• Anneli256

    Får man planera sin egna hippa?

    Det är en helt annan sak om du planerar det blir mer en fest med dina väninnor. En möhippa är just en fest som dina vänner väljer (eller i en del fall inte väljer) att annordna för att fira dig. Det är inte heller en självklarhet att man får en möhippa.

  • Anneli256

    En av dom sakerna som är så speciellt med möhippan ... enligt vad jag tycker är att jag mitt upp i allt planerande dras ut på något jag inte hade en blekaste aning om vad som skulle hända. Vilket kändes märkligt eftersom jag hade stenkoll på allt.. men det kändes även underbart skönt att få slappna av och bara överlämna sig i väninnornas händer. Jag har även förmånen att mina väninnor vet och respekterade vad jag skulle kunna tänka mig att göra.. visst jag fick spöka ut mig lite.. och sjunga.. men jag är lite av en teaterapa så det gör absolut ingeting. Fick även dansa poledanse som var sjukt kul.


    Initialt så var möhippan en lugn tillställning som efter hand mer och mer efterliknat svensexan. Men det var just en hippa.. från väninnorna till den blivande mön.


    Har du tänkt på att det kanske finns en väninna eller flera som redan planerar din möhippa? Du kanske kör över henne / dom totalt om du säger att näääääää jag vill göra min egen hippa.. ???? Personligen så tycker jag det är lite bridezilla över det hela.


    Visst fixa gärna en fest med väninnorna men jag hade inte kallat det för möhippa utan istället tex som någon skrev ovan- en sista natt med gänget :) Vet inte heller vad du hade tänkt för typ av "hippa" / fest- om du hade tänkt tex spa så får du kanske fundera över vem som ska stå för kostnaderna..? Vanligtvis när det en möhippa så lägger deltagarna ihopa till brudens mat osv- och betalar sitt eget själv. Om du "annordnar" det så känns det mer som att du kanske får överväga stå för kostnaderna. Om du inte helt sonika bara frågar vänninorna rakt ut har ni lust att göra det o det..alla står för sina egna kostnader...Men jag tror att det är viktigt att du är tydlig med hur det ska vara från början i så fall. En extra kostnad strax innan bröllopet är kanske inte alltid välkommet.


    Jag funderar över orsaken till varför du ställer frågan?


    Är det för att du är orolig att dom ska "tvinga" dig att göra saker du inte vill?


    Är det för att du är orolig att det inte blir en möhippa över huvud taget?


    Du kanske ska ställa dig den frågan... och sedan fundera över hur du ska tackla svaret- tex.. finns det sätt att framföra till vänninorna vad du absolut inte skulle kunna tänka dig. Eller har du någon spec väninna som du kanske vet kan påverka dom andra som kanske går överstyr i planeringen?


    eller.. Hur viktigt är det för dig att ha en möhippa..? vet du att ingen redan planerar att ordna något för dig?


    Finns många sätt att tackla frågan.. beroende på svaren du får. Lycka till.


     

Svar på tråden Får man planera sin egna hippa?