• goli

    Orientaliskt bröllop

    Hej!

    Tänkte att detta skulle bli en samlingsplats för alla med frågor samt erfarenheter av allt som har med orientaliska bröllop att göra: lokal, orientalisk buffé, sofreh aghd, vigsel mm mm.

    Välkomna!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-12-13 12:57
    Vi som planerar bröllop i denna tråd är:

    Pagnie (13 juli 2013)
    Kitkät (27 september 2013)
    TS (3 augusti 2013)

    Men vi välkomnar fler så joina oss gärna!

  • Svar på tråden Orientaliskt bröllop
  • goli
    kitkät skrev 2013-02-12 20:26:50 följande:
    Tjejer, 

    Jag måste bara tipsa om en sida som jag snubblade in på nyss: www.facebook.com/dressroomlinne, en användare här på BT har skapat en tråd och tipsat om denna butik som ligger i Göteborg så jag var tvungen att kika in på den och jag blev nästan lite tårögd... SÅ fina klänningar är det!

    Jag har mejlat dom och om priserna inte är skyhöga och dom har klänningar i färgen aprikos så kommer jag beställa klänningar till mina brudtärnor därifrån! Annars beställer jag bara en till mig själv Demon

     
    Wow, vilka klänningar! Men de ser ut att vara sjukt dyra oxå. Men shit, den ena var vackrare än den andra and there are so many.... yikes! vill ha alla ju... hahaha! funderar på att beställa en till min examensbal...
  • goli
    Pagnie skrev 2013-02-13 13:13:16 följande:
    och nu är jag sååå förbannad. Min syster har nått höjden av barnslighet. jag fattar inte hur hon kan. han har bett min solist som är hennes bästa kompis att inte sjunga min låt eftersom min syster ska ha den på sitt bröllop. Min syster som alltså är singel och snart 29 år gammal. Fjortisfasoner så det skriker om henne. detta har lett till att jag nu har bytt solist och och jävla hållet så nu har jag hittat en annan tjej som ska sjunga och hon ska sjunga min låt som jag vill ha och det tänker jag inte ändra för att min syster tror sig ha äganderätt. blir såååå irriterad.

    Lillasyster får inte ha låten men tvillingsyrran erbjuder man den till utan vidare. blir så jävla förbannad.
    Tror faktiskt det blir bättre så här, med en solist som inte har ngn anknytning till din syster. Så kan du undvika att det händer ngt närmare bröllopet. Får hoppas att sånt här inte händer mer, men ändå tur i oturen med tanke på att du har gott om tid att fixa sånt nu. Tänk om det hade kommit upp typ dagen innan bröllopet. Var inte arg, vet att det är lättare sagt än gjort, men försök att släppa det o tänk på att i slutändan är det du som kommer att gifta dig med mannen du älskar plus att du får de låtar du har valt Flört
  • Mustikka

    Pagnie Det är verkligen sorligt att det ska ha behövt gå så långt. Stå på dig hon är verkligen barnslig. Tycker du gör rätt med att välj en annan. Du ska ha drn låten som gör dig liite lyckligare på er dag. Försök att inte bli arg utan var den som är vuxen. Hoppas det inte komme fler problem. Du kan alltid snacka med oss om du blir arg :)

  • goli

    Pagnie, en fråga till dig. Tänkte på inbjudningskorten o att ni ville ha den persiska dikten. Hade inte ni släktingar som skulle åka till Iran? Om de åker snart, kan inte de fixa åt er därifrån? De har verkligen jättefina och billiga kort där. Finns en speciell gata i Tehran som har en massa bröllopsrelaterade butiker, heter koucheh refahi. Där fixade mina föräldrar våra kort.

  • Pagnie
    Mustikka skrev 2013-02-13 15:30:01 följande:
    Pagnie Det är verkligen sorligt att det ska ha behövt gå så långt. Stå på dig hon är verkligen barnslig. Tycker du gör rätt med att välj en annan. Du ska ha drn låten som gör dig liite lyckligare på er dag. Försök att inte bli arg utan var den som är vuxen. Hoppas det inte komme fler problem. Du kan alltid snacka med oss om du blir arg :)
    exakt därför som jag inte tänker ringa till henne. jag tänker inte med risk för att bli förbannad på henne. först blev jag bara ledsen men ju mer jag tänker på det desto mer förbannad blir jag. nu åker hon i morgon på semester i två veckor så då går det inte i alla fall som tur är ifall jag blir frestad.
    Men syrran ska prata med henne när hon kommer hem och mamma ska det med. sen ska jag prata med henne men då kommer jag mer spela på det kortet som tar mest. alltså det att jag blir jätte ledsen. ni vet ringa och gråta lite och berätta hur ledsen man blir. det tar ganska hårt på henne. Men som sagt, jävla barnsliga fasoner.
  • Pagnie
    goli skrev 2013-02-13 14:59:11 följande:
    Tror faktiskt det blir bättre så här, med en solist som inte har ngn anknytning till din syster. Så kan du undvika att det händer ngt närmare bröllopet. Får hoppas att sånt här inte händer mer, men ändå tur i oturen med tanke på att du har gott om tid att fixa sånt nu. Tänk om det hade kommit upp typ dagen innan bröllopet. Var inte arg, vet att det är lättare sagt än gjort, men försök att släppa det o tänk på att i slutändan är det du som kommer att gifta dig med mannen du älskar plus att du får de låtar du har valt Flört
    ja men verkligen. har tydligen många solister att välja bland. så det ska nog ordna sig. för inte fan ska hon få sin vilja igenom.
    men jag är en sådan som ältar. vet inte varför men svårt att låta bli. Men som du säger det är jag som är den lyckliga och får mannen i mitt liv. han är ju det bästa som finns och hon har inte det.
    mamma sa att jag skulle fråga solisten hon som skrev till mig alltså när hon sa att hon skulle sjunga den på min systers bröllop hon sa att jag skulle kontra med: "vilket bröllop?". haha klockrent hade det varit.
  • kitkät

    Pagnie,

    Tråkigt för er del att Josef har slutat, om du nu kände extra förtroende för just honom. Men vad är det som gör dig orolig? Du skriver att du är orolig att dom kan "fula" sig? Hur då menar du? Att nya ägaren inte ska leverera det ni kommit överens om?  

    Men vad kul att du fått en del gjort. Verkar konditoriet bra tycker du? Eller du kanske inte varit där någongång ännu? Vet du vad fotografen heter? Det kanske är Oscarsfoto, samma fotograf som vi ska ha ju! Med tanke på att er fotograf också är från Södertälje! För övrigt så har vi kontaktat Oscarsfoto och bokat dom. Så vi ska dit 8-10 mars, den helgen då vi ska vara i Sthlm, för att skriva på kontraktet! 

    Och vad gäller din syster & solosång. Jag förstår inte riktigt. Kontaktade solisten dig och skrev ordagrant att hon inte vill sjunga just den låten på ditt bröllop för att din syster inte vill det?  

  • kitkät

    Mustikka, 
    Ja, tyvärr så är det regnperiod vid tiden för vårt bröllop också i dom delar av världen som vi vill till! Jag vet inte riktigt hur vi ska lösa det. Men man får ha i åtanke att regnperiod inte innebär att det regnar konstant, utan det kanske kommer en skur och sen lyser solen upp igen! Så man kanske inte ska lägga så stor vikt vid att det är regnperiod.

    Om vi åker till Afrika så blir det dom lite vanligare "turistländerna"; alltså Kenya, Sydafrika, Tanzania & Zanzibar etc. Och där tror jag inte att det är någon fara! Men det är inte alls bestämt ännu. Vi vill som sagt antingen till Filippinerna, Karibien eller Mexico.

    Jag tycker att du ska kontakta Mona Lisa och börja ta tag i saker. Vilket datum gifter ni er nu igen? (Ursäkta mitt fiskminne). Men det är nog på tiden att ni börjar ta tag i saker, tänk på att det är ERT bröllop, så förvänta dig inte att dom ska PLANERA hela bröllopet åt er. Dom arrangerar bröllopsfester varje helg, så dom lägger inte direkt ner heltid på just ERT bröllop. Även om dom säger att dittan och datten ingår i paketet, så måste ni ta tag i det. T ex konditori, film/foto och florist!
    Så mitt tips är: Ring till Mona Lisa och be om att få numret till film/foto, konditori och florist. Och så ringer du dit och stämmer träff för konsulation! Mona Lisa kommer liksom inte arrangera det åt er, ni får fixa sådant på egen hand, även om det prismässigt ingår i paketet! Ni betalar för tjänsterna som ingår i paketet, men ni får ju själva ordna & planera med dom som anlitas. T ex kan det vara en bra idé att träffa fotografen/filmkameramannen för att diskutera och planera hur ni har tänkt er. Det gör ju inte Mona Lisa åt er! Så skärpning nu Mustikka, ring och ta tag i det! 

  • kitkät

    goli,
    Visst var klänningarna underbara? Helt i min smak! Kikade du på dom Pagnie?

    Jag mejlade ju och frågade vilken prisklass klänningarna ligger på. Mellan 2500-3500 kr ligger dom flesta klänningar på, så det blir för dyrt att köpa klänningar till mina brudtärnor därifrån. Kan inte lägga typ 7000 kr på bara klänningar till brudtärnorna. Men jag kommer absolut köpa en till mig själv! Tycker att priset är överkomligt. Hoppas någon nära vän/släkting gifter sig snart så jag får anledning att sätta på mig någon av dom vackra klänningarna! :)  

     

  • kitkät

    Ni får ursäkta mig för att jag skriver flera inlägg efter varandra, men jag har haft BT-abstinens. Haha. 

    Jag har mejlat sömmerskan som jag vill träffa... Jag berättade om henne för er för några veckor sedan. Hon har en ateljé i Sthlm och ska tydligen vara väldigt duktig - inriktad på att sy brudklänningar. Så möjlgtvis kanske jag ska åka in till hennes ateljé för konsulation, helgen då jag är i Sthlm, ifall jag inte hittar min drömklänning i butik. Jag känner mig mer och mer sugen på att sy upp min brudklänning från scratch, för att få den EXAKT så som jag vill :)  

    Jag har också kontaktat kyrkan där vi ska vigas för att ta reda på vilken präst som ska viga oss. Och har även framfört önskemålet att bli ledd till altaret av min far. Det var ok, men prästen som jag kontaktade tyckte att jag skulle fundera över symboliken i det och överväga om jag verkligen vill det ändå. Och det vill jag.
    Jag bryr mig inte om vad det symboliserar eller att det står för något som var förr i tiden, att kvinnan skulle överlämnas från sin far till sin man utan egen vilja. Jag vill att min far leder mig till altaret för att det betyder något annat för mig. Så det känns skönt att kyrkoherden sa att det var ok.  
    Jag tror min pappa kommer känna sig hedrad när jag frågar om han vill leda mig fram till altaret! :)  

Svar på tråden Orientaliskt bröllop