• WinterWonderland

    Värt att sminka sig hos sminkös/make up artist?

    Hej alla!

    Jag går och lurar på att göra mitt smink själv.. Jag är ganska van med att sminka mig och tycker att det brukar bli rätt bra. Frågan är ju egentligen hur mycket bättre det blir när man får det gjort hos ett proffs??

    Ni som sminkat er hos sminkös/make up artist; hur blev resultatet?? Var ni nöjda? Kunde ni gjort det lika bra själv? Är det värt pengarna?!

    Tack för er hjälp! 

  • Svar på tråden Värt att sminka sig hos sminkös/make up artist?
  • WinterWonderland
    Burre skrev 2013-01-28 14:39:05 följande:
    Om du vet att make Up artisten är bra så helt klart värt! Jag är inte de minsta orolig över sminkningen för jag VET att hon är bra och att de ingår provsminkningar osv :)
    Jag tycker bara att det varkar vara så varierande "kvalitet" på make up artister. Hur vet man att någon är bra?

    Jag blev sminkad innan en bal hos frisören och det slutade med att jag tvättade av allt och gjorde om det.
    Göteborg verkar dessutom ha ett extremt torftigt utbud på make up artister 
  • Aniara4

    Jag sminkar mig sällan och är rätt kass på det, mest för att jag inte orkar göra det ordentligt tror jag! Så för mig var det självklart att låta ett proffs göra det. Jag valde ett ställe som gjorde både hår och smink efter att ha tittat i deras bildgalleri. Jag ville ha en ganska naturlig sminkning (jag sminkar mig ju som sagt nästan inte alls till vardags förutom lite mascara), och det var så de flesta bilderna såg ut.

    Det ingick en provsminkning, och det verkar ju vara A och O så man inte får några obehagliga överraskningar på bröllopsdagen. 

    Jag blev i alla fall toknöjd och har aldrig varit så snygg! Kyss

  • Mimmi78

    Jag kommer inte att sminka mig själv. Ögonen hade jag nog fixat, vill ändå inte ha alltför mycket smink. Men jag är rädd för att jag kommer att sova lite dåligt dagarna innan och kommer säkert att behöva experthjälp med att trolla bort stress- och trötthetstecken!

  • Burre

    WinterWonderland - hur man nu vet att en make Up artist är bra eller ej är jätte svårt. Men jag skulle ( och har ) kolla referenser på den som ska sminka. Håller med att det är stor variation på de som sminkar på make Up store och jag skulle nog aldrig chansa och ta där om jag inte visste att det skulle bli bra!! Tjejen som ska sminka mig har utbildning och stor erfarenhet, hon har även sminkat för Lars Wallin och har BARA och då menar jag bara BARA bra recensioner. Så känner mig absolut trygg. Så mitt tips är att kika runt på nätet, hör med dina vänner o bekanta om de vet någon som är duktig. Och kolla alltid referenser :) de är nog det viktigaste, är folk nöjda, finns det bilder osv osv! Om du vill kan jag inboxa tjejens namn?! Lycka till kraaaam


  • augustesen

    Jag har alltid älskat smink och är duktig på att sminka mig - men skulle aldrig sminkat mig själv på bröllopsdagen. Dels var jag nervös och sen skulle jag nog inte fått till det 100 %.
    Sen tycker jag att om man ska skämma bort sig själv någon dag är det väl ändå på sin bröllopsdag!?

    Nu ska jag utbilda mig till makeup artist och kommer jobba med många bröllop, kommer bli riktigt riktigt roligt :)


  • FruForsmark

    Satsa på ett proffs men gör provsminkning/provsminkningar innan. Min sminkös/hårfrisörska lade grunden, ögonskugga, bryn och läppar och jag lade kajal och maskaran själv. Då blev det en förbättring av min egen fest make-up. Jag hade som krav att jag ville känna mig hemma i sminkningen. Jag blev jättenöjd. Hon hade produkter som jag inte hade och lade på ett transparent puder över make-upen som endast hade till syfte att matta ner så att jag inte blev glansig under dagen och det funkade verkligen trots värmen.

  • Annamolly
    WinterWonderland skrev 2013-01-28 22:32:14 följande:
    Jag tycker bara att det varkar vara så varierande "kvalitet" på make up artister. Hur vet man att någon är bra?

    Jag blev sminkad innan en bal hos frisören och det slutade med att jag tvättade av allt och gjorde om det.
    Göteborg verkar dessutom ha ett extremt torftigt utbud på make up artister 
    Ja precis, jag kanner en tjej som jobbar pa department store som saljare. Hon kallar sig makeupartist pa linkedin och jag tror hon brukar sminka kunderna. Hon har ingen traning alls vad jag vet, 'makeup artist' ar ju ingen skyddad titel. Jag tror det enda sattet ar att be om provsminkning.
    2013.06.22 Samos, Grekland
  • mutuldus

    Jag ska självklart få det gjort av proffs!
    Jag sminkar mig inte varje dag och när jag gör det blir det bara det lättaste.
    Lite som dig Aniara4 Sminkade mig också hos frissan(som kunde smink också) före balen och bad då om "naturligt" smink.. Aldrig varit så fin jag heller

    Så nu blir det favorit i repris =) Dock hos annan frisör eftersom jag bor på annan ort men jag litar på henne och det ingår också en provsminkning så =) 

  • HannaLS

    För er som letar efter duktiga makeupartister så kan jag rekommendera den här sidan: www.minmakeupartist.se

    Här kan ni lägga upp ett uppdrag exakt kring vad det är ni vill ha och kan betala. Eller sök på bröllopssminkningar i galleriet så kan ni själva se vad ni gillar och sen kontakta den makeupartisten:)

  • Doofie

    Skulle säga att jag är mycket glad att jag lät en utbildad människa göra mitt smink. Det var efter rekommendation av en kompis. Sen provsminkade hon mig och jag blev supernöjd!
    Fick mycket beröm. Hade aldig kunnat göra det själv. Det satt som berget också. :)


Svar på tråden Värt att sminka sig hos sminkös/make up artist?