Inlägg från: stormhelen |Visa alla inlägg
  • stormhelen

    Vilka sitter vid honnörsbordet?

    Det vanligaste tror jag är att iaf brudparet och deras föräldrar sitter vid honörsbordet. De är ju rätt så självklara kandidater till honörsbordet.


    Men man kan nog göra lite som man vill med de andra platserna. Då kan man ju utgå fårn hur man själv vill ha det. Vi kommer att ha ett ganska så långt honörsbord (14 st platser).


     


    Så här kommer vårt homörsbord att bli:


     mitten sitter jag och min m2b. Jag sitter till höger om min blivande make.


    Bredvid mig på min höger sida sitter min pappa, bredvid honom brudgummens mamma (får bli hans biologiska mamma då hans föräldrar är skilda).Bredvid henne kommer mina tre tärnor att sitta samt den ena tärnas pojkvän (han får sitta längst ut på ena kanten).


    Brevid min m2b sitter min mor, bredvid henne sitter brudgummens far, brevid honom sitter min m2b:s "plast" mamma.


    Bredvid henne sitter marsalken (best man), bredvid honom toast mastern och brevid honom toastmadame (som även är toastmasterns fru).


     

  • stormhelen
    Aniara4 skrev 2013-01-20 00:01:01 följande:
     och så antingen barnen tillsammans på ena sidan, eller en på vardera sidan, 
    Kanske bra om barnen sitter tillsammans på ena kanten? (speciellt om de är lite yngre). Då har de ju någon hyffsat jämnårig att prata med. Barn brukar ju tycka att vuxna är super tråkiga. Solig
  • stormhelen
    Aniara4 skrev 2013-01-20 13:48:53 följande:
    Kan ni sätta dem vid honnörsbordet är det nog fint, det finns en tradition att man ska "hedra" äldre släktingar med en fin placering. Vi hade inga mor- eller farföräldrar kvar i livet, men fick in min morbror som är äldst i släkten på honnörsbordet.

    Men sen måste man ju också ta hänsyn till var man tror de skulle trivas bäst, om de vill sitta med personer de känner, och kanske om de är gamla och skröpliga, kanske hör dåligt osv. Kolla gärna om ni misstänker att någon kanske hör sämre på ena örat, så man tänker på att sätta dem med rätt sida till!

    Precis håller helt med! Å' det gäller ju alla så att säga. Att de sitter med en eller två som de trivs med sedan försöker man blanda lite så att det inte blir för grupperat. (tycker jag iaf)


     


    Jag fick ett tips om att om de äldre itter ute på tungorna så är det bra om de sitter så att de slipper vrida på nacken för att kunna se brudparet. Dels för att det är jobbigt för dem och det kan vara svårt att höra.


    Jag tyckte iaf att det var ett jätte bra tips, som vi ska tänka på när vi börjar med bordsplaceringen.

Svar på tråden Vilka sitter vid honnörsbordet?