutiner som hjälper dig att må så bra det går.

    I längden är det både billigare och mer effektivt än hälsotillskott och så.

    Naturligtvis kan du köra nyttiga smoothies och vitaminbomba kroppen med frukt och grönt-det är ju bra för alla, men du kommer inte ifrån att allt det där andra behöver du hjälp med.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Om du inte har D-vitaminbrist, kan du istället må sämre eller förstöra din hälsa utan att du ens märker det om du tar preparat utan att veta hur det ligger till. Överskott av nästan vad som helst blir inte bättre-tvärtom blir från början goda ämnen småningom gift om man överdoserar. Så är det med det mesta! Det går att få reda på vad man har brist på via blodprover-alltså återigen via vården!

    Jag har nyss själv talat md reumatolog för egen del och fått klart för mig hur massiva en del av medeicinerna är. Måste man ta dem så måste man-men vägen till ett så drägligt liv som möjligt ska man absolut ha hjälp med via de som verkligen kan sjukdomsbilden. Man behöver reda ut om du har en depression och hur den sak behandlas (det är inte alls självklart att man ställer dig på antideppresivt), se över dina biverkningar av medicinerna du redan tar, ge dig det samtalsstöd och den dialog du behöver. Det är inte saker man  tipsar om lite hipp som happ på ett forum-det måste du ha respekt nog för din kropp och hälsa för att ta till dig.  


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Nä. Just det. En läkare är det som ska tala om vad som kan blandas och inte i just ditt fall. Det är fullständigt livsfarligt att sitta och tipsa om sådant här på ett nätforum. Det enda vettiga tips någon här kan ge är att du måste gå via din läkare och få rätt hjälp för rätt saker av de som har en helhetskoll på dig och dina journaler.

    Om du inte tycker att snack om vanliga normala saker som att röra sig, få frisk luft och dagsljus samt äta regelbundet och se över sömnen är tillräckligt för dig, eller om du har stora problem på något av områdena, så måste du själv ta ansvar för ditt eget liv och söka den hjälp du behöver-lyft luren och boka tid!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Svar på tråden Behöver era bästa tips mot trötthet