• Wardelli

    Vigsel på Rhodos, 2013 - tips??

    Hej! 
    Jag och min M2B planerar ett bröllop med Svenska kyrkan i slutet av augusti på Rhodos i Grekland. Jag ser att fler datum är bokade, så det måste finnas fler folk där ute som har samma tankar och planer som oss. Jag har dock svårt för att planera härifrån! Det var 12 år sedan jag var på Rhodos senast, så jag kommer inte direkt ihåg var det finns resturanger etc. Så om det finns någon med liknande planer, eller någon som bara har tips och tricks om allt möjligt (lokala fotografer, florister etc..), så är ni väldigt välkomna att kommentera här! 

    Vi kommer att vara cirka 15 pers, med våra familjer inräknade, så det krävs inte en jätte stor restaurang. Den får gärna ligga i eller i närheten av gamla staden, då det är i närheten av vigsel platsen :)  

  • Svar på tråden Vigsel på Rhodos, 2013 - tips??
  • Jenny1986

    Det är riktigt svårt att hålla de hemligt måste jag säga.. Känns som en evighet tills de är dax att berätta :) extra jobbigt vart de när budbilen kom med min klänning som jag beställt på nätet. Har ni ngn koll på vart man kan sy in brudklänningar? Jag har nyss fått barn och kommer bli lite mindre innan bröllopet.. Alla jag frågat syr bara upp från grunden o vet inte om jag vågar gå till en vanlig sömmerska? Vigseln är på monte Smith med Gunnar o Kicki! Vi har valt Bort psalm o istället valt två solosånger. För kärlekens skull i början och aldrig ska jag sluta älska sig i slutet. Brudbukett, sminkning o håruppsättning fixar jag på plats. Det ska tydligen vara enkelt att ordna på direkten :) Det jag vill få klart nu är fotograf, de känns som den viktigaste delen att få bra foton! Vi är bara 8 stycken så vi har inte bokat ngn meny här hemma.. Svårt att veta vad som är bra när man inte kan åka dit i titta :) men kanske ska ordna de iaf så allt är klart.. Hur har ni fått tag på matställe ? Sökt själva på nätet o haft mailkontakt eller? Åå vad roligt att få prata av sig lite nu när jag inte får göra de med ngn annan :p Kram

  • Wardelli

    Ja det förstår jag verkligen! Jag kunde inte hålla det hemligt för familjen (mestadels för att jag inte skulle kunna få med dem til Grekland om de inte visste anledningen), men även för att det är så himla svårt att hålla hemligt :D 

    Jag kommer att få min klänning upp- och insydd av butiken jag köpte klänningen i (Johans högtidskläder i Göteborg), men annars skulle jag föreslå en sömmerska... de borde kunna göra det? 

    Vi har också Gunnar och Kicki på Monte Smith, så det känns himla härligt att ha folk att få prata av sig med. Vi har bokat fotograf för vigseln och restaurang (Ippotikon i Gamlestan) via mailkontakt. Hittade dem på internet och har sedan dess haft mailkontakt och kommit fram till vad det kommer att kosta etc. 

    Hår och sminkning har min äldsta syster sagt att hon kan ta hand om. Så får la "boka" in en provuppsättning och sminkning snart, då det börjar närma sig :P 

    Nu är jag ute efter ett par skor, ett par enkla, vita sandaler som man även kan ha annars också. Så inte för "brudiga" :P Dessutom så blir det florist jakt när vi är på plats, för att försöka få till en brudbukett. 

    Hur ser din klänning ut? Jag försökte hitta en enklare, rakare modell (grekisk gudinne stil), men tyckte jag såg ut som en man ^^ Så det fick bli en prinsessig klänning. Är dock nervös över att Gunnar och Kicki kommer att tycka att det är "för mycket" :S Men som jag resonerar - man gifter sig bara en gång i sitt liv (förhoppningsvis) och vill man se ut som en prinsessa, så ska man göra det :P  


    2013-08-31 Rhodos, Grekland
  • Jenny1986

    hehe ne precis, jag hade inte räknat med att de skulle vara så enkelt att få med dom till Grekland! men jag skrev ihop ett sms från vår treåring som fick dom att smälta o säga ja direkt :P

    Okej, jo man får väl höra med en sömmerska om dom kan sånt.. Vill va ute i god tid. men vet inte hur mycket jag kommer gå ner..
    Nej, men varför skulle dom tycka att de är för mycket? :) Är det bröllop så är de...dom har nog sett de mesta skulle jag tro :)
    Jag har en ganska enkel, men prinsessig klänning...inte massa krussiduller på, men form som prinsess :)
    Vad har ni hittat för fotograf? finns de ngn hemsida man kan kika på? :)

    Ja skor har jag lite problem med också..Jag vill ha klack , men vet inte alls vad det är för underlag där vigseln är..?
    Smidigt med en syrra som kan rycka in med stylingen.. Jag skulle väl egentligen kunna fixa mig själv, tycker de är superskoj att hålla på o sminka o göra uppsättningar... men kommer va så stressad o pirrig den dagen, så då vill jag bara ta de lugnt o lämna över de till ngn annan. :)

  • Wardelli

    Jag är alltid nojjig över vad folk ska tycka om mig. På hemsidan står det ju att det är mer fokus på det enkla, så kommer jag i en prinsessklänning. Men klänningen betyder mycket för mig, då det var den absolut första jag testade - min syrra bröt ihop i tårar - och sen testade jag en massa andra klänningar utan samma reaktion. När jag väl testade den klänningen igen, så började syrran att gråta igen :P Så jag var ju bara tvungen att ta den klänningen :D 

    Fotograferna vi har valt är www.gallery-photography.net/aboutus.htm det är ett gift par som båda fotar under vigseln, fast från två olika vinklar. De verkar vara jätte trevliga och jag har haft mycket kontakt med dem via mail. De gick till och med upp till vigselplatsen och tog bilder åt mig så jag kan se hur det ser ut :D Hur gulligt som helst! Som jag ser på bilderna ser underlaget lite sandigt men ändå rakt ut. 

    Men det står på hemsidan att man ska ha med sig böcker eller filmer som man ska ge till församlingen. Frågan är om man ska ha med sig dem till vigseln och lämna över dem innan? Jag har så mycket frågor jag vill ha svar på, så får la bli att skicka iväg ett mail till Gunnar och Kicki.





     
    2013-08-31 Rhodos, Grekland
  • Jenny1986

    Hallå igen! Nu är jag hemma igen efter midsommarfirande! VIla fina kort och vad snällt av dom att ta sig tid och fota. Jag har faktist pratat med dom redan, fastnade fort för deras foton på hemsidan. Men dom va tyvärr uppbokade på annat bröllop då. Har haft en del mailkontakt och dom verkar super gulliga, så de va tråkigt!

    hehe, du behöver inte oroa dig :) tror nog mer dom menar de "enkla" med att det inte är inne i en kyrka, att man inte går fram till ngt altare med musik, inga böner o allt vad man nu kan ha. Lät som de va så han menade jag pratade med gunnar. Brudparet och omgivningen är i fokus här och det är ju de viktigaste enligt mig iaf :)

    Jo jag läste de där med gåvor, de borde man ju lämna innan vigseln bara kan jag tycka :) Så gör vi iaf :D
    Jag undrar om det finns ngt rum där som man kan fixa sig eller om man ska vara helt klar när man kommer dit :/

    Igår va ja nära på att försäga mig till min bror o hans tjej.. Jag hämtade ringarna igår o va helt till mig. Men kom på mig själv o pratade bort de :) 

  • Wardelli

    Nej vad synd att de var fullbokade! Men hoppas ni hittar någon annan bra :) Vi har även köpt fyra digitalkameror (på julrean ;) så inte så dyrt) för familjen att ta egna kort. Har ju inte fotograferna under själva middagen, endast under vigseln, så då vill man ju inte missa några kort :) 

    Jag är fortfarande nervös över hur man ska ta sig dit från hotellet.. Det blir nog taxi - men kul att sitta i en eventuellt skitig taxi med kläderna på :S Hittar ingen bra sida där man kan boka annat. Men får se om inte hotellet kan erbjuda något bra när vi pratar med dem :)

    Var bor ni på ön? Är det i närheten av Rhodos stad eller bor ni längre bort? Vi bor i Kolymbia, så det är en bit att åka :P Hade också hoppats på att man kanske kunde gå in i lilla rummet  (dörren som du ser på bilderna) och kanske rätta till allt, men vet inte om tiden räcker till. Det är ju par som gifter sig innan oss också.. :P 

    Jag börjar känna mig lite stressad. Ringde för att boka tid för att sy in klänningen och fick den redan på nästa fredag. Jag måste ha rätt BH och rätt skor med mig, och jag har inte kunnat testa om BHn fungerar och jag har inte heller hittat några skor... Men jag får la springa efter jobbet nu i dagarna, så kanske man har tur.

    Om du känner att du är på väg att försäga dig, bit dig i tungan och skriv av dig här ^^ det fungerade för mig i början åtminstone.  


    2013-08-31 Rhodos, Grekland
  • Jenny1986

    Ja de va riktigt synd..men nu har jag iaf hittat flera fotografer som är lediga, så håller på att titta igenom bilder o kollar priser! Så de ser ut att lösa sig :D
    Men de är ju perfekt...då blir de mer personliga foton också om det är nära och kära som fotar! :)

     Jaha, vad roligt! Vi bor också i kolymbia :D men jag har ingen riktig koll på hur långt de är? Ser ju inte sååå långt bort när man tittar på kartan :)
    ne, en smutsig taxi vill man ju inte råka ut för. Får köpa någon filt att ha med o lägga ut innan ni sätter er :)
    Jag har faktiskt kollat på häst och vagn, har mailat för att kolla priser. men inte fått något svar. Men de kanske jag kan glömma direkt då om de va en lång väg dit?
    Om inte häst fungerar så hyr vi limousin, vi är ju bara 8 stycken så då får alla plats att åka med.

    Jo men precis, vi har den första tiden vid 15 så då borde de väl iaf va lugnt..får höra med Gunnar kanske. 

    Jag har fått tips om en billig sömmerska nu som jag ska ringa. Hon va specificerad på brudklänningar så de känns ju bra. måste också ut och leta både underkläder och skor :D Hoppas du hinner hitta ngt som känns bra, är så jobbigt när man blir stressad tycker jag. Då hittar jag aldrig de jag är ute efter :) Men när man är fattig och inte behöver ngt, då hittar man en jäkla massa bra saker :P Konstigt de där!

    Tänkte på de där med middagen, tror du att de går att boka en "bröllopsmeny" när man är så få?
    Vi är ju egentligen bara 6 personer eftersom att barnen är så små. :/

    Vet du hur ni kommer göra med fotografen? Vart dom kommer ta alla bilder?  
    Hehe aa precis, känns redan mycket bättre när jag fått skriva av mig här.Fick prata ut med hon som hjälpte oss med ringarna också..haha :)
    Jag är sååå pirrig i magen och förväntansfull :)
     

  • Wardelli

    Jag har också funderat på limousin, men mest för mig och m2b när vi åker till syrrans hotell för att göra oss i ordning. Sen får man se hur man tar sig därifrån. Frågan är bara hur man får tag på en limo? :P 

    Jag hittade ett par skor igår som känns någorlunda bra. Jag har rätt breda fötter och tycker inte om dem alls, så var lite osäker. Men då det var det enda paret i min storlek så tog jag dem. Blir jag inte nöjd får jag returnera dem :)

    När jag pratade med min restaurang så sa han att vi var tvungna att vara minst 15 eller något sådant. Men om du kontaktar en restaurang och bestämmer meny och säger att ni ska gifta er, så gör det nog inget om att ni bara är 6 personer :) 

    Vi ska träffa fotograferna dagen innan bröllopet för att hälsa på varandra en stund, så då hoppas jag att vi ska få mer information. De har ju bott på Rhodos ett tag, så de har säkert bra tips på var vi kan ta oss (inte allt för långt bort) för att ta bilderna. Så antingen på plats vid kapellet, eller om de har någon annan plats de föreslår :)  


    2013-08-31 Rhodos, Grekland
  • Jenny1986
    http://www.limousinen-services.eu/stretchlimousine/rhodes/
    Har inte kontaktat dom ännu...men där finns det iaf om du vill höra med dom :)
    Fick svar idag från häst o vagn..dom skulle ha runt 500 euro för oss två och 800 för hela sällskapet :P

    hehe okej, ja ska du bara ha dom under en långklänning så spelar de ju ingen roll hur dom ser ut. Men hade du tänkt att ha nytta av dom efter så är de ju tråkigt med ett par skor man inte trivs i.

    Fick tag på några olika restauranger igår och dom sa att de inte va några problem alls..så nu börjar allt rulla på känner jag :)  Hur gör ni med bröllopstårta? jag skulle egentligen vilja ha en bara för sakens skull..men av tidigare erfarenheter så är bakverk oftast äckligt utomlands..o de vore ju tråkigt om de var så :P

    Okej, ja fotograferna är väl förmodligen öppna för förslag..jag skulle vilja ta både där uppe vid kapellet och även vid ngt vatten..men som sagt dom kan nog de där o vet vad som blir bäst :) Har ni beställt ngt speciellt fotopaket av fotograferna? 
  • Wardelli

    Jag tycker en tårta tillhör ett bröllop, men då vi planerar en fest i Sverige när vi kommer hem, så tänker vi att vi kanske ska satsa på det hemma i Sverige istället. Jag ska maila restaurangen för att bekräfta vad folk ska äta, så då tänkte jag se om de kan hjälpa oss med tårta eller inte. 

    Vi valde ett "paket" med sammanlagt 2 timmars fotografering. Så under vigseln och sedan 1 timme efter vigseln. Sen ska vi träffa dem dagen innan, så då kan vi bestämma lite hur och vad vi vill att de fokuserar på :) prata om upplägget och vad de rekommenderar. Har ni bestämt er för någon fotograf än? :)

    Jag ska testa skorna lite nu här hemma och se hur de känns. M2b tyckte de såg jätte snygga ut, men jag kände mig så pressad i affären så kan ha fått dåliga vibbar av det. Planen är ju att jag ska kunna använda dem resten av semestern, så jag slipper ha med mig massa par skor ^^

    Ska ni satsa på häst och vagn? Det är ju himla mysigt!! Var har du hittat det företaget? Jag hade kunnat tänka mig häst och vagn för hela sällskapet från vigseln till restaurangen, om inte limo är tillgänglig.  


    2013-08-31 Rhodos, Grekland
Svar på tråden Vigsel på Rhodos, 2013 - tips??