• Wardelli

    Vigsel på Rhodos, 2013 - tips??

    Hej! 
    Jag och min M2B planerar ett bröllop med Svenska kyrkan i slutet av augusti på Rhodos i Grekland. Jag ser att fler datum är bokade, så det måste finnas fler folk där ute som har samma tankar och planer som oss. Jag har dock svårt för att planera härifrån! Det var 12 år sedan jag var på Rhodos senast, så jag kommer inte direkt ihåg var det finns resturanger etc. Så om det finns någon med liknande planer, eller någon som bara har tips och tricks om allt möjligt (lokala fotografer, florister etc..), så är ni väldigt välkomna att kommentera här! 

    Vi kommer att vara cirka 15 pers, med våra familjer inräknade, så det krävs inte en jätte stor restaurang. Den får gärna ligga i eller i närheten av gamla staden, då det är i närheten av vigsel platsen :)  

  • Svar på tråden Vigsel på Rhodos, 2013 - tips??
  • Ceccan81

    Hej igen! Hur går planeringen? Hur gör ni med dricka till maten? Får var och en beställa sin dricka eller kommer ni att föreställa särskilt vin alt öl? Vilka solosånger har ni valt till vigseln? Det var ju inte alltför många att välja på...

  • Wardelli

    Hej! 
    Planeringen står still just nu. Känns inte som att jag vet vad mer det är att fixa, åtminstone inte förrän vi är där och vet vad som finns tillgängligt, exempelvis florist. Hur går det för er? 

    Angående drycker så kommer vi att först ha en välkomst drink - champagne samt en alkoholfri fruktbål. Sedan kommer alla att få beställa vad de vill ha när vi väl är där. Alla är så olika och gillar olika saker, så det är svårt att förutsäga vad folk vill ha, därför låter vi dem beställa vad de vill :) Hur gör ni med drycken? 

    Varken jag eller min m2b är särskilt religiösa så vi har inte bestämt oss för vilken psalm vi vill ha än. Men vi har valt "Kärleksvisan" som solosång. Tror du man kan ha två solosånger istället för en psalm? Har ni bestämt er än?

    Nu är det inte långt kvar, dagarna går och nedräkningen fortsätter :)  


    2013-08-31 Rhodos, Grekland
  • Ceccan81

    Det står lite still här med just nu. Allt är mailat till vår bröllopsfixare som nu håller på att översätta alla våra önskningar och därefter får vi se. Jag vill ha ljusrosa rosor samt en stor vit ros i min bukett. Det borde kunna fixas tycker jag. Jag tänkte oxå på välkomstdrink...är det champagne för er del då!? Hur gör ni sen med drickan under kvällen, är det fritt att beställa vad man vill? Vi har valt bort psalm och istället valt två solosånger och det var ok

  • Wardelli

    Härligt att ha någon där som kan hjälpa er! :) Jag älskar ljusrosa rosor, så det är åt det hållet det lutar åt hos oss också, om det nu blir en bukett. 
    Det blir champagne som välkomstdrink - ja :) Sedan kommer vi låta folk beställa in vad de vill och hur mycket de vill, i princip, så får vi helt enkelt betala notan sen ^^ Välkomstdrink vill jag ha för att mingla lite innan man sätter sig till bords.

    Ni gjorde det? Vad har ni valt för solosånger? Då ska jag föreslå det för min m2b, för vi har inte hittat någon psalm som vi fastnat för helt. Så då blir det två solosånger för oss också isf :)  


    2013-08-31 Rhodos, Grekland
  • Ceccan81

    Vi har valt "Du är allt" av Sonja Aldén och "Det vackraste" av Cecilia Wennersten. Sån underbar text i Aldéns låt!! Och ja, psalmer är inget för oss.Nu har vi fått priser för vår tårta samt maten. Beställde en tårta för 15 personer (vi är 20) , det blir alltid massor över. Den skulle kosta 550 SEK, inte farligt tycker jag! Sen maten skulle kosta 230 SEK/pers och det var billigt med tanke på att vi får 3 st förrätter, huvudrätt, efterrätt och sen kaffe. Men ska försöka stryka efterrätten för det blir för mycket med både det och sen tårta. Vi kommer rulla därifrån annars... Vore lite intressant att se vilka priser ni fått!!? Jag trodde hotellet skulle ta mer än ex en restaurang i gamla stan.   

  • Wardelli

    Ni har verkligen valt två helt underbara låtar! :)
    Det var inte mycket för en tårta :D jag är lite ute efter att se om restaurangen kan erbjuda oss eller tipsa oss om var vi kan beställa tårta. För även om det kan bli för mycket med tårta och efterrätt, så hör ju tårta till tycker jag ^^ men vi har planer på att ha en fest för vänner och de som inte är bjudna ner till Rhodos när vi kommer hem, frågan är om man ska spara tårtan till den festen istället? 

    Vi har fått ett pris på 28 euro (just nu 242 SEK) per person för välkomstdrinkar, plockmat samt tre rätters. Då pyntar de även våran terass efter vårat färgtema :) så det tycker jag är ett väldigt bra pris :)  Så det är rätt likt erat. 

    Dagarna bara tickar ner! Jag tycker inte det var länge sedan det var över 300 dagar kvar ^^  


    2013-08-31 Rhodos, Grekland
  • Ceccan81

    Det låter som en bra ide att spara tårtan till festen för vännerna! Vilket bra pris ni fått oxå må jag säga!!

  • Wardelli

    Tack så mycket! Jo vi är väldigt nöjda, och hoppas de håller måttet på plats också :) 


    2013-08-31 Rhodos, Grekland
  • Jenny1986

    Hej! Vi kommer också att gifta oss på Rhodos Monte Smith, den 4 september.
     Vad roligt att läsa igenom hela er planering :) Vi har lyckats få med oss våra föräldrar på en resa till Grekland, men dom har ingen aning om att vi ska gifta oss :) Eller rättare sagt INGEN vet att vi ska gifta oss..jag vet inte hur jag ska lyckas hålla de hela hemligt. Vill tala om de för hela världen, men samtidigt känns de spännande och superskoj att hålla de hemligt.
    Planen är att vi ska beställa in champagne på Arlanda och då förlova oss och efter ett tag ge dom "inbjudan" till bröllopet tre dagar senare :P 

    Kram Jenny 

  • Wardelli

    Hej Jenny! Vad roligt att fler hittar hit! Spännande med att hålla det hemligt, det skulle jag nog aldrig klara av ^^ Hur har ni planerat allt? :) 

    Kram 


    2013-08-31 Rhodos, Grekland
Svar på tråden Vigsel på Rhodos, 2013 - tips??