• goli

    Orientaliskt bröllop

    Hej!

    Tänkte att detta skulle bli en samlingsplats för alla med frågor samt erfarenheter av allt som har med orientaliska bröllop att göra: lokal, orientalisk buffé, sofreh aghd, vigsel mm mm.

    Välkomna!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-12-13 12:57
    Vi som planerar bröllop i denna tråd är:

    Pagnie (13 juli 2013)
    Kitkät (27 september 2013)
    TS (3 augusti 2013)

    Men vi välkomnar fler så joina oss gärna!

  • Svar på tråden Orientaliskt bröllop
  • goli

    De jag har varit på är
    Bröllopskällan
    Stockholm Brud o Fest
    Lilly
    Bröllopsbutiken
    Drottningg Brud o Fest

    Tyckte de var väldigt trevliga på Lilly med fina klänningar, likaså butikerna på Hornsgatan. Det stället jag INTE rekommenderar har du inte ens på din lista och det är Kik. Var ett väldigt litet utbud av typ en enda designer o vi var tvungna att lyssna på en marknadsförare eller vad han nu var i typ 10 minuter. Sen bläddrade vi i kataloger o jag tyckte inte alls att det var fina klänningar, var alldeles för enkla. När du går till Drottningg Brud o Fest så bli inte förskräckt av killen som jobbar där. Tyckte han såg väldigt butter ut men de har väldigt vackra klänningar där. Men ska säga dig att vid första anblicken tyckte jag det var alldeles för mkt glitter o pråligt o typiskt "utländskt-för-mycket". Blev en helt annan reaktion när jag provat dem på o så fann jag min drömklänning!

    Sen är det ju självklart inte säkert att du kommer tycka som mig men jag hoppas att detta hjälpte lite iaf! Skrattande

  • Pagnie
    goli skrev 2013-02-11 13:54:52 följande:
    Vad roligt att höra, Pagnie! Och vad kul att få göra ngt sånt! Det var precis som jag trodde, faktiskt, hahaha! Men det tog lite tid så det var ändå en surprise. Gissade på att det var en bröllopstidning men aftonbladet är ju ännu bättre, då kommer ännu fler se det! Du får definitivt berätta när det kommer ut, ska bli så spännande att se!

    Och tack för ditt pep-talk! Det behövdes! Ska försöka rycka upp mig, känner säkert såhär för att jag håller på att bli förkyld. Så jäkla typiskt att det ska komma nu, i o m att vi ska på AT-intervju på fredag... Rynkar på näsan Hoppas det blir bättre tills dess!

    Pagnie, självklart går det bra! Vad gullig du e som frågar, o du behöver inte ens fråga! Bara roligt att kunna hjälpa till och vad kul att ni oxå tyckte om den. Tycker den är så fin och så perfekt för det bröllopet symboliserar, eller hur? Skrattande

    Om ni tyckte om hotellet så är det definitivt värt att kolla in. Vi kommer inte att hinna den här omgången men vi kommer hem till påsken igen o då får det bli en massa bröllopsfix! Vad skönt oxå att det ligger så pass nära. Men tråkigt att jag missade er när ni var här!

    Tycker inte alls att du är dum! Jag hade känt likadant. Har du frågat din syster varför det var okej för din andra syster att ha den men inte du? Och om din syster är singe nu så kommer det väl att dröja innan hon gifter sig och vid det laget så kanske ingen kommer komma ihåg att ni hade den låten, så då kan hon ju oxå ha den? Kanske ligger något bakom det faktum att du är yngre men ska gifta dig före henne?
    haha ja du trodde det va? Vad slug du är. tänker på allt innan jag gör det ;) men det kanske skulle komma ut på lördag sa journalisten men jag återkommer med det gissar jag.

    åh vad roligt med at- intervju. hoppas det går bra för er. jag ska hålla alla tummar jag har för er. men helst vill jag ju ha er här. så det är bara att söka här nu.
    Det blir säkert bättre tills dess. jag säger dirck khan yang och sambon säger sov med halsduk. det är tips som gör att förkylningen försvinner snabbare det lovar vi.

    ja jag tyckte om den jätte mycket. nu är det bara frågan hur man ska få den på papper. måste hitta någon som kan skriva den fint. någon som kan skriva på persiska. men det ska väl inte vara jättesvårt tycker jag. ja jag tycker den hade fin mening och symbolik. det kommer bli jättebra.

    ja det var ett jättebra hotell. så det kommer vi köra på. både första och andra natten så det tipsar jag er om. ska försöka lägga in bilderna därifrån så ska ni få se. men just nu är jag för lat för det känns jag. haha. kan nog göra det i morgon.
    Ja nästa gång du kommer så är du min en dag eller så. jag kan hitta en anledning att åka till stockholm. haha

    ja jag tycker också hon är knäpp. jag tror faktiskt som du att det ligger i att hennes 5 år yngre syster gifter sig och hon är singel. det svider nog lite skulle jag kunna tro. Men jag skiter i henne faktiskt.
  • Pagnie
    kitkät skrev 2013-02-11 15:03:15 följande:
    Goli,
    Alla har vi våra svackor... Minns du hur jag kände i början - när jag & min fästman inte ens visste när och vart vi ville gifta oss? Det kändes som att vi stod och stampade på samma plats utan att komma någonstans i planeringen. Medan du & Pagnie hade allt klart redan! Nu är du där jag var då. Du har ju bokat det viktigaste och kan bocka av dom stora sakerna från listan. Allt annat hinner du med tills bröllopsdagen är här! Jag har inte ens hittat en brudklänning ännu. Så om det är någon som ska vara stressad så borde det vara jag.

    Pagnie,
    Vad kul med ett repotage på Aftonbladet. Du får säga till när det kommer ut!

    Angående din syster så har jag svårt att förstå varför hon tror sig ha rätt att äga låten? Jag brukar undvika att göra saker & ting som jag vet kan såra människor i min närhet, men inte till vilket pris som helst. Det finns en gräns. I ditt fall så tycker jag inte att du på något sätt gör något fel av att välja en låt som din syster påstår sig ha rätten att äga och dessutom bestämma att ni inte FÅR ha med just den låten på bröllopsdagen för att hon råkar gilla den låten!
    Jag tror inte problemet är just låten, jag tror problemet bottnar i något annat... Kanske ska du försöka ta reda på vad det är, så att ni inte blir bittra på varandra? Jag menar, det är bara en låt! 
    jag lovar jag ska berätta när det kommer ut.
    ja jag tror som sagt att det bottnar i något annat också. avundsjuka främst. min syster sa ju till mig i somras också att om hon inte var min syster hade hon aldrig umgåts med mig för vi är sådana som sprider pengar runt oss som ingenting. jävla snällt det där måste jag ju säga.
    som sagt avundsjuka och hon kan för tillfället ta och köra upp något någon stans.
    ja hon har verkligen ingen rätt att äga den låten och speciellt eftersom jag aldrig hört henne prata om den och jag hade ingen aning om att hon gillade den. sen att hon låter andra syrran ta den är ju en klass för sig. det svider nog att lillasyster som är 5 år yngre gifter sig.
  • Pagnie

    kitkät föresten. jag och mina hundra inlägg. men jag besökte bara stockholm brud och fest men jag gillar dom där. dom har fina klänningar och allt också :D

  • kitkät

    Jag har läst många som skrivit bra om Stockholm Brud & fest här på BT faktiskt, jag läste igenom lite gamla trådar. Så det blir säkerligen ett besök dit! Jag ska försöka hinna med så många butiker som möjligt på så kort tid. Och det som är synd är att just på lördagar så stänger dom flesta butiker runt 14-15 tiden! Vet ni om det är mycket folk på lördagar i brudbutikerna? 

  • goli

    jag gick själv på en lördag och det var under sommartid så många ställen hade inte ens öppet på lördagen. Var tvungen att ta det i två omgångar. Ett tips är att planera rutten ordentligt utifrån öppettider osv. Jag var på plats utanför första butiken innan de ens hade hunnit öppna. Jobbar du på fredagen? Annars kanske det hade blivit enklare på en fredag att hinna med allt plus att du hinner ta en rejäl lunch och en fika under dagen oxå. Tro mig, det kommer att behövas!

  • goli

    Ja, tjejer, nu har jag äntligen fixat en bröllopsgrej, ringde precis och bokade make-up store för sminkning och Karam på Elite för håruppsättningen! Wooohooo! Skönt att ha det gjort iaf. Sen får jag återkomma till dem ang provsminkning och provuppsättning. Och så ska jag pruta lite med Karam... Skrattande

    Pagnie, tråkigt det där med din syster. Men tycker verkligen att du ska köra din egen grej. Folk kommer alltid att ha åsikter om vad man gör etc men förstår att det svider extra mkt när det kommer från ens egen syster. Och jag vet att det är lättare sagt än gjort, men ta inte åt dig, det stämmer nog att det har med avundsjuka att göra, och bara kör på. Det är ditt liv och dina pengar så det är inte riktigt hennes plats att säga vad du ska göra. Och när det gäller låten så har hon som sagt ingen ensamrätt på den heller. Men oroa dig inte, det kommer säkert att lägga sig när det närmar sig bröllopet och när din syster ser dig gå längs altaret i kyrkan så kommer inget av detta spela någon roll!

  • kitkät

    goli,
    Ja, jag ska verkligen göra som du säger, försöka planera vilka butiker jag ska till utifrån öppettider etc. Jag är väldigt tveksam till att jag kommer hinna med alla butiker  som jag listat och därför så tänker jag prioritera favoriterna och åka till dom andra i mån av tid.  Jag har tyvärr ingen möjlighet att åka ut på fredagen! 

    Men t ex butiken Lilly är ingen favorit, jag har hittat på deras hemsida och dom har inte den typ av stil som jag är ute efter tror jag.  Bröllopskällan har dålig service, har jag hört från flera håll. Garamaj likaså. Så jag vet inte om jag känner mig så sugen på att slösa min tid hos dom. Men samtidigt så har Garamaj fina brudklänningar och Bröllopskällan har ett märke som jag är lite intresserad av att titta på. Så kanske värt att ge det en chans ändå? Cosmos har jag också läst negativa omdömen om, tydligen väldigt otrevlig personal. 

    Men dom butiker som jag känner att jag absolut måste hinna till är: Stockholm Brud & fest, White Birds, Milagro De Nahrin, Drottninggatan Brud & fest samt Bröllopsbutiken.  Visst borde jag hinna till 5 butiker på 6 timmar? Hur länge var du i varje butik?
    Jag tänker att jag ska bara testa klänningar som stämmer överens med den modell som jag tänkt mig. När jag var i Degerfors så var vi där i säkert 1,5 timma men det var för att jag först fick vänta säkert 30 min på att få prova, och sedan så provade jag massa olika modeller som jag inte ens gillar - bara för att vi inte hade bråttom och det var kul! 

    Vad skönt att det löst sig med frisör och makeup för dig! Jag funderar också på att ringa och boka hos Make up Store snart, men jag vill hitta en frisör först också.  

  • goli

    De butiker du har listat är nog de jag oxå hade valt ut, så vi har nog samma smak där! Ja, eftersom du vet vad du vill ha för typ av klänning så behöver du inte slösa så mkt tid på annat. DÄREMOT är det bra om du ändå hinner kolla igenom klänningarna som finns där. För jag hade oxå en modell helt klart för mig o hittade inget av det. Min drömklänning var det mamma som hittade o praktiskt taget tvingade mig att prova. Hade ju bestämt att jag inte skulle ha ärmlös men så blev det den ändå!

    Om jag minns rätt så var butiken på drottninggatan ganska liten och hade inte så där jättemånga klänningar som t ex butikerna på hornsgatan så där kommer det att gå fort. Sen visst, har oxå läst dessa trådar där folk har fått dålig service mm men det där kan ju vara så olika. Det är säkert olika människor som jobbar, någon hade en riktigt dålig dag mm mm. Prioritera även utifrån brudklänningarna som du vill se, tänk inte på servicen. Jag tog t ex bort Garamaj från min lista eftersom jag inte riktigt tyckte om klänningarna och fick intrycket att de är lite dyrare också.

    När åker du till Sthlm då? Om du åker på en fredag så kanske du hinner med några då t ex de på hornsgatan (Söder)? Om du lyckas ta dig till de så behöver du inte oroa dig så mkt för tiden på lördagen eftersom resten ligger ändå ganska nära varandra. Har för mig att bröllopsbutiken och Stockholm brud & fest är butikerna på söder?

  • goli
    Pagnie skrev 2013-02-11 22:36:08 följande:
    haha ja du trodde det va? Vad slug du är. tänker på allt innan jag gör det ;) men det kanske skulle komma ut på lördag sa journalisten men jag återkommer med det gissar jag.

    åh vad roligt med at- intervju. hoppas det går bra för er. jag ska hålla alla tummar jag har för er. men helst vill jag ju ha er här. så det är bara att söka här nu.
    Det blir säkert bättre tills dess. jag säger dirck khan yang och sambon säger sov med halsduk. det är tips som gör att förkylningen försvinner snabbare det lovar vi.

    ja jag tyckte om den jätte mycket. nu är det bara frågan hur man ska få den på papper. måste hitta någon som kan skriva den fint. någon som kan skriva på persiska. men det ska väl inte vara jättesvårt tycker jag. ja jag tycker den hade fin mening och symbolik. det kommer bli jättebra.

    ja det var ett jättebra hotell. så det kommer vi köra på. både första och andra natten så det tipsar jag er om. ska försöka lägga in bilderna därifrån så ska ni få se. men just nu är jag för lat för det känns jag. haha. kan nog göra det i morgon.
    Ja nästa gång du kommer så är du min en dag eller så. jag kan hitta en anledning att åka till stockholm. haha

    ja jag tycker också hon är knäpp. jag tror faktiskt som du att det ligger i att hennes 5 år yngre syster gifter sig och hon är singel. det svider nog lite skulle jag kunna tro. Men jag skiter i henne faktiskt.
    Pagnie, tack! vi håller också tummarna! Trodde att Sollefteå skulle bli valet eftersom inga andra hörde av sig men nu fick vi ju svar från Mälarsjukhuset ang ul-vik så ja... man vet aldrig! Då kanske vi har råd att vara lite kräsna oxå! Och har vi tur o blir kallade för intervju till Eskilstuna så kanske vi träffar på dig där! Solig

    Haha, ja du får gärna lägga upp bilderna så fort du orkar! ska bli kul att se!

    Och tack för alla tips, känns lite bättre med haslen idag. Har gurglat saltvatten som en idiot o det har faktiskt hjälp lite!
Svar på tråden Orientaliskt bröllop