Inlägg från: LindaCalle |Visa alla inlägg
  • LindaCalle

    Bröllop kring Åhus/Kristianstad 2013!!

    Hejsan!

    Var är ni, alla ni som ska gifta er i Åhus/Kristianstad trakten under året som kommer?
    Jag vill mer än gärna ha nån att bolla ideér med! :)

    Bor själv i Åhus och ska gifta mig nån gång under 2013!
    Dyk in vet ja! 

  • Svar på tråden Bröllop kring Åhus/Kristianstad 2013!!
  • LindaCalle

    Åh, nyförlovad du också med andra ord! Den 22 december stod min på knä :)

    Det värsta är att jag helst vill ha ett sommarbröllop (eller möjligvis höst om jag kan bli lovad vackra röda/gula lv, haha), och då är det lite smått brådis att hitta lokal etc och få ut inbjudningar! Sen tror jag man hinner det mesta sen...

    Har du funderat på lokal? Det känns som mitt största bekymmer just nu. Vi vill gärna fixa med mat och dricka själva, eller åtminstone inte ha det snordyrt... 

  • LindaCalle

    Tack, och grattis själv till andra gången, haha !:)

    Vi har tankar om Strandvillan i Åhus, gamla kolonin, det är heeeelt i vår stil, men DYRT. Man hyr fre-sön för
    16 000 kr,...det inkluderar dock 45 sovplatser också, men vad hjälper det om man inte har så många att "hyra ut" till...vi hade kunnat casha in för typ max 15 platser...så det hjälper tyvärr inte priset nåt... :(

    Så vi spanar vidare...synd bara när man sprungit på nåt som känns så rätt för oss båda och som känns "hemma" då vi båda är uppväxta här. Vill gärna ha en gammal vidgjord lada eller så annars.

    Ja, vädret är ju alltid en stor bov, det gäller nog att hitta en variant som gör att man inte fullkomligt bryter ihop coh blir nervös om väderprognosen säger regn... Men stora tält finns ju att hyra, vi har haft två stora dop (40 vuxna + barn) i oväder, haha...har fått stå o hålla i tältet vid några tillfällen! :) 

  • LindaCalle

    Ja, vi är uppvuxna här båda två, träffades när vi var 13 :) Fast har absolut inte varit tillsammans sen dess, haha, lång story...

    Det dumma är att när man söker på lokaler så får man inte upp så mycket. Känns som att man måste höra från folk för att få bra ideer, och sen ringa för att få komma o titta. Hade varit nice med lite mer foton från fler ställen att börja glo på :)

    Ja, vi har två små töser på snart 6 och 3 år.

    Det blir nog en borgelig vigsel, men det är inte hundra än. Blir nog det som passar bäst, men vi är nog mest sugna på det, slippa psalmer ch guds-snack, då vi inte är religiösa. Ni då?

    Har ni nån koll på hur många ni kan tänkas bli? 

  • LindaCalle

    Grattis mille88! Var i degeberga har man fest då?

    Vi blir minst 60 och mest 85, beroende på hur många vi kan stryka från listan med gott samvete...svårt det där...
    Midsommar, ja det är inte så längeh till ;) spännande!

    Nu ska vi iväg till andys lekland! Ha det gott idag! 

  • LindaCalle

    Mille88: Åh, låter lyxigt! Då fixar de med dricka o mat också eller? Vad får ni ge för hela det kalaset?

    Jo, definitivt barnfritt blir det. Och efter andy's idag med mina barn som grät o gnällde om vartannat ca var femte minut så skriver jag DEFINITIVT barnfritt...;) De kommer vara med under vigsel, och kanske välkomstskålen men sen är det bye bye för alla kids.  

  • LindaCalle

    Min tärna är en av mina äldsta vänner, som jag själv var tärna åt för ett par år sen.
    Kanske min närmsta vän egentligen, men svårt att välja också, så annars hade jag velat ha typ 5 stycken och det blir lite väl att ta i, haha!
    Tyvärr bor hon i Helsingborg så så mycket hjälp har jag nog inte direkt. Hon har lite bekymmer med att jag inte bestämt färgtema än, för hon hävdar att hon inte passar i de färger jag ev tänkt ha...haha... 

  • LindaCalle

    Åh, shiiiit, redan bestämt datum......nu får jag ågren här hemma.. ;)


    mille88 skrev 2012-12-27 17:21:19 följande:
    Det kostar 345kr per person då ingår välkomst snittar, förrätt ,huvudrätt tänkte inte ha någon efterrätt eftersom vi både ska ha bröllopstårta och kransekage :) Dom diskar och städar och vi får ta med ringen sprit hur bra som helst :)
     Men WHAT??? Låter skitbra ju!! När bokade ni det? Är det allmänt pris eller känner ni nån? Ingår själva hyran av stället i det priset? Egen dricka med.... Men maten var tvunget att vara därifrån va? Känns dock som väldigt bra pris.

    Enligt min sambo ska de ha bytt ägare nyligen...är detta med "nya" ägaren?
    Sambon säger att det är väldigt fint där...får kanske ta en kik! ;) 
  • LindaCalle

    Åh...ångest ångest ångest!!
    Vad hade hon för förslag på mat då? Kanske kan få lite tips.
    Forsakar såg fint ut, dock inte min "drömstil", samt att menyerna som stod där inte var riktigt i min smak.

    Kan också tänka mig att fixa mat själv med hjälp av familjemedlemmar.

    Tårtan är ett av mina bekymmer. Jag dekorerade själv mycket tårtor "förr", samt har bott i usa ett år, och fullkomligt ÄLSKAR riktiga amerikanska våningstårtor som är byggda på varandra. MÅSTE ha en sån. När jag googlar hittar jag inget i närheten dock, men fpr väl gå in o höra med de olika konditorna! :) 

  • LindaCalle

    Jaha, alltså välja mat helt själv som de lagar? Andra priser då kanske men ändå! Värt att kollas! Jag bodde i larchmont NY, man passerar det når man tar tåget till stamford! Vår bröllopsresa kommer nog bli NY också som det ser ut...:)

Svar på tråden Bröllop kring Åhus/Kristianstad 2013!!